Επιλογή ανάλυσης κάμερας

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για λήψη στη σωστή ανάλυση

Ένας από τους φωτογράφους των αλλαγών που συναντάμε όταν αλλάζουμε από μια φωτογραφική μηχανή σε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή είναι οι διάφορες επιλογές στην ποιότητα εικόνας και την ανάλυση φωτογραφικής μηχανής που έχει ο ψηφιακός φωτογράφος κατά τη λήψη. Οι περισσότερες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές μπορούν να τραβήξουν τουλάχιστον πέντε διαφορετικά επίπεδα ανάλυσης, ενώ μερικά μπορούν να τραβήξουν 10 ή περισσότερα διαφορετικά επίπεδα. (Η ανάλυση είναι ο αριθμός των pixel που ο αισθητήρας εικόνας της κάμερας μπορεί να καταγράψει, συνήθως απεικονίζεται ως megapixel ή εκατομμύρια pixels.)

Παρόλο που πολλοί ψηφιακοί φωτογράφοι πυροβολούν πάντα με την υψηλότερη δυνατή ανάλυση, επειδή είναι ευκολότερη με μια κάμερα υψηλής ανάλυσης , υπάρχουν στιγμές που είναι συμφέρουσα η λήψη σε χαμηλότερη ανάλυση ψηφιακής κάμερας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την επιλογή φωτογραφικών μηχανών και για να μάθετε περισσότερα για την επίλυση προβλημάτων .

Ποιότητα εικόνας

Μπορείτε να ελέγξετε την ανάλυση και την ποιότητα εικόνας των φωτογραφιών σας μέσω του συστήματος μενού της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής. Καθώς επιλέγετε μια ρύθμιση ποιότητας εικόνας, συχνά μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο λόγο πλάτους προς μήκος, όπως αναλογίες 4: 3, 1: 1, 3: 2 ή 16: 9 . Κάθε μία από αυτές τις αναλογίες προσφέρει μια διαφορετική μέτρηση ψηφίσματος.

Εάν γνωρίζετε ότι θα κάνετε εκτυπώσεις των ψηφιακών σας φωτογραφιών από αυτό το συγκεκριμένο θέμα, η λήψη με την υψηλότερη ανάλυση είναι μια καλή ιδέα. Μετά από όλα, δεν μπορείτε να επιστρέψετε και να προσθέσετε περισσότερα pixel στις φωτογραφίες σας λίγες μέρες αργότερα.

Ακόμα κι αν σχεδιάζετε να κάνετε μικρές εκτυπώσεις, η λήψη με υψηλή ανάλυση είναι έξυπνη. Η εκτύπωση φωτογραφίας υψηλής ανάλυσης σε ένα μικρό μέγεθος εκτύπωσης σάς επιτρέπει να περικόψετε τη φωτογραφία, δίνοντάς σας ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιεί ένας φακός ζουμ υψηλής ποιότητας. Στην πραγματικότητα, στις περισσότερες περιπτώσεις συνιστάται η λήψη φωτογραφιών με την υψηλότερη δυνατή ανάλυση, λόγω της δυνατότητας περικοπής της φωτογραφίας, διατηρώντας ταυτόχρονα έναν χρησιμοποιήσιμο αριθμό pixel.

Θα χρειαστείτε περισσότερο χώρο

Λάβετε υπόψη ότι η λήψη φωτογραφιών με την υψηλότερη ανάλυση απαιτεί περισσότερο χώρο αποθήκευσης στις κάρτες μνήμης και στον σκληρό σας δίσκο. Αν φωτογραφίζετε φωτογραφίες σε 12 megapixel όλες τις ώρες, μπορείτε να αποθηκεύσετε περίπου 40 τοις εκατό σε πολλές φωτογραφίες σε μια κάρτα μνήμης, όπως μπορείτε, αν φωτογραφίζετε φωτογραφίες σε μεσαίου μεγέθους ρύθμιση, όπως τα πέντε megapixel. Αν σπάνια εκτυπώνετε φωτογραφίες, η λήψη σε μεσαίου μεγέθους ρύθμιση μπορεί να είναι πλεονεκτική όσον αφορά τη διατήρηση του αποθηκευτικού χώρου. Η ανάγκη διατήρησης χώρου αποθήκευσης δεν είναι τόσο σημαντική όσο ήταν στις πρώτες ημέρες των καρτών μνήμης, όταν ο χώρος αποθήκευσης ήταν περιορισμένος και δαπανηρός.

Εξετάστε τη λειτουργία

Όταν πραγματοποιείτε λήψη σε κατάσταση έκρηξης, ενδέχεται να μπορείτε να πυροβολείτε με μεγαλύτερη ταχύτητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όταν φωτογραφίζετε σε χαμηλότερη ανάλυση από ό, τι σε υψηλότερη ανάλυση.

Ορισμένοι τύποι φωτογραφιών προσφέρονται καλύτερα σε χαμηλή ανάλυση. Για παράδειγμα, κάθε φωτογραφία που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μόνο στο διαδίκτυο ή που σκοπεύετε να στείλετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο -και ότι δεν σχεδιάζετε να εκτυπώσετε σε μεγάλο μέγεθος- μπορεί να πυροβοληθεί σε χαμηλή ανάλυση. Οι φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης απαιτούν λιγότερο χρόνο για αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μπορούν να μεταφορτωθούν γρηγορότερα. Για παράδειγμα, οι φωτογραφίες ποιότητας διαδικτύου μερικές φορές τραβήχτηκαν με ανάλυση 640x480 pixel και πολλές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές έχουν ρύθμιση "ποιότητας Ιστού".

Τούτου λεχθέντος, με όλες τις διαθέσιμες επιλογές διαδικτύου υψηλής ταχύτητας, τα γυρίσματα σε χαμηλή ανάλυση δεν είναι τόσο σημαντικά όσο ήταν πριν από μερικά χρόνια. Στις "παλιές" μέρες, όταν πολλοί χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιούν dial-up πρόσβαση στο διαδίκτυο, η λήψη φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης χρειάστηκε αρκετά λεπτά. Αυτό δεν ισχύει πλέον για μεγάλο αριθμό χρηστών ευρυζωνικού Διαδικτύου.

Δώστε τις επιλογές σας

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς θα χρησιμοποιήσετε μια φωτογραφία ενός συγκεκριμένου θέματος, μπορείτε να την τραβήξετε με διάφορες αναλύσεις, δίνοντάς σας πολλές επιλογές.

Ίσως η καλύτερη συμβουλή σχετικά με την ανάλυση είναι ακριβώς να πυροβολείτε πάντα με το υψηλότερο ψήφισμα που μπορεί να καταγράψει η φωτογραφική μηχανή σας, εκτός αν υπάρχουν ελαφρυντικές περιστάσεις. Μπορείτε πάντα να μειώσετε την ανάλυση αργότερα χρησιμοποιώντας λογισμικό επεξεργασίας εικόνας για να επιτρέψετε στην εικόνα να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στον υπολογιστή σας ή να διευκολύνει την κοινή χρήση της φωτογραφίας μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.