Χρήση τίτλων στο iMovie 11

01 από 05

Όλοι οι τίτλοι του iMovie

Οι τίτλοι είναι χρήσιμοι για την εισαγωγή του βίντεο, των υπότιτλων και των σχολιασμών, τον προσδιορισμό των ομιλητών, την κλείσιμο πιστώσεων και άλλα. Στο iMovie υπάρχουν διάφοροι τίτλοι, πολλοί από τους οποίους μπορούν να προσαρμοστούν και να προσαρμοστούν.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στους τίτλους, κάντε κλικ στο κουμπί T, το οποίο θα ανοίξει το παράθυρο τίτλου με όλα τα προ-κατασκευασμένα πρότυπα τίτλων του iMovie.

Εκτός από τους τίτλους που εμφανίζονται παραπάνω, υπάρχουν και διάφοροι σχηματοποιημένοι, θεματικοί τίτλοι που είναι διαθέσιμοι όταν ορίζετε ένα θέμα iMovie για το έργο σας.

02 του 05

Προσθήκη τίτλων σε ένα έργο iMovie

Η προσθήκη ενός τίτλου είναι τόσο απλή όσο το επιλέγετε και το σύρετε στο τμήμα του βίντεό σας όπου θέλετε να προστεθεί. Μπορείτε να τοποθετήσετε τον τίτλο στην κορυφή ενός υπάρχοντος βίντεο κλιπ ή μπορείτε να το τοποθετήσετε πριν, μετά ή ανάμεσα σε βίντεο κλιπ.

Αν προσθέσετε έναν τίτλο σε ένα κενό τμήμα του έργου σας, θα πρέπει να επιλέξετε ένα φόντο για αυτό.

03 του 05

Αλλάξτε το μήκος των τίτλων iMovie

Μόλις ένας τίτλος βρίσκεται στο έργο σας, μπορείτε να προσαρμόσετε το μήκος του μεταφέροντας το τέλος ή την αρχή. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το χρονισμό του με διπλό κλικ για να ανοίξετε τον Επιθεωρητή και πληκτρολογώντας τον αριθμό των δευτερολέπτων που θέλετε ο τίτλος στην οθόνη στο πλαίσιο Διάρκεια.

Ένας τίτλος μπορεί να είναι μόνο όσο το βίντεο βρίσκεται κάτω από αυτό, οπότε ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε το μήκος των βίντεο κλιπ ή του φόντου πίσω από τον τίτλο σας πριν το επιμηκύνετε.

Στον Επιθεωρητή μπορείτε επίσης να εξασθενίσετε τον τίτλο μέσα ή έξω ή μπορείτε να αλλάξετε τον τύπο του τίτλου που χρησιμοποιείτε.

04 του 05

Μετακίνηση τίτλων μέσα σε ένα έργο iMovie

Είναι απλό να μετακινήσετε έναν τίτλο γύρω από το έργο iMovie και να αλλάξετε από πού αρχίζει και τελειώνει. Απλά επιλέξτε το με το εργαλείο χειρός και σύρετέ το στη νέα του θέση.

05 του 05

Επεξεργασία κειμένου τίτλου στο iMovie

Επεξεργαστείτε το κείμενο του τίτλου σας κάνοντας κλικ σε αυτό στο παράθυρο Προεπισκόπηση. Αν θέλετε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά του τίτλου, κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση γραμματοσειρών . Ο πίνακας γραμματοσειρών iMovie προσφέρει απλουστευμένη επιλογή εννέα γραμματοσειρών, μεγεθών και χρωμάτων. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε την ευθυγράμμιση του κειμένου του τίτλου σας ή για να το κάνετε με τόλμη, περιγράμματα ή πλάγια γραφή. Εάν θέλετε περισσότερες επιλογές για τις γραμματοσειρές και τη διάταξη, κοιτάξτε τον πίνακα γραμματοσειράς συστήματος, ο οποίος σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε όλες τις γραμματοσειρές που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας και να κάνετε περισσότερες επιλογές σχετικά με την απόσταση γραμμάτων και γραμμών.