Περιορισμοί της λειτουργίας Ad Hoc Ασύρματη δικτύωση

Τα ασύρματα δίκτυα Wi-Fi εκτελούνται με δύο εναλλακτικές λειτουργίες, που ονομάζονται "υποδομή" και "ad hoc". Η λειτουργία Ad hoc επιτρέπει σε ένα δίκτυο Wi-Fi να λειτουργεί χωρίς κεντρικό ασύρματο δρομολογητή ή σημείο πρόσβασης . Παρόλο που αποτελούν μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για τη λειτουργία υποδομής σε μερικές περιπτώσεις, τα ad hoc δίκτυα υποφέρουν από διάφορους βασικούς περιορισμούς που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.

Περιορισμοί της λειτουργίας Ad Hoc Ασύρματη δικτύωση που πρέπει να ληφθεί υπόψη

Απάντηση: Πριν προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε ασύρματες συνδέσεις ad hoc , εξετάστε τους ακόλουθους περιορισμούς:

1. Ασφάλεια. Οι συσκευές Wi-Fi σε λειτουργία ad hoc προσφέρουν ελάχιστη ασφάλεια έναντι ανεπιθύμητων εισερχόμενων συνδέσεων. Για παράδειγμα, συσκευές ad hoc δεν μπορούν να απενεργοποιήσουν τη μετάδοση SSID, όπως οι συσκευές λειτουργίας υποδομής. Οι επιτιθέμενοι θα έχουν γενικά λίγη δυσκολία να συνδεθούν με τη συσκευή ad hoc αν βρίσκονται εντός του εύρους σήματος.

2. Παρακολούθηση ισχύος σήματος. Οι κανονικές ενδείξεις λογισμικού του λειτουργικού συστήματος που εμφανίζονται όταν είναι συνδεδεμένες στη λειτουργία υποδομής δεν είναι διαθέσιμες σε λειτουργία ad hoc. Χωρίς την ικανότητα παρακολούθησης της ισχύος των σημάτων, η διατήρηση μιας σταθερής σύνδεσης μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά όταν οι ad hoc συσκευές αλλάζουν τις θέσεις τους.

3. Ταχύτητα. Η λειτουργία ad hoc συχνά εκτελείται πιο αργά από τη λειτουργία υποδομής . Συγκεκριμένα, τα πρότυπα δικτύωσης Wi-Fi, όπως το 802.11g ) απαιτούν μόνο ότι η επικοινωνία κατάστασης ad hoc υποστηρίζει ταχύτητες σύνδεσης 11 Mbps : Οι συσκευές Wi-Fi που υποστηρίζουν 54 Mbps ή υψηλότερη λειτουργία υποδομής θα μειωθούν στο μέγιστο των 11 Mbps όταν αλλάξουν σε ad hoc λειτουργία .