Πώς να χρησιμοποιήσετε το ρολόι Apple με το αυτοκίνητό σας

Το Apple Watch μπορεί να είναι πραγματικά ένα ισχυρό εργαλείο όταν πρόκειται για το αυτοκίνητό σας. Ορισμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων (και φιλόδοξοι τρίτοι) έχουν δημιουργήσει εφαρμογές για το Apple Watch που αλληλεπιδρούν επίσης με το όχημά σας. Θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα με το αυτοκίνητό σας; Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα που έχουμε βρει:

Tesla Remote S App

Αυτή η εφαρμογή έγινε από τρίτο μέρος, αλλά προσφέρει δυνατότητες που θα μπορούσαμε να περιμένουμε από μια εφαρμογή που διέθεσε η ίδια η Tesla. Τα πολλά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να ξεκινήσει το αυτοκίνητο από τον καρπό σας καθώς και τη δύναμη να σας καλέσει το αυτοκίνητο όταν δεν βρίσκεστε κοντά του και να δείτε "trackcrumb tracking" για να προσδιορίσετε πού ήταν πρόσφατα το αυτοκίνητο. Άλλα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη δύναμη να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητο, να ρυθμίζετε το σύστημα HVAC, να χτυπάτε τη κόρνα, να αναβοσβήνετε τα φώτα και να ξεκινάτε και να σταματάτε τη φόρτιση του οχήματος.

Το Tesla έχει επίσης τη δική του εφαρμογή. Ωστόσο, αυτή η εφαρμογή δεν είναι προς το παρόν συμβατή με το Apple Watch. Επομένως, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Apple Watch, θα πρέπει να διαχωρίσετε την έκδοση τρίτου μέρους.

BMW i Remote

Η εφαρμογή i Remote της BMW συνεργάζεται μόνο με τα οχήματα i3 και i8 της εταιρείας. Ο ένας που έχει αντιστοιχιστεί με το όχημά σας, η εφαρμογή μπορεί να εμφανίσει την τρέχουσα κατάσταση της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας καθώς και πληροφορίες σχετικά με το εάν θα μπορείτε να φτάσετε στον τρέχοντα προορισμό σας στην τρέχουσα χρέωση της μπαταρίας σας. Επίσης ενσωματωμένο στην εφαρμογή Παρακολούθηση είναι μερικές άλλες τυπικές λειτουργίες εφαρμογής αυτοκινήτου, όπως η δυνατότητα να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε τις πόρτες και να ελέγχετε το σύστημα HVAC.

Hyundai Blue Link

Η προσφορά της Apple Watch της Hyundai δεν περιορίζεται μόνο στα οχήματα υψηλής τεχνολογίας της εταιρείας. Με το Blue Link της Hyundai μπορείτε να ελέγξετε οποιοδήποτε όχημα Hyundai που είναι εξοπλισμένο με Blue Link και να κατασκευαστεί μετά το 2013. Με την εφαρμογή μπορείτε να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε το όχημά σας καθώς και να ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας σε κρύο πρωί ή να ενεργοποιήσετε τα φώτα ή το κέρατο το αυτοκίνητό σου. Η Hyundai προσφέρει επίσης μια παρόμοια εφαρμογή για χρήστες Android που χρησιμοποιούν smartwatch Android Wear.

Με την εφαρμογή Blue Link της Hyundai μπορείτε:
1. Ξεκινήστε από απόσταση το όχημά σας (R)
2. Ξεκλειδώστε ή κλείστε τις πόρτες (R)
3. Απομακρυσμένη ενεργοποίηση της κόρνας και των φώτων (R)
4. Αναζήτηση και αποστολή σημείων ενδιαφέροντος στο όχημά σας (G)
5. Πρόσβαση σε αποθηκευμένο ιστορικό POI (G)
6. Κάντε ένα ραντεβού για την υπηρεσία Car Care
7. Προσπελάστε την Εξυπηρέτηση πελατών της Blue Link
8. Βρείτε το αυτοκίνητό σας (R)
9. Αποκτήστε πρόσβαση στις πληροφορίες συντήρησης και σε άλλα εύχρηστα χαρακτηριστικά.

Volvo On Call

Το Volvo On Call προσφέρει παρόμοια λειτουργικότητα με τις άλλες εφαρμογές, εκτός από τους ιδιοκτήτες της Volvo. Η εφαρμογή συνεργάζεται με οχήματα που κατασκευάζονται το 2012 ή αργότερα και προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες όπως:

• Ελέγξτε την κατάσταση του πίνακα οργάνων, όπως στάθμη καυσίμου ή μπαταρίας, μετρητές ταξιδίου και άλλα.

• Ελέγξτε τον θερμαντήρα χώρου καυσίμου με καύσιμο, εάν το όχημα είναι εξοπλισμένο με θερμαντήρα χώρου καύσης με καύσιμο.

• Ελέγξτε το κλίμα της καμπίνας σας, εάν το όχημα είναι ένα υβριδικό πληκτρολόγιο.

• Εντοπίστε το όχημά σας σε χάρτη ή χρησιμοποιήστε το σήμα κορνίζα σήματος οχήματος και δείκτες αναλαμπής.

• Ελέγξτε την τρέχουσα κατάσταση των θυρών, των παραθύρων και των κλειδαριών για το όχημά σας.

• Κλείστε και ξεκλειδώστε το όχημα από απόσταση.

• Ζητήστε βοήθεια από το εσωτερικό της εφαρμογής.

• Επεξεργαστείτε το ημερολόγιο οδήγησης, κατηγοριοποιήστε τις εκδρομές ως επαγγελματικές ή ιδιωτικές, συγχωνεύστε ταξίδια, μετονομάστε και στείλτε σε μια επαφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

• Αναλύστε τη διαδρομή του ταξιδιού σας με προβολή χάρτη και στατιστικά στοιχεία, όπως κατανάλωση καυσίμου και / ή μπαταρίας, καθώς και ταχύτητα.