Ένα κιβώτιο άλματος για να ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας

Ένα Lifesaver Όταν η μπαταρία του αυτοκινήτου σας πεθαίνει

Εάν έχετε στρέψει ποτέ το κλειδί της ανάφλεξης (ή χτυπήσει το κουμπί ανάφλεξης) και όλα όσα ακούτε είναι ελαφρά κλικ, κάντε κλικ, κάντε κλικ, μπορεί να θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα κιβώτια άλματος, διότι μπορούν αξιόπιστα να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας η μπαταρία είναι νεκρή.

Όλα για τα κιβώτια άλματος

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά κιβώτια άλματος έξω, ωστόσο, όλα αυτά έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά. Στον πυρήνα κάθε κουτιού άλματος είναι μια σφραγισμένη μπαταρία μολύβδου οξέος ή γέλης, η οποία είναι μόνιμα συνδεδεμένη με καλώδια βραχυκυκλωτήρα αλλιγάτη . Δεδομένου ότι η μπαταρία είναι σφραγισμένη, υπάρχει μικρή πιθανότητα να χυθεί ή να διαρρεύσει, ακόμα και αν αναποδογυρίζετε τη μονάδα. Η μπαταρία είναι επίσης τυπικά σφραγισμένη μέσα σε ένα πλαστικό περίβλημα, το οποίο την απομονώνει περαιτέρω.

Η ένταση και η εφεδρική χωρητικότητα διαφέρει από το ένα κιβώτιο άλματος, οπότε ενώ μερικοί από αυτούς δεν έχουν αρκετό χυμό για να ξεκινήσουν ένα καροτσάκι γκολφ, άλλοι έχουν σχεδιαστεί για να ξεκινήσουν δεκάδες αυτοκίνητα μεταξύ φορτίων.

Εκτός από μια μπαταρία και μόνιμα συνδεδεμένα καλώδια jumper, μερικά κιβώτια άλματος περιλαμβάνουν επίσης χαρακτηριστικά όπως:

Χρησιμοποιώντας ένα κιβώτιο άλματος με ασφάλεια

Για να χρησιμοποιήσετε ασφαλή κιβώτιο άλματος, πρέπει να ακολουθήσετε την ίδια βασική διαδικασία που θα ακολουθήσετε για μια κανονική εκκίνηση. Εάν το όχημά σας έχει ειδικές διαδικασίες, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες. Διαφορετικά, πρέπει να συνδέσετε το καλώδιο θετικού κιβωτίου σύνδεσης στη θετική σύνδεση της μπαταρίας και στη συνέχεια να συνδέσετε το καλώδιο του αρνητικού κιβωτίου άλματος με μια καλή γείωση. Αν και μπορείτε να συνδέσετε το αρνητικό καλώδιο κιβωτίου άλματος με τον αρνητικό ακροδέκτη της μπαταρίας, είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιήσετε μια γείωση κάπου στον κινητήρα ή στο πλαίσιο .

Αν και οι διαδικασίες είναι παρόμοιες, χρησιμοποιώντας ένα κιβώτιο άλματος έρχεται με ένα επιπλέον ζήτημα. Δεδομένου ότι τα καλώδια των περισσότερων κιβωτίων άλματος τείνουν να είναι αρκετά σύντομα, το κιβώτιο άλματος συνήθως πρέπει να καθίσει κάπου στο χώρο του κινητήρα. Αυτό αποτελεί πιθανό κίνδυνο, επομένως είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή δεν βρίσκεται κοντά στον ανεμιστήρα του ψυγείου, σε καμία από τις ζώνες ή τις τροχαλίες ή τοποθετείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να αποκολληθούν οι ηλεκτρικές συνδέσεις ή οι αισθητήρες.

Χρήση κιβωτίου Jump Outside Jumpstarting

Τα κιβώτια άλματος είναι σχεδιασμένα κυρίως για την εκκίνηση, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά άλλα πράγματα. Ακόμα και οι πιο βασικές μονάδες διαθέτουν συνήθως ενσωματωμένη υποδοχή 12 volt , η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία οποιασδήποτε συσκευής 12 volt. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κιβώτιο άλματος για να φορτίσετε το κινητό σας τηλέφωνο, να τροφοδοτήσετε το φορητό υπολογιστή σας ή να εκτελέσετε οτιδήποτε άλλο έχετε για ένα 12 βολτ τροφοδοτικό. Είναι επίσης καλό για την τακτοποίηση, την κάμπινγκ και άλλες δραστηριότητες, καθώς σας επιτρέπουν να τροφοδοτείτε τα ηλεκτρονικά σας χωρίς να αποστραγγίζετε ενδεχομένως τη μπαταρία του αυτοκινήτου σας.

Τα κιβώτια μεταφοράς με χαρακτηριστικά όπως τα συμπιεστές ελαστικών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την εκτόξευση των ελαστικών αυτοκινήτων, των παιχνιδιών παραλίας και άλλων φουσκωτών αντικειμένων, υπό τον όρο ότι έχετε τον σωστό προσαρμογέα.

Φυσικά, είναι πάντα σημαντικό να θυμόμαστε ότι ένα κιβώτιο άλματος έχει συνήθως μια κλειστή μπαταρία μολύβδου οξέος στον πυρήνα του. Έτσι, ενώ συνήθως δεν διαρρέουν, δεν πρέπει απλώς να υποθέσετε ότι η δική σας δεν θα το κάνει ποτέ.

Κάνοντας το δικό σας κιβώτιο άλμα

Δεδομένου ότι ένα κιβώτιο άλμα είναι βασικά μόνο μια σφραγισμένη μπαταρία μολύβδου οξέος με ενσωματωμένο καλώδια jumper, είναι τεχνικά δυνατό να φτιάξετε το δικό σας (αν και αγοράζετε ένα κιβώτιο άλματος είναι συνήθως φθηνότερο από το να κατασκευάζετε το δικό σας). Ορισμένες εγκαταστάσεις επισκευής το κάνουν αυτό με το να τεντώνουν αρκετές μπαταρίες σε ένα φορτηγό χειρός, να τους συνδέουν παράλληλα με καλώδια βαρέων μετρητών και στη συνέχεια να συνδέουν ένα καλό ζεύγος καλωδίων. Πρόκειται για μια εξαιρετική ρύθμιση που παρέχει έναν τόνο εφεδρικής χωρητικότητας, αλλά δεν είναι ακριβώς φορητός.

Αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας κιβώτιο άλματος, ο καλύτερος (και ασφαλέστερος) τρόπος είναι να αποκτήσετε μια σφραγισμένη μπαταρία που δεν χρειάζεται συντήρηση, με τους ενισχυτές ενισχυτή στροφών (CCA) και τους ενισχυτές συμπίεσης κρύου στροφάλου (CCA) αρκετά για να το χωρέσει μέσα. Το κιβώτιο της μπαταρίας είναι ένα σημαντικό μέρος της εξίσωσης λόγω του γεγονότος ότι αν και οι σφραγισμένες μπαταρίες μολύβδου οξέος συνήθως δεν θα διαρρεύσουν αν αναποδογυρίζουν, μπορούν να διαρρέουν (και συχνά κάνουν) λόγω ηλικίας, χρέωσης και άλλων παραγόντων.

Φυσικά, το τελευταίο πράγμα που θα χρειαστεί να φτιάξετε το δικό σας κιβώτιο άλμα είναι ένα σύνολο καλωδίων jumper. Δεν χρειάζεται να τα συνδέετε μόνιμα με το κιβώτιο της μπαταρίας, αλλά μπορείτε, αν θέλετε.