Πώς να μεταφέρετε τις επαφές σας από το Android στο iPhone

Πάρτε τα δεδομένα σας μαζί σας όταν αλλάζετε τηλέφωνα

Όταν αλλάζετε από το Android στο iPhone , θέλετε να πάρετε μαζί σας όλα τα σημαντικά σας δεδομένα. Υπάρχουν τέσσερις σχετικά εύκολοι τρόποι μεταφοράς των επαφών σας από το Android στο iPhone. Αυτό το άρθρο σας οδηγεί σε κάθε μία από αυτές. Αυτοί είναι:

Ορισμένες από αυτές τις μεθόδους περιλαμβάνουν τη μεταφορά μουσικής και φωτογραφιών, αλλά θέλετε να καθορίσετε τη μεταφορά όλων των επαφών από το βιβλίο διευθύνσεών σας. Δεν θα θέλατε να χάσετε εκατοντάδες αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πρέπει να ξαναφτιάξετε τις επαφές σας από την αρχή.

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Μετακίνηση σε iOS

Η Apple έχει κάνει τη μεταφορά δεδομένων από το Android σε iPhone εύκολη με την εφαρμογή Μετακίνηση σε iOS για συσκευές Android, η οποία είναι διαθέσιμη στο Google Play store. Αυτή η εφαρμογή ενοποιεί όλα τα δεδομένα της επαφής σας με συσκευές Android, μηνύματα κειμένου, φωτογραφίες και βίντεο, ημερολόγιο, λογαριασμούς email, σελιδοδείκτες ιστότοπων - και στη συνέχεια τις εισάγει στο νέο σας iPhone μέσω Wi-Fi. Η διαδικασία δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη.

Εάν διαθέτετε ένα Android smartphone ή tablet με Android 4.0 ή νεότερη έκδοση και iPhone με 9.3 ή νεότερη έκδοση, μεταφορτώστε το στο iOS από το Google Play και ξεκινήστε. Δεν μεταφέρει τις εφαρμογές σας Android, αλλά κάνει προτάσεις από το App Store βάσει των εφαρμογών που διαθέτετε στη συσκευή σας Android. Η αντιστοίχιση δωρεάν εφαρμογών προτείνεται για λήψη κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Οι αντιστοιχισμένες εφαρμογές που έχουν πληρωθεί προστεθούν αργότερα στα αντικείμενά σας App Store.

Χρησιμοποιήστε την κάρτα SIM

Αν ενδιαφέρεστε μόνο να μετακινήσετε τις επαφές σας, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τη κάρτα SIM. Δεδομένου ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε δεδομένα βιβλίου διευθύνσεων σε μια κάρτα SIM Android, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των επαφών σας εκεί και να τα μετακινήσετε στο iPhone σας. Οι κάρτες Sim πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος και στις δύο συσκευές. Όλα τα iPhone που αρχίζουν με το iPhone 5 χρησιμοποιούν Nano SIM.

Εδώ πρέπει να κάνετε:

  1. Στη συσκευή σας Android, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των επαφών του βιβλίου διευθύνσεών σας στην κάρτα SIM της συσκευής σας.
  2. Αφαιρέστε την κάρτα SIM από τη συσκευή σας Android.
  3. Τοποθετήστε την κάρτα SIM στο iPhone σας.
  4. Στο iPhone, πατήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις για να την ανοίξετε.
  5. Αγγίξτε Επαφές (σε ορισμένες παλαιότερες εκδόσεις του iOS, αυτό είναι Mail, Επαφές, Ημερολόγια ).
  6. Πατήστε Εισαγωγή επαφών SIM.

Όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά, οι επαφές σας βρίσκονται στο iPhone σας.

Χρησιμοποιήστε το Google

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη του cloud για να διατηρήσετε συγχρονισμένα όλα τα δεδομένα σας. Σε αυτήν την περίπτωση, η χρήση του Google είναι καλύτερο, αφού τόσο το Android όσο και το iPhone έχουν καλή υποστήριξη γι 'αυτό. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Στη συσκευή σας Android, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των επαφών σας στο Google. Το αντίγραφο ασφαλείας θα πρέπει να πραγματοποιείται αυτόματα αν χρησιμοποιείτε το λογαριασμό σας Google στη συσκευή σας.
  2. Με αυτό που έχετε κάνει, προσθέστε τον Λογαριασμό σας Google στο iPhone σας.
  3. Όταν ο λογαριασμός έχει ρυθμιστεί, ενδέχεται να μπορείτε να ενεργοποιήσετε το συγχρονισμό επαφών αμέσως. Εάν όχι, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Λογαριασμοί και κωδικοί πρόσβασης και πατήστε το λογαριασμό Gmail.
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό " Επαφές" στη θέση "Ενεργοποίηση" (πράσινο) και οι επαφές που προσθέσατε στο λογαριασμό σας στο Google θα συγχρονίζονται στο iPhone σας.

Από τώρα και στο εξής, κάθε αλλαγή που κάνετε στο βιβλίο διευθύνσεων του iPhone σας συγχρονίζεται ξανά στον Λογαριασμό σας Google. Θα έχετε ένα πλήρες αντίγραφο του βιβλίου διευθύνσεών σας σε δύο μέρη και είναι έτοιμο να μεταφερθεί σε άλλες συσκευές, όπως απαιτείται.

Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Yahoo για να συγχρονίσετε τις επαφές σας με το iPhone αντί να χρησιμοποιείτε το Google. Η διαδικασία είναι παρόμοια.

Χρησιμοποιήστε το iTunes

Η τελευταία μέθοδος μεταφοράς των επαφών σας από μια πλατφόρμα σε άλλη περιλαμβάνει τον κλασικό τρόπο συγχρονισμού δεδομένων στο iPhone : iTunes.

Αυτή η μέθοδος υποθέτει ότι έχετε έναν υπολογιστή στον οποίο συγχρονίζετε δεδομένα, αντί να συγχρονίζετε μόνο με το σύννεφο. Αν ναι, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Συνδέστε τη συσκευή Android με τον υπολογιστή σας και συγχρονίστε τη με τα δεδομένα του βιβλίου διευθύνσεών σας. Εάν εκτελείτε Windows 8, 8.1 ή 10, μπορείτε να κάνετε λήψη του Windows Phone Companion από το Microsoft Store για αυτό το σκοπό.
  2. Μόλις τα δεδομένα σας Android έχουν συγχρονιστεί, συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή για συγχρονισμό.
  3. Στο iTunes, κάντε κλικ στο εικονίδιο iPhone στην επάνω αριστερή γωνία κάτω από τα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής.
  4. Με την οθόνη διαχείρισης iPhone να είναι ανοιχτή, κάντε κλικ στο μενού Πληροφορίες στην αριστερή στήλη.
  5. Σε αυτήν την οθόνη, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Συγχρονισμός επαφών με για να ενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό βιβλίου διευθύνσεων.
  6. Στο αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε το πρόγραμμα βιβλίου διευθύνσεων που χρησιμοποιείτε.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί δίπλα στην επιλογή Όλες οι επαφές .
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή στην κάτω δεξιά γωνία για να αποθηκεύσετε αυτήν τη ρύθμιση και να μεταφέρετε όλες τις επαφές σας στο iPhone.