Εκχωρήστε τις εφαρμογές για Mac να ανοίξουν σε έναν συγκεκριμένο χώρο εργασίας

Έλεγχος όπου ανοίγουν οι εφαρμογές Mac

Το OS X σάς επιτρέπει να αντιστοιχίζετε εφαρμογές για να ανοίγετε σε συγκεκριμένους χώρους γραφείου. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για όσους από εμάς χρησιμοποιούν πολλαπλούς χώρους για συγκεκριμένες χρήσεις. για παράδειγμα, ένας χώρος για εργασία με την αλληλογραφία μπορεί να έχει ανοιχτό το Mail, τις επαφές και τις υπενθυμίσεις. Ή ίσως χώρος για εργασία με φωτογραφίες θα ήταν το σπίτι για την εφαρμογή Photoshop, Aperture ή την εφαρμογή Φωτογραφίες της Apple.

Ο τρόπος που οργανώνετε και χρησιμοποιείτε τους χώρους σας εξαρτάται από εσάς, αλλά καθώς εργάζεστε με τα Spaces (τώρα μέρος του Mission Control), είναι πιθανό να τρέξετε σε εφαρμογές που θέλετε να έχετε ανοίξει σε όλους τους ενεργούς χώρους σας . Αυτό θα σας επιτρέψει να εναλλάσσετε τα κενά σας και να έχετε τις ίδιες διαθέσιμες εφαρμογές σε όλους τους χώρους, εκτός από αυτές που έχετε αντιστοιχίσει σε συγκεκριμένους χώρους.

All Assignment Spaces

Η δυνατότητα να αντιστοιχίσετε μια εφαρμογή σε ένα χώρο απαιτεί πρώτα τη ρύθμιση πολλών επιφανειών επιφάνειας εργασίας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας τον έλεγχο αποστολής, ο οποίος είναι διαθέσιμος στις Προτιμήσεις συστήματος.

Εάν διαθέτετε μόνο ένα χώρο γραφείου (προεπιλογή), αυτή η συμβουλή δεν θα λειτουργήσει. Αλλά εάν έχετε πολλούς επιτραπέζιους υπολογιστές, η δυνατότητα να έχετε μια εφαρμογή ανοιχτή σε κάθε επιφάνεια εργασίας μπορεί να είναι μια μεγάλη ευκολία.

Η άλλη απαίτηση είναι ότι η εφαρμογή που θέλετε να ανοίξετε σε όλους τους χώρους γραφείου σας πρέπει να είναι στο Dock . Αυτή η συμβουλή δεν θα λειτουργήσει αν η εφαρμογή δεν είναι εγκατεστημένη στο Dock. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να παραμείνει στην αποβάθρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την συμβουλή για να ορίσετε μια εφαρμογή που θα ανοίξει σε όλους τους χώρους της επιφάνειας εργασίας σας και στη συνέχεια να καταργήσετε την εφαρμογή από το Dock. Θα εξακολουθεί να ανοίγει σε όλους τους χώρους γραφείου μόλις καθοριστεί η σημαία, ανεξάρτητα από τον τρόπο εκκίνησης της εφαρμογής.

Εκκινήστε μια εφαρμογή σε όλους τους χώρους της επιφάνειας εργασίας σας

  1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Dock της εφαρμογής που θέλετε να έχετε διαθέσιμη σε κάθε χώρο γραφείου που χρησιμοποιείτε.
  2. Από το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε Επιλογές και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή "Όλοι οι επιτραπέζιοι υπολογιστές" στη λίστα αναθέσεων.

Την επόμενη φορά που θα εκκινήσετε την εφαρμογή, θα ανοίξει σε όλους τους χώρους της επιφάνειας εργασίας σας.

Επαναφέρετε την εκχώρηση χώρου επιφάνειας εργασίας μιας εφαρμογής

Αν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε να ανοίξει μια εφαρμογή σε όλους τους χώρους της επιφάνειας εργασίας σας, μπορείτε να επαναφέρετε την εκχώρηση επιφάνειας εργασίας ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

  1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Dock της εφαρμογής που δεν θέλετε να έχετε διαθέσιμη σε κάθε χώρο γραφείου που χρησιμοποιείτε.
  2. Από το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε Επιλογές και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή "Κανένας" στη λίστα των αναθέσεων.

Την επόμενη φορά που θα εκκινήσετε την εφαρμογή, θα ανοίξει μόνο στον ενεργό επιτραπέζιο χώρο.

Ορίστε μια εφαρμογή σε έναν συγκεκριμένο χώρο εργασίας

Όταν πήγαν να ορίσετε μια εφαρμογή σε όλους τους χώρους γραφείου σας, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι θα μπορούσατε επίσης να ορίσετε την εφαρμογή να ανοίγει στον τρέχοντα χώρο στην επιφάνεια εργασίας. Αυτή είναι μια από τις μεθόδους για την εκχώρηση εφαρμογών σε συγκεκριμένους επιτραπέζιους υπολογιστές.

Για άλλη μια φορά, πρέπει να έχετε πολλούς κεντρικούς υπολογιστές και πρέπει να χρησιμοποιείτε το χώρο στον οποίο θέλετε να αντιστοιχίσετε την εφαρμογή. Μπορείτε να μεταβείτε σε άλλο χώρο ανοίγοντας το Mission Control και επιλέγοντας το χώρο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε από τις μικρογραφίες των διαστημάτων κοντά στην κορυφή του Control Mission.

Μόλις ανοίξει ο χώρος στον οποίο θέλετε να αντιστοιχίσετε μια εφαρμογή:

  1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Dock της εφαρμογής που θέλετε να αντιστοιχίσετε στον τρέχοντα χώρο γραφείου.
  2. Από το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε Επιλογές και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Αυτή η επιφάνεια εργασίας" στη λίστα αναθέσεων.

Η αντιστοίχιση εφαρμογών σε συγκεκριμένους χώρους ή σε όλα τα κενά μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια τακτοποιημένη επιφάνεια εργασίας και να δημιουργήσετε μια καλύτερη ροή εργασιών.