Γιατί οι εταιρείες εφαρμόζουν λογισμικό παρακολούθησης.

Ο αριθμός των εταιρειών που χρησιμοποιούν λογισμικό παρακολούθησης και εξοπλισμό αυξάνεται. Πολλοί υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων των τηλεμεταφορέων, μπορεί να μην γνωρίζουν καν ότι παρακολουθούνται.

Προγράμματα λογισμικού εγκατεστημένα σε συστήματα που μπορούν να παρακολουθούν τη χρήση του Διαδικτύου, ιστοσελίδες που επισκέπτονται, αποστέλλονται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ποιες αναφορές ή προγράμματα παρακολουθεί ένας υπάλληλος. Οι πλήκτρες και τα ανενεργά τερματικά μπορούν επίσης να παρακολουθούνται.

Τηλεφωνικές κλήσεις - οι προσωπικές κλήσεις δεν επιτρέπεται να παρακολουθούνται στις Η.Π.Α. - ο εργοδότης δεν πρέπει να πραγματοποιεί προσωπική τηλεφωνική κλήση για την εταιρική πολιτική χρόνου.

Μπορείτε να καταγράψετε τους αριθμούς που καλούνται από την επέκτασή σας και τη διάρκεια της κλήσης. Ορισμένα συστήματα είναι ακόμη ικανά να καταγράφουν τις εισερχόμενες κλήσεις, αν έχουν καλεί απευθείας στο τηλέφωνό σας.

Υπάρχουν επίσης προγράμματα που χαρτογραφούν τις τοποθεσίες των μετακινούμενων εργαζομένων μέσω των κινητών τηλεφώνων ή των φορητών υπολογιστών τους. Οι εταιρείες το χρησιμοποιούν για να ελέγξουν ότι οι μετακινούμενοι εργαζόμενοι είναι εκεί όπου πρέπει να είναι.

Τελευταίες εξελίξεις

Τι είναι όλα τα Fuss Σχετικά με;

Οποιοδήποτε σύστημα υπολογιστή ή PDA που ανήκει στην εταιρία ή το τηλεφωνικό σύστημα υπό τον έλεγχό τους μπορεί να παρακολουθείται. Αν ανήκει στην εταιρεία τότε έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν και να παρακολουθούν τη χρήση του εν λόγω ακινήτου.

Ως μετακινούμενος εργαζόμενος μπορεί να αναρωτιέστε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για εσάς. Αν διαθέτετε τον δικό σας εξοπλισμό πληροφορικής, δεν είναι πιθανό η εταιρεία να εγκαταστήσει λογισμικό παρακολούθησης, ούτε θα ήταν μέσα στα δικαιώματά τους να το πράξουν. Εάν έχετε ρυθμίσει το τηλέφωνό σας για να δέχεστε εισερχόμενες κλήσεις μέσω του τηλεφωνικού σας συστήματος ή συνδέεστε στο τηλεφωνικό σας σύστημα για να πραγματοποιείτε εξερχόμενες κλήσεις, τότε μπορεί να υπόκεινται στις παρακολουθούμενες κλήσεις. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο μια δεύτερη τηλεφωνική γραμμή για επαγγελματική χρήση είναι μόνο μια καλή ιδέα. Μην κάνετε τον αριθμό τηλεφώνου για τη δεύτερη τηλεφωνική γραμμή δημόσιος ή διαθέσιμος σε οποιονδήποτε εκτός της εργασίας.

Αν χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό της επιχείρησης, τότε είναι διαφορετική και μπορεί να έχει εγκατασταθεί λογισμικό παρακολούθησης πριν πάρετε τον εξοπλισμό στο σπίτι. Εάν έχετε επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή μετά από ώρες για σέρφινγκ που δεν σχετίζεται με την εργασία, τότε πρέπει να μάθετε εάν η εταιρεία μπορεί να "απενεργοποιήσει" το λογισμικό παρακολούθησης.

Οι εταιρείες πρέπει να λάβουν νομικές συμβουλές προτού αποφασίσουν αυτόματα να λάβουν απόφαση για την παρακολούθηση των μετακινούμενων εργαζομένων Ενώ είναι σαφές ότι η εργασία που γίνεται στο χώρο εργασίας μπορεί να παρακολουθείται, είναι μια γκρίζα περιοχή όπου απασχολούνται οι μετακινούμενοι εργαζόμενοι.

Σημαντικά σημεία:

Η χρήση υπολογιστών και η παρακολούθηση τηλεφώνου είναι στοιχεία που πρέπει να αναφερθούν και να περιγραφούν συγκεκριμένα σε μια συμφωνία τηλεργασίας.

Οι εταιρείες θα πρέπει να παρέχουν στους υπαλλήλους τις λεπτομέρειες του τι παρακολουθείται. Πρέπει να περιλαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες στα εγχειρίδια των εργαζομένων, να παρέχουν ετικέτες στα τερματικά με προειδοποίηση ότι το σύστημα παρακολουθείται ή / και να έχουν αναδυόμενες οθόνες όταν οι χρήστες συνδέονται στο σύστημα για να τους προειδοποιήσουν ότι παρακολουθείται η χρήση του υπολογιστή τους.

Προστασία της Εταιρείας

Παρόλο που δεν είναι πολύ συναίσθημα να γνωρίζετε ότι μπορείτε να παρακολουθείτε όλα όσα κάνετε με τον υπολογιστή και το τηλέφωνο. οι εταιρείες πρέπει να λάβουν μέτρα για να προστατευθούν από πιθανές αγωγές που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση των υπολογιστών και του τηλεφώνου από τους εργαζομένους.

Πού βρίσκεται