Εξαιρετική Χειμερινή Φωτογραφία

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για τη λήψη φωτογραφιών σε ακραίες θερμοκρασίες

Εκτός αν έχετε αγοράσει μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε ακραίες συνθήκες κρύου, τέτοιου είδους κακοκαιρία μπορεί να είναι δύσκολο για την κάμερά σας. Ορισμένα προβλήματα κρύου καιρού μπορεί να προκαλέσουν προσωρινά προβλήματα για την κάμερα, ενώ άλλα μπορεί να προκαλέσουν πιο μόνιμη ζημιά.

Εάν πρέπει να πραγματοποιήσετε ακραίες χειμερινές φωτογραφίες, λάβετε υπόψη ότι η φωτογραφική μηχανή σας μπορεί να λειτουργήσει πιο αργά ή με διακοπτόμενο τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κάμερα έχει ή θα υποστεί μόνιμη βλάβη. Για να αποφύγετε προβλήματα, απλά προσπαθήστε να περιορίσετε την έκθεση της φωτογραφικής μηχανής σε συνθήκες ακραίας χειμερινής φωτογραφίας. Επιπλέον, κρατήστε το στεγνό και μακριά από το χιόνι.

Αν πρέπει να πυροβολείτε σε κρύο καιρό, χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να βελτιώσετε την απόδοση της φωτογραφικής μηχανής σας όταν φωτογραφίζετε φωτογραφίες σε ακραίες συνθήκες.

Μπαταρία

Η έκθεση σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες θα αποβάλει την μπαταρία ταχύτερα. Είναι αδύνατο να μετρήσετε πόσο πιο γρήγορα θα αποστραγγιστεί η μπαταρία, αλλά θα μπορούσε να εξαντληθεί από δύο έως πέντε φορές πιο γρήγορα. Για να μειώσετε την επίδραση του κρύου στην μπαταρία σας, αφαιρέστε την από την κάμερα και κρατήστε την σε μια τσέπη κοντά στο σώμα σας. Τοποθετήστε την μπαταρία στην κάμερα μόνο όταν είστε έτοιμοι για λήψη. Είναι επίσης μια καλή ιδέα να έχετε μια επιπλέον μπαταρία ή δύο έτοιμες να πάνε. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας επίσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Παρόλο που ολόκληρη η φωτογραφική μηχανή μπορεί να λειτουργεί πιο αργά και διαλείπουσα σε ακραίες συνθήκες, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μπορεί να υποφέρει η κάμερα είναι η συμπύκνωση. Αν υπάρχει κάποια υγρασία μέσα στην κάμερα, θα μπορούσε να παγώσει και να προκαλέσει βλάβη ή θα μπορούσε να ομίξει πάνω από το φακό, αφήνοντας την κάμερα ακατάλληλη. Η θέρμανση της κάμερας πρέπει να επιλύσει προσωρινά το πρόβλημα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε οποιαδήποτε υγρασία από την κάμερα σφραγίζοντας το σε μια πλαστική σακούλα με πακέτο πυριτικής γέλης.

Φωτογραφική μηχανή DSLR

Εάν χρησιμοποιείτε μια φωτογραφική μηχανή DSLR , είναι πιθανό ο εσωτερικός καθρέφτης να μπλοκάρει λόγω του κρύου, αφήνοντας το κλείστρο αδύνατο να λειτουργήσει. Δεν υπάρχει πραγματικά καμία γρήγορη λύση για αυτό το πρόβλημα, εκτός από την αύξηση της θερμοκρασίας της φωτογραφικής μηχανής DSLR.

οθόνη υγρού κρυστάλλου

Θα διαπιστώσετε ότι η οθόνη LCD δεν ανανεώνεται τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε σε κρύο καιρό, γεγονός που μπορεί να κάνει πολύ δύσκολη τη χρήση ενός σημείου και να τραβήξετε φωτογραφική μηχανή που δεν έχει εικονοσκόπιο. Μια πολύ μεγάλη έκθεση σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες θα μπορούσε να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην οθόνη LCD. Ανασηκώστε αργά τη θερμοκρασία της οθόνης LCD για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Φακός

Αν έχετε μια φωτογραφική μηχανή DSLR σε εξαιρετικά κρύο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ο ανταλλάξιμος φακός δεν αποκρίνεται τόσο γρήγορα όσο και γρήγορα όπως πρέπει. Ο μηχανισμός αυτόματης εστίασης, για παράδειγμα, μπορεί να τρέξει δυνατά και αργά (αν και αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα που προκαλείται και από μια αποστραγγισμένη μπαταρία). Είναι επίσης πιθανό η χειροκίνητη εστίαση με το δακτύλιο εστίασης να είναι πιο δύσκολη επειδή ο δακτύλιος είναι "σκληρός" και είναι δύσκολο να περιστραφεί στο κρύο. Δοκιμάστε να διατηρείτε τον μονωμένο ή κοντά στον οργανισμό σας φακό μέχρι να το χρειαστείτε.

Ζέσταμα

Όταν θερμαίνετε τη φωτογραφική μηχανή αφού έχει εκτεθεί σε ακραίες καιρικές συνθήκες σε εξωτερικούς χώρους, καλό είναι να το θερμαίνετε αργά. Ίσως θα μπορούσατε να τοποθετήσετε την κάμερα σε ένα γκαράζ για αρκετά λεπτά, πριν να φέρετε στο σπίτι, για παράδειγμα. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε το πακέτο πυριτικής γέλης και μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα για να τραβήξετε οποιαδήποτε υγρασία . Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε την πλαστική σακούλα και το πακέτο πυριτικού πήγματος τόσο όταν πηγαίνετε από υψηλές θερμοκρασίες σε χαμηλές θερμοκρασίες, και αντίστροφα. Οποτεδήποτε υποβάλετε την κάμερα ή τα εξαρτήματα σε ξαφνική, ευρεία αλλαγή θερμοκρασίας, είναι πιθανό να σχηματιστεί συμπύκνωση μέσα στην κάμερα.

Ξηρά εξαρτήματα

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει τη φωτογραφική μηχανή και όλα τα σχετικά εξαρτήματα ξηρά. Εάν πρόκειται να δουλέψετε ή να παίζετε στο χιόνι, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφική μηχανή σας είναι σε μια αδιάβροχη τσάντα κάμερας ή σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα για να κρατήσει οποιοδήποτε χιόνι μακριά από αυτό. Ίσως δεν συνειδητοποιείτε ότι είχατε χιόνι στην τσάντα της φωτογραφικής μηχανής σας ή στα εξαρτήματα της φωτογραφικής μηχανής μέχρι να επιστρέψετε στην πατρίδα σας και μέχρι τότε το χιόνι μπορεί να έχει λειώσει, προκαλώντας πιθανώς ζημιά στη μηχανή σας. Βεβαιωθείτε ότι όλα παραμένουν στεγνά και προστατεύονται από το χιόνι, τις χλιαρές και υγρές συνθήκες.

Πρόσεχε

Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε το έδαφος όταν γυρίζετε σε ακραίες συνθήκες. Οι πιθανότητες είναι υψηλές που θα συναντήσετε παγωμένες επιφάνειες σε κάποιο σημείο και εάν κοιτάζετε την οθόνη LCD, ίσως να μην προσέχετε τον πάγο, προκαλώντας σας να γλιστρήσει και να πέσει . Μην αγνοείτε το περιβάλλον γύρω σας προσπαθώντας να βρείτε την καλύτερη σύνθεση για τη φωτογραφία σας!

Αποφύγετε τις συγκρούσεις

Αν φωτογραφίζετε φωτογραφίες των παιδιών ενώ παρακολουθείτε ιππασία, είναι εύκολο να χάσετε το χρόνο, ενώ όλοι διασκεδάζουν. Είναι επίσης εύκολο να χάσετε τη θέση σας σχετικά με το έλκηθρο. Να θυμάστε ότι τα περισσότερα παιδιά δεν μπορούν να κατευθύνουν το έλκηθρο καλά, οπότε μην βάζετε τον εαυτό σας σε θέση όπου θα σας καταρρεύσουν!