Ψάχνετε για μια συγκεκριμένη φράση; Χρησιμοποιήστε Σήματα Προσφοράς

Έχετε ποτέ ψάξει κάτι και πήρατε πίσω από κάτι περισσότερο από αυτό που ελπίζατε; Φυσικά - αυτή είναι μια κοινή εμπειρία που όποιος έχει χρησιμοποιήσει ποτέ μια μηχανή αναζήτησης έχει συναντήσει.

Αν ψάχνετε για μια συγκεκριμένη φράση, απλά πληκτρολογώντας τη σε μια μηχανή αναζήτησης, πιθανότατα δεν θα έχετε τα αποτελέσματα που ελπίζατε. Οι μηχανές αναζήτησης ενδέχεται να φέρουν πίσω σελίδες που έχουν όλες τις λέξεις που εισάγατε, αλλά αυτές οι λέξεις πιθανότατα δεν θα είναι με τη σειρά που προορίζατε ή ακόμα και οπουδήποτε κοντά ο ένας στον άλλο. Για παράδειγμα, λέτε ότι έχετε ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα αναζήτησης στο μυαλό σας, όπως:

Νικητές του Βραβείου Νόμπελ το 1987

Τα αποτελέσματά σας θα μπορούσαν να φέρουν πίσω σελίδες με Βραβείο Νόμπελ, νικητές βραβείων, νικητές βραβείων του 1987, 1.987 νικητές βραβείων ... και ο κατάλογος συνεχίζεται. Πιθανώς όχι αυτό που ελπίζατε, για να πούμε το λιγότερο.

Πώς τα σήματα προσφορών κάνουν τις αναζητήσεις καλύτερες;

Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να κάνετε τις αναζητήσεις σας πιο εξορθολογισμένες και να αποκόψετε πολλά από τα εξωτερικά αποτελέσματα που λαμβάνουμε τόσο συχνά. Χρησιμοποιώντας εισαγωγικά γύρω από τις φράσεις σας φροντίζει αυτό το πρόβλημα. Όταν χρησιμοποιείτε εισαγωγικά γύρω από μια φράση, λέτε στη μηχανή αναζήτησης να φέρει πίσω σελίδες που περιλαμβάνουν αυτούς τους όρους αναζήτησης ακριβώς όπως τις πληκτρολογήσατε με σειρά, εγγύτητα κλπ. Για παράδειγμα:

"Βραβευμένοι Νόμπελ 1987"

Τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας τώρα θα φέρουν πίσω σελίδες που έχουν όλες αυτές τις λέξεις με την ακριβή σειρά που τους πληκτρολογήσατε. Αυτό το μικρό τέχνασμα εξοικονομεί πολύ χρόνο και απογοήτευση και λειτουργεί σχεδόν σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης .

Ψάχνετε για συγκεκριμένες ημερομηνίες

Έχετε επίσης κάποια ευελιξία στο πώς παραγγείλετε τη φράση και άλλες λέξεις που θέλετε να βρείτε μαζί της. Για παράδειγμα, πείτε ότι θα θέλατε να αναζητήσετε το τυποποιημένο παράδειγμα των νικητών του βραβείου Νόμπελ, αλλά θα θέλατε ένα συγκεκριμένο εύρος ημερομηνιών. Στο Google , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την αναζήτηση:

"Νικητές βραβείων Νόμπελ" 1965..1985

Μόλις είπατε στην Google να επιστρέψει μόνο τα αποτελέσματα για τους νικητές του βραβείου Νόμπελ, ακριβώς με τη σειρά λέξεων, αλλά στη συνέχεια διευκρινίσατε ότι θέλετε να δείτε αποτελέσματα μόνο για το χρονικό διάστημα 1965-1985.

Βρείτε μια συγκεκριμένη φράση

Τι θα λέγατε αν θέλετε να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη φράση "άγκυρα", έτσι ώστε να μιλήσετε, και θα θέλατε να επισυνάψετε ορισμένους περιγραφείς σε αυτή τη φράση για να την επεκτείνετε; Εύκολο - απλώς βάλτε τους περιγραφικούς τροποποιητές σας μπροστά στη συγκεκριμένη φράση, που χωρίζονται με κόμμα (θα διατηρήσουμε και την περιοχή ημερομηνιών μας):

επιστήμη, τεχνολογία, λογοτεχνία "νικητές βραβείων Νόμπελ" 1965..1985

Εξαίρεση ορισμένων λέξεων

Τι γίνεται αν αποφασίσετε ότι δεν σας αρέσουν τα αποτελέσματα αυτά και δεν θέλετε να δείτε τίποτα στα αποτελέσματα αναζήτησης από αυτούς τους περιγραφικούς τροποποιητές; Χρησιμοποιήστε το σύμβολο μείον (-) για να πείτε στο Google (ή σε οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης) ότι δεν ενδιαφέρεστε συγκεκριμένα να βλέπετε αυτές τις λέξεις στα αποτελέσματα αναζήτησης (αυτό είναι ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των μεθόδων αναζήτησης Boolean ):

"νικητές βραβείων Νόμπελ" -επιστήμη, -τεχνολογία, -θέσιος 1965..1985

Πείτε στο Google πού θέλετε να βρεθεί η φράση

Επιστρέφοντας στην αναζήτηση μόνο για τη φράση. μπορείτε επίσης να ορίσετε πού στη σελίδα θα θέλατε να βρει αυτή η συγκεκριμένη φράση. Τι λέτε μόνο στον τίτλο; Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη συμβολοσειρά αναζήτησης για να βρείτε τη φράση που αναζητάτε στον τίτλο οποιασδήποτε ιστοσελίδας:

allintitle: "νικητές βραβείων Νόμπελ"

Μπορείτε να ορίσετε μια αναζήτηση φράσης μόνο στο κείμενο της ίδιας της σελίδας με αυτό το ερώτημα:

allintext: "νικητές βραβείων Νόμπελ"

Μπορείτε ακόμη να καθορίσετε ότι θέλετε να δείτε μόνο αυτή τη φράση στη διεύθυνση URL των αποτελεσμάτων αναζήτησης, η οποία μπορεί να επαναφέρει πραγματικά ενδιαφέρουσες πηγές:

allinurl: "νικητές βραβείων Νόμπελ"

Βρείτε ένα συγκεκριμένο αρχείο

Ένας τελευταίος συνδυασμός αναζήτησης που σας προτείνω να πειραματιστείτε. αναζητήστε τη συγκεκριμένη φράση μέσα σε διαφορετικούς τύπους αρχείων. Τι σημαίνει αυτό? Η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης εμφανίζουν σελίδες HTML, αλλά επίσης ταξινομούν και ευρενούν έγγραφα: αρχεία Word, αρχεία PDF κ.λπ. Δοκιμάστε αυτό για να λάβετε μερικά πραγματικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα:

"νικητές βραβείων Νόμπελ" Τύπος αρχείου: pdf

Αυτό θα φέρει πίσω τα αποτελέσματα που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη φράση σας, αλλά θα φέρει μόνο τα αρχεία PDF.

Προσφορές - ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να βελτιστοποιήσετε τις αναζητήσεις σας

Μη φοβάστε να πειραματιστείτε με αυτούς τους συνδυασμούς. τα εισαγωγικά μπορεί να είναι ένας απίστευτα ισχυρός αλλά απλός τρόπος για να κάνετε τις αναζητήσεις σας πιο αποτελεσματικές.