Πώς να ανιχνεύσετε επισκέψεις από κινητές συσκευές σε ιστοσελίδες

Ανακατεύθυνση κινητών συσκευών σε περιεχόμενο ή σχέδια κινητών τηλεφώνων

Εδώ και χρόνια, οι ειδικοί έχουν πει ότι η επισκεψιμότητα σε ιστότοπους από επισκέπτες σε κινητές συσκευές έχει αυξηθεί δραματικά. Για το λόγο αυτό, πολλές εταιρείες άρχισαν έξυπνα να υιοθετούν μια κινητή στρατηγική για την παρουσία τους στο διαδίκτυο, δημιουργώντας εμπειρίες που ταιριάζουν στις τηλεφωνικές και άλλες κινητές συσκευές.

Μόλις αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε πώς να σχεδιάζετε ιστοσελίδες για κινητά τηλέφωνα και να εφαρμόζετε τη στρατηγική σας, θα θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι οι επισκέπτες του ιστότοπού σας μπορούν να δουν αυτά τα σχέδια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να κάνετε αυτό και κάποιοι εργάζονται καλύτερα από άλλους. Ακολουθεί μια ματιά στη μέθοδο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την υλοποίηση της υποστήριξης κινητής τηλεφωνίας στους ιστοτόπους σας - μαζί με μια σύσταση κοντά στο τέλος για ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για να επιτευχθεί αυτό στο σημερινό Web!

Παρέχετε μια σύνδεση σε άλλη έκδοση ιστότοπου

Αυτή είναι, μακράν, η ευκολότερη μέθοδος χειρισμού χρηστών κινητών τηλεφώνων. Αντί να ανησυχείτε αν μπορούν ή δεν μπορούν να δουν τις σελίδες σας, απλά βάλτε ένα σύνδεσμο κάπου κοντά στο επάνω μέρος της σελίδας που δείχνει μια ξεχωριστή έκδοση κινητού για τον ιστότοπό σας. Στη συνέχεια, οι αναγνώστες μπορούν να επιλέξουν αυτόματα αν θέλουν να δουν την έκδοση για κινητά ή να συνεχίσουν με την "κανονική" έκδοση.

Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι ότι είναι εύκολο να εφαρμοστεί. Απαιτεί να δημιουργήσετε μια βελτιστοποιημένη έκδοση για κινητά και στη συνέχεια να προσθέσετε έναν σύνδεσμο κάπου κοντά στην κορυφή των κανονικών σελίδων του ιστότοπου.

Τα μειονεκτήματα είναι:

Τελικά, η προσέγγιση αυτή είναι ξεπερασμένη και είναι απίθανο να αποτελεί μέρος μιας σύγχρονης στρατηγικής κινητής τηλεφωνίας. Χρησιμοποιείται μερικές φορές ως μια λύση για την απόσβεση της απόστασης, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται μια καλύτερη λύση, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια βραχυπρόθεσμη βοήθεια ζώνης.

Χρησιμοποιήστε το JavaScript

Σε μια παραλλαγή της παραπάνω προσέγγισης, κάποιοι προγραμματιστές χρησιμοποιούν κάποιο είδος δέσμης εντοπισμού του προγράμματος περιήγησης για να ανιχνεύσουν αν ο πελάτης βρίσκεται σε κινητή συσκευή και στη συνέχεια να τους ανακατευθύνει σε αυτόν τον ξεχωριστό ιστότοπο για κινητά. Το πρόβλημα με την ανίχνευση του προγράμματος περιήγησης και τις κινητές συσκευές είναι ότι υπάρχουν χιλιάδες κινητές συσκευές εκεί έξω. Για να προσπαθήσετε να τα ανιχνεύσετε όλα με ένα JavaScript, θα μπορούσατε να μετατρέψετε όλες τις σελίδες σας σε έναν εφιάλτη λήψης - και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πολλά από τα ίδια μειονεκτήματα με την παραπάνω προσέγγιση.

Χρησιμοποιήστε το φορητό μέσο CSS & # 64;

Η εντολή CSS @media handheld φαίνεται πως θα ήταν ένας ιδανικός τρόπος εμφάνισης στυλ CSS μόνο για φορητές συσκευές - όπως τα κινητά τηλέφωνα. Αυτό φαίνεται σαν μια ιδανική λύση για την εμφάνιση σελίδων για κινητές συσκευές. Μπορείτε να γράψετε μια ιστοσελίδα και στη συνέχεια να δημιουργήσετε δύο φύλλα στυλ. Ο πρώτος τύπος μέσου εκτύπωσης "οθόνης" στυλίζει τη σελίδα σας για οθόνες και οθόνες υπολογιστών. Το δεύτερο για το "φορητό" στυλ τη σελίδα σας για μικρές συσκευές, όπως αυτά τα κινητά τηλέφωνα. Ακούγεται εύκολο, αλλά δεν λειτουργεί στην πράξη.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι δεν χρειάζεται να διατηρείτε δύο εκδόσεις του ιστότοπού σας. Το μόνο που διατηρείτε είναι το ένα και το φύλλο στυλ καθορίζει τον τρόπο εμφάνισης - το οποίο είναι στην πραγματικότητα πλησιέστερα στην τελική λύση που θέλουμε.

Ένα πρόβλημα με αυτήν τη μέθοδο είναι ότι πολλά τηλέφωνα δεν υποστηρίζουν τον τύπο φορητού μέσου - αντί να προβάλλουν τις σελίδες τους με τον τύπο της οθόνης. Και πολλά παλαιότερα κινητά τηλέφωνα και χειρός δεν υποστηρίζουν καθόλου το CSS. Στο τέλος, αυτή η μέθοδος είναι αναξιόπιστη και επομένως χρησιμοποιείται σπάνια για την προσφορά κινητών εκδόσεων ενός ιστότοπου.

Χρησιμοποιήστε PHP, JSP, ASP για την ανίχνευση του User-Agent

Αυτός είναι ένας πολύ καλύτερος τρόπος για την ανακατεύθυνση των χρηστών κινητής τηλεφωνίας σε μια έκδοση κινητού για τον ιστότοπο, επειδή δεν βασίζεται σε μια γλώσσα δέσμης ενεργειών ή το CSS που δεν χρησιμοποιεί η κινητή συσκευή. Αντίθετα, χρησιμοποιεί μια γλώσσα πλευράς διακομιστή (PHP, ASP, JSP, ColdFusion κ.λπ.) για να εξετάσει τον χρήστη-παράγοντα και, στη συνέχεια, να αλλάξει το αίτημα HTTP για να δείξει σε μια σελίδα για κινητές συσκευές, αν πρόκειται για κινητή συσκευή.

Ένας απλός κώδικας PHP για να γίνει αυτό θα έμοιαζε έτσι:

stristr ($ ua, "Windows CE") ή
stristr ($ ua, "AvantGo") ή
stristr ($ ua, "Mazingo") ή
stristr ($ ua, "Κινητό") ή
stristr ($ ua, "T68") ή
stristr ($ ua, "Syncalot") ή
stristr ($ ua, "Blazer")) {
$ DEVICE_TYPE = "ΚΙΝΗΤΟ";
}}
αν (isset ($ DEVICE_TYPE) και $ DEVICE_TYPE == "MOBILE") {
$ location = 'mobile / index.php'.
κεφαλίδα ('Τοποθεσία:'. $ θέση);
έξοδος;
}}
?>

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι υπάρχουν πολλοί και άλλοι δυνητικοί χρήστες που χρησιμοποιούνται από κινητές συσκευές. Αυτό το σενάριο θα πιάσει και θα ανακατευθύνει πολλά από αυτά αλλά όχι όλα με κανένα τρόπο. Και περισσότερα προστίθενται συνεχώς.

Επιπλέον, όπως και με τις άλλες λύσεις παραπάνω, θα πρέπει να συνεχίσετε να διαθέτετε ξεχωριστό ιστότοπο για κινητά για αυτούς τους αναγνώστες! Αυτό το μειονέκτημα της ανάγκης να διαχειριστείτε δύο (ή περισσότερες!) Ιστοσελίδες είναι αρκετός λόγος για να αναζητήσετε μια καλύτερη λύση.

Χρησιμοποιήστε το WURFL

Αν εξακολουθείτε να είστε αποφασισμένοι να ανακατευθύνετε τους χρήστες κινητών σας σε έναν ξεχωριστό ιστότοπο, τότε WURFL (Wireless Universal Resource File) είναι μια καλή λύση. Αυτό είναι ένα αρχείο XML (και τώρα ένα αρχείο DB) και διάφορες βιβλιοθήκες DBI που περιέχουν όχι μόνο ενημερωμένα δεδομένα ασύρματου χρήστη-παράγοντα αλλά και ποιες δυνατότητες και δυνατότητες υποστηρίζουν οι εν λόγω χρήστες.

Για να χρησιμοποιήσετε το WURFL, κάνετε λήψη του αρχείου ρύθμισης XML και στη συνέχεια επιλέξτε τη γλώσσα σας και εφαρμόστε το API στον ιστότοπό σας. Υπάρχουν εργαλεία για τη χρήση του WURFL με Java, PHP, Perl, Ruby, Python, Net, XSLT και C ++.

Το πλεονέκτημα της χρήσης του WURFL είναι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ενημερώνουν και προσθέτουν στο αρχείο config συνεχώς. Έτσι, ενώ το αρχείο που χρησιμοποιείτε είναι παλιό σχεδόν πριν τελειώσετε τη λήψη του, είναι πιθανό ότι αν το κατεβάσετε μία φορά το μήνα, θα έχετε όλα τα προγράμματα περιήγησης για κινητά που συνήθως χρησιμοποιούν οι αναγνώστες σας χωρίς προβλήματα. Το μειονέκτημα, φυσικά, είναι ότι πρέπει να κατεβάζετε και να ενημερώνετε συνεχώς αυτό - έτσι ώστε να μπορείτε να κατευθύνετε τους χρήστες σε μια δεύτερη ιστοσελίδα και τα μειονεκτήματα που δημιουργεί.

Η καλύτερη λύση είναι ο ευαίσθητος σχεδιασμός

Έτσι, αν η διατήρηση διαφορετικών τοποθεσιών για διαφορετικές συσκευές δεν είναι η απάντηση, τι είναι; Ανταπόκριση σχεδιασμού ιστοσελίδων .

Ο υπεύθυνος σχεδιασμός είναι ο τόπος όπου χρησιμοποιείτε ερωτήματα μέσων CSS για να ορίσετε στυλ για συσκευές διαφόρων διαστάσεων. Ο υπεύθυνος σχεδιασμός σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα για χρήστες τόσο κινητού όσο και μη κινητού. Στη συνέχεια, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το περιεχόμενο που θα εμφανίζεται στον ιστότοπο του κινητού ή να θυμάστε να μεταφέρετε τις τελευταίες αλλαγές στον ιστότοπό σας για κινητά. Επιπλέον, μόλις έχετε γράψει το CSS, δεν χρειάζεται να κατεβάσετε τίποτα νέο.

Ο υπεύθυνος σχεδιασμός μπορεί να μην λειτουργεί τέλεια σε εξαιρετικά παλιές συσκευές και προγράμματα περιήγησης (τα περισσότερα από τα οποία σήμερα είναι πολύ μικρής χρήσης και δεν πρέπει να σας ανησυχούν), αλλά επειδή είναι πρόσθετο (προσθέτοντας στυλ στο περιεχόμενο, μακριά) αυτοί οι αναγνώστες θα εξακολουθήσουν να είναι σε θέση να διαβάσουν τον ιστότοπό σας, απλώς δεν θα φαίνονται ιδανικοί για την παλιά συσκευή ή το πρόγραμμα περιήγησης.