Πώς να βελτιώσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης Google

Παρόλο που η Google είναι ένας εκπληκτικός πόρος - δίνοντάς μας αποτελέσματα αναζήτησης γρήγορα και με λογική ακρίβεια - υπάρχουν πολλές φορές οι πιο δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης στον κόσμο απλά δεν μπορούν να παραδώσουν, ανεξάρτητα από το πώς πλαισιώνεται το ερώτημα αναζήτησης. Εάν έχετε κουραστεί να χρειάζεται να επαναλάβετε τις αναζητήσεις σας ξανά και ξανά, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Θα μιλήσουμε για μερικές απλές επαναλήψεις που μπορείτε να εφαρμόσετε στις αναζητήσεις σας στο Google, οι οποίες θα τους δώσουν μόνο λίγο επιπλέον "oomph!" - και να επαναφέρετε πιο ακριβή αποτελέσματα αναζήτησης.

Προσαρμόστε τις αναζητήσεις σας - χρησιμοποιήστε εισαγωγικά

Τα χέρια κάτω, η πιο δοκιμασμένη και αληθινή μέθοδος για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων αναζήτησης στο Google είναι απλά να χρησιμοποιήσετε εισαγωγικά γύρω από τη φράση που ψάχνετε. Για παράδειγμα, η αναζήτηση για τις λέξεις "tulip" και "fields" επιστρέφει περίπου 47 εκατομμύρια αποτελέσματα. Τα ίδια λόγια σε εισαγωγικά; 300.000 αποτελέσματα - μεγάλη διαφορά. Η τοποθέτηση αυτών των λέξεων σε εισαγωγικά περιορίζει την αναζήτησή σας στις 300.000 σελίδες που περιέχουν αυτόν τον ακριβή όρο, καθιστώντας τις αναζητήσεις σας πιο αποτελεσματικές με μια μικρή αλλαγή.

Χαρακτηριστικά

Αναζητήστε "πώς να βρείτε *" στο Google και θα λάβετε αποτελέσματα για "πώς να βρείτε κάποιον", "πώς να βρείτε το λείπουν τηλέφωνο σας", "πώς να βρείτε το καλύτερο κομμάτι μπριζόλα" και πολλά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Απλά χρησιμοποιήστε τον αστερίσκο στη θέση της λέξης που σκέφτεστε να διευρύνετε το πεδίο αναζήτησης και θα έχετε αποτελέσματα που κανονικά δεν θα έχετε - καθιστώντας τις αναζητήσεις σας πολύ πιο ενδιαφέρουσες.

Εξαίρεση λέξεων

Αυτό είναι μέρος της αναζήτησης Boolean . σε όρους απλού ανθρώπου, βασικά θα χρησιμοποιήσετε μαθηματικά στο ερώτημα αναζήτησης. Αν θέλετε να αναζητήσετε σελίδες που δεν περιέχουν συγκεκριμένη λέξη ή φράση, χρησιμοποιήστε ακριβώς το χαρακτήρα πλην (-) πριν από τη λέξη που θέλετε να αφήσετε έξω. Για παράδειγμα, το baseball -bat θα έχει όλες τις σελίδες με "baseball", εξαιρουμένων εκείνων που έχουν επίσης "ρόπαλο". Αυτός είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να κάνετε τις αναζητήσεις σας πιο εξορθολογισμένες.

Συνώνυμα

Χρησιμοποιήστε το σύμβολο tilde για να βρείτε συνώνυμα και να ανοίξετε τις αναζητήσεις σας. Για παράδειγμα, οι κριτικές αυτοκινήτων ~ θα ψάξουν για σελίδες που προσφέρουν όχι μόνο κριτικές αυτοκινήτων, αλλά και αυτόματα, σχόλια, αυτοκίνητα κλπ. Αυτό κάνει τις αναζητήσεις σας στο Google πολύ πιο ολοκληρωμένες.

Αναζήτηση εντός ενός ιστότοπου

Δεν δημιουργούνται εξίσου όλες οι λειτουργίες αναζήτησης σε όλους τους ιστότοπους. Μερικές φορές τα αντικείμενα εντός των ιστότοπων μπορούν να βρεθούν καλύτερα χρησιμοποιώντας το Google για να αποκαλύψουν αυτούς τους κρυμμένους θησαυρούς. Για παράδειγμα, λέτε ότι θέλετε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τον εντοπισμό ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου στην περιοχή Σχετικά με την Αναζήτηση στο Web. Θα το κάνετε αυτό πληκτρολογώντας στον ιστότοπο Google: websearch.about.com "κινητό τηλέφωνο". Αυτό λειτουργεί σε κάθε τοποθεσία και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της Google για να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Αναζήτηση για τίτλο

Εδώ είναι μια συμβουλή που μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να περιορίσετε τις αναζητήσεις σας κάτω. Πέστε ότι ψάχνετε για συνταγές. συγκεκριμένα, συνταγές κρέατος asada crockpot. Χρησιμοποιήστε το intitle: "carne asada" crockpot και θα δείτε μόνο αποτελέσματα με τις λέξεις "carne asada" και "crockpot" στον τίτλο της ιστοσελίδας.

Αναζήτηση για μια διεύθυνση URL

Είναι η βέλτιστη πρακτική να βάζετε ό, τι αφορά τον ιστότοπο ή την ιστοσελίδα στο ίδιο το URL . Αυτό καθιστά εύκολο για τις μηχανές αναζήτησης να επιστρέψουν ακριβή αποτελέσματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή inurl: για να αναζητήσετε μέσα σε διευθύνσεις Web, το οποίο είναι ένα αρκετά καθαρό τέχνασμα. Για παράδειγμα - αν ψάχνετε για inurl: εκπαίδευση "walk dog", θα έχετε αποτελέσματα που έχουν εκπαίδευση στο URL, καθώς και ο όρος "walk-dog" στις σελίδες που προκύπτουν.

Αναζήτηση συγκεκριμένων εγγράφων

Το Google δεν είναι μόνο καλό για την εύρεση ιστοσελίδων. Αυτός ο καταπληκτικός πόρος μπορεί να βρει όλα τα είδη των διαφορετικών εγγράφων , οτιδήποτε από αρχεία PDF σε έγγραφα του Word σε spreadsheets του Excel. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι η μοναδική επέκταση αρχείου. για παράδειγμα, τα αρχεία του Word είναι .doc, τα υπολογιστικά φύλλα του Excel είναι .xls και τα λοιπά. Πείτε ότι ήθελε να βρείτε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις PowerPoint στο μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε το filetype: ppt "social media marketing".

Χρησιμοποιήστε τις περιφερειακές υπηρεσίες της Google

Το Google δεν είναι "μόνο" μια μηχανή αναζήτησης. Ενώ η αναζήτηση είναι σίγουρα αυτό που είναι γνωστό, υπάρχουν πολλά περισσότερα για την Google από μια απλή σελίδα αναζήτησης στο Web. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μερικές από τις περιφερειακές υπηρεσίες της Google για να εντοπίσετε τι ψάχνετε. Για παράδειγμα, πείτε ότι ψάχνετε για μια ευρεία συλλογή επιστημονικών επιστημονικών άρθρων. Θα θέλατε να ελέγξετε το Google Scholar και να δείτε τι μπορείτε να δείτε εκεί. Ή ίσως αναζητάτε γεωγραφικές πληροφορίες - μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στους Χάρτες Google για να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Μην φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι νέο

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα από τις αναζητήσεις σας στο Google είναι απλά να πειραματιστείτε. Χρησιμοποιήστε τις τεχνικές που εξηγούνται σε αυτό το άρθρο μαζί. δοκιμάστε έναν συνδυασμό ζευγαριών διαφορετικών ερωτημάτων αναζήτησης και δείτε τι συμβαίνει. Μην εγκαταλείπετε αποτελέσματα που δεν είναι αρκετά αυτά που ψάχνατε - συνεχίστε να βελτιώνετε τις τεχνικές αναζήτησης και τα αποτελέσματα αναζήτησης θα ακολουθήσουν φυσικά.