Χρήση της γραμμής διαδρομής κρυφής μνήμης του Mac

Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Pathbar κρυφών ανιχνευτών

Το Mac Finder διαθέτει πολλές δυνατότητες που κάνουν την πλοήγηση στα αρχεία σας μια εύκολη διαδικασία. Αλλά για κάποιο λόγο, πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως η γραμμή εργαλείων του Finder, είναι απενεργοποιημένα ή κρυμμένα. Δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος για την απενεργοποίηση του Path Bar, επομένως θα σας δείξουμε πώς να το ενεργοποιήσετε και να αξιοποιήσετε τις υπηρεσίες του.

Η γραμμή διαδρομής του Finder

Με την κυκλοφορία του OS X 10.5 , η Apple πρόσθεσε μια νέα λειτουργία στα παράθυρα του Finder: το Path Bar.

Η γραμμή εργαλείων Finder Path είναι ένα μικρό παράθυρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος ενός παραθύρου Finder , ακριβώς κάτω από το σημείο όπου αναγράφονται τα αρχεία και οι φάκελοι.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, η Γραμμή διαδρομής σας δείχνει τη διαδρομή από το φάκελο που βλέπετε αυτήν την περίοδο στο επάνω μέρος του συστήματος αρχείων. Ή, για να το θέσετε με άλλο τρόπο, σας δείχνει τη διαδρομή που δημιουργήσατε όταν κάνατε κλικ στο Finder για να μεταβείτε σε αυτόν το φάκελο.

Ενεργοποιήστε τη γραμμή εργαλείων αναζήτησης

Η γραμμή εργαλείων Finder είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά χρειάζεται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να την ενεργοποιήσετε.

  1. Ξεκινήστε ανοίγοντας ένα παράθυρο Finder. Ένας εύκολος τρόπος να κάνετε αυτό είναι να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του Finder στο Dock.
  2. Με το παράθυρο Finder ανοιχτό, επιλέξτε Εμφάνιση γραμμής διαδρομής από το μενού Προβολή.
  3. Η γραμμή διαδρομής θα εμφανιστεί τώρα σε όλα τα παράθυρα του Finder.

Απενεργοποιήστε τη γραμμή εργαλείων αναζήτησης

Εάν αποφασίσετε ότι το Path Bar καταλαμβάνει υπερβολικό χώρο και προτιμάτε το πιο μινιμαλιστικό παράθυρο Finder, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη Διαδρομή Path εξίσου εύκολα όπως την ενεργοποιήσατε.

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder.
  2. Επιλέξτε Απόκρυψη διαδρομής από το μενού Προβολή.
  3. Η γραμμή διαδρομής θα εξαφανιστεί.

Χρήση της γραμμής διαδρομής του Finder

Εκτός από την προφανή χρήση του ως οδικού χάρτη για το πού βρίσκεστε και πώς φτάσατε από εδώ μέχρι εδώ, το Path Bar εξυπηρετεί επίσης μερικές άλλες χρήσιμες λειτουργίες.

Πρόσθετοι τρόποι εμφάνισης της διαδρομής

Η Γραμμή Διαδρομής είναι βολική, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι για την εμφάνιση της διαδρομής σε ένα στοιχείο χωρίς ανάληψη χώρου σε ένα παράθυρο Finder. Μία τέτοια μέθοδος είναι να προσθέσετε το κουμπί Path στη γραμμή εργαλείων του Finder. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες στον οδηγό: Προσαρμόστε τη γραμμή εργαλείων Finder .

Το κουμπί "Διαδρομή" θα εμφανίσει τη διαδρομή προς το επιλεγμένο αντικείμενο, όπως κάνει η γραμμή διαδρομών. Η διαφορά είναι ότι η Γραμμή Path εμφανίζει τη διαδρομή σε οριζόντια μορφή, ενώ το κουμπί Path χρησιμοποιεί μια κατακόρυφη μορφή. Η άλλη διαφορά είναι το κουμπί Διαδρομή εμφανίζει μόνο τη διαδρομή όταν πατηθεί το κουμπί.

Εμφανίστε το πλήρες όνομα διαδρομής

Η τελική μας μέθοδος για την εμφάνιση της διαδρομής σε ένα στοιχείο μέσα σε ένα παράθυρο Finder κάνει χρήση της γραμμής τίτλου του Finder και του εικονιδίου του μεσολάβησης .

Το εικονίδιο μεσολάβησης του Finder μπορεί να εμφανίσει ήδη μια διαδρομή. το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε δεξί κλικ στο εικονίδιο. Για άλλη μια φορά, η διαδρομή αυτή χρησιμοποιεί μια σειρά εικονιδίων για να δείξει τη διαδρομή προς το τρέχον παράθυρο Finder. Ωστόσο, με ένα τεράστιο μαγικό τερματικό , μπορείτε να αλλάξετε τη γραμμή τίτλου του Finder και το εικονίδιο του διακομιστή μεσολάβησης για να εμφανίσετε το πραγματικό μονοπάτι και όχι μια δέσμη εικονιδίων. Για παράδειγμα, εάν είχατε ανοίξει ένα παράθυρο Finder στο φάκελο Downloads, το πρότυπο εικονίδιο μεσολάβησης θα ήταν ένα εικονίδιο φακέλου με το όνομα Downloads. Αφού χρησιμοποιήσετε αυτό το τερματικό τέχνασμα, το Finder θα εμφανίσει ένα εικονίδιο μικρού φακέλου ακολουθούμενο από / Users / YourUserName / Downloads.

Για να ενεργοποιήσετε τη γραμμή τίτλου του Finder για να εμφανίσετε το μακρύ μονοπάτι, κάντε τα εξής:

  1. Launch Terminal, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities /.
  2. Στη γραμμή εντολών του τερματικού, πληκτρολογήστε τα παρακάτω ( Σημείωση : Μπορείτε να κάνετε τριπλή κλικ στην παρακάτω εντολή Terminal για να επιλέξετε ολόκληρη τη γραμμή κειμένου και στη συνέχεια να αντιγράψετε / επικολλήσετε τη γραμμή στο παράθυρο του τερματικού σας.):
    προεπιλογές γράψτε com.apple.finder _FXShowPosixPathInTitle -bool true
  3. Πατήστε enter ή επιστροφή.
  4. Στη γραμμή εντολών του τερματικού, πληκτρολογήστε:
    killall Finder
  5. Πατήστε enter ή επιστροφή.
  6. Θα γίνει επανεκκίνηση του Finder, μετά το οποίο οποιοδήποτε παράθυρο Finder θα εμφανίσει το μακρύ μονοπάτι στην τρέχουσα θέση ενός φακέλου.

Απενεργοποίηση προβολής πλήρους διαδρομής

Εάν αποφασίσετε ότι δεν σας αρέσει το Finder να εμφανίζει πάντα το μεγάλο μονοπάτι, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία με τις ακόλουθες εντολές Terminal:

  1. προεπιλογές γράψτε com.apple.finder _FXShowPosixPathInTitle-bool false
  2. Πατήστε enter ή επιστροφή.
  3. Στη γραμμή εντολών του τερματικού, πληκτρολογήστε:
    killall Finder
  1. Πατήστε enter ή επιστροφή.

Η γραμμή εργαλείων Finder Path και οι σχετικές δυνατότητες διαδρομής του Finder μπορεί να είναι μια εύχρηστη συντόμευση όταν εργάζεστε με αρχεία και φακέλους. Δώστε αυτό το κομψό κρυφό χαρακτηριστικό δοκιμάστε.