Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα μηνύματα, το iPhone App Texting

Απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου της Apple

Οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου είναι οι πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές σε smartphones σε όλο τον κόσμο - και όλο και πιο δυνατές. Και δεν υπάρχει αμφιβολία: εκτός από τα κείμενα, μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες, βίντεο, κινούμενα σχέδια, αυτοκόλλητα, μουσική και πολλά άλλα. Η πλατφόρμα μηνυμάτων κειμένου της Apple ονομάζεται Μηνύματα και ενσωματώνεται σε κάθε συσκευή iOS και σε κάθε Mac.

Η αποστολή κειμένων με μηνύματα είναι εύκολη και δωρεάν, αλλά το ξεκλείδωμα όλων των χαρακτηριστικών της απαιτεί περισσότερες γνώσεις. Το θέμα μπορεί να μπερδευτεί όταν ανακαλύψετε ότι υπάρχει και κάτι που ονομάζεται iMessage ενσωματωμένο στα Μηνύματα.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς το iMessage διαφέρει από τα μηνύματα, τι προσφέρει και για απαντήσεις σε ορισμένες από τις συχνότερες ερωτήσεις σχετικά με τα μηνύματα.

Μηνύματα εναντίον iMessage

Πώς είναι το iMessage διαφορετικό από την εφαρμογή μηνυμάτων;

Τα μηνύματα είναι η εφαρμογή γραφής που έρχεται προ-φορτωμένη με το iOS σε οποιοδήποτε iPhone, iPod touch ή iPad. Σας επιτρέπει να κάνετε όλα τα βασικά πράγματα που περιμένετε: να στείλετε κείμενα, φωτογραφίες κ.λπ.

Από την άλλη πλευρά, το iMessage είναι ένα σύνολο χαρακτηριστικών και εργαλείων ειδικά για την Apple που είναι χτισμένα πάνω από τα μηνύματα. Είναι iMessage που παρέχει όλες τις δροσερές, προηγμένες λειτουργίες που χρησιμοποιούνται στα Μηνύματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες εφαρμογές για την αποστολή κειμένων από το iPhone σας , αλλά εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες του iMessage, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Μηνύματα.

Πώς παίρνετε το iMessage;

Το έχετε ήδη. Έχει ενσωματωθεί σε κάθε έκδοση της εφαρμογής Μηνύματα που ξεκινάει στο iOS 5.

Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε το iMessage;

Δεν πρέπει. Οι λειτουργίες iMessage είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή, αλλά είναι δυνατό να απενεργοποιήσετε το iMessage. Για να γινει αυτο:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Μηνύματα
  3. Μετακινήστε το ρυθμιστικό iMessage στο Off / White .

Πρέπει να έχετε ένα iPhone για να χρησιμοποιήσετε το iMessage;

Όχι. Το iMessage λειτουργεί σε όλες τις συσκευές που εκτελούν iOS 5 και νεότερες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των iPod touch και iPad. Είναι επίσης ενσωματωμένο στην εφαρμογή Μηνύματα που συνοδεύει όλους τους Mac με Mac OS X 10.7 ή νεότερη έκδοση.

Μήπως σημαίνει iMessage ότι δεν μπορώ να κάνω κείμενο σε άτομα που δεν έχουν iPhone;

Η εφαρμογή Μηνύματα σάς επιτρέπει να στέλνετε κείμενο σε οποιονδήποτε, του οποίου το τηλέφωνο ή άλλη συσκευή μπορεί να λαμβάνει τυπικά μηνύματα κειμένου. Αν όμως αυτά τα άτομα δεν έχουν iMessage, δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε από τα χαρακτηριστικά του iMessage. Οποιαδήποτε συγκεκριμένα πράγματα που στέλνετε στο iMessage, όπως κινούμενα σχέδια, δεν θα λειτουργούν στις συσκευές τους.

Πώς μπορείτε να πείτε πότε στέλνετε ένα μήνυμα iMessage μάλλον παρά ένα SMS;

Στην εφαρμογή Μηνύματα, υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να γνωρίζετε ότι ένα κείμενο έχει σταλεί με το iMessage:

  1. Τα μπαλόνια λέξεων σας είναι μπλε
  2. Το κουμπί Αποστολή είναι μπλε
  3. Το πλαίσιο εισαγωγής κειμένου διαβάζει το iMessage πριν να το πληκτρολογήσετε.

Ανάλογα με τις ρυθμίσεις παραλαβής ανάγνωσης του παραλήπτη, μερικά iMessages θα λένε επίσης ότι παραδίδονται κάτω από αυτά.

Από την άλλη πλευρά, τα παραδοσιακά μηνύματα SMS που αποστέλλονται σε συσκευές που δεν ανήκουν στην Apple έχουν:

  1. Πράσινο μπαλόνια λέξη
  2. Το κουμπί Αποστολή είναι πράσινο
  3. Η περιοχή εισαγωγής κειμένου λέει μήνυμα κειμένου σε αυτό.

Τι σημαίνει το κόστος iMessage;

Τίποτα. Η αποστολή ενός iMessage σε έναν άλλο χρήστη του iMessage είναι δωρεάν. Τα παραδοσιακά μηνύματα κειμένου εξακολουθούν να κοστίζουν ανεξάρτητα από τις χρεώσεις του τηλεφωνικού σας προγράμματος (αν και τα κείμενα είναι δωρεάν με τα περισσότερα σχέδια αυτές τις μέρες).

Λειτουργεί το iMessage σε Android ή άλλες πλατφόρμες;

Όχι. Πρόκειται για μια πλατφόρμα μόνο για την Apple. Έχουν υπάρξει κάποιες φήμες σχετικά με το iMessage που έρχεται στο Android. Δεδομένου ότι οι πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων είναι μια μεγάλη τάση αυτή τη στιγμή, φαίνεται πιθανό ότι το iMessage θα φθάσει στο Android σε κάποιο σημείο. Από την άλλη πλευρά, αν όλα τα δροσερά χαρακτηριστικά του iMessage είναι αποκλειστικά για τα προϊόντα της Apple, αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει τους χρήστες να αγοράσουν iPhones αντί για τηλέφωνα Android.

Χαρακτηριστικά μηνυμάτων και iMessage

Τι Multimedia μπορεί να σταλεί χρησιμοποιώντας μηνύματα;

Όλα τα είδη πολυμέσων που μπορούν να αποσταλούν με τα κανονικά μηνύματα SMS μπορούν να σταλούν χρησιμοποιώντας τα Μηνύματα: φωτογραφίες, βίντεο και ήχο.

Στο iOS 10 και πάνω, υπάρχουν μερικά πρόσθετα χαρακτηριστικά του iMessage που καθιστούν ακόμα πιο χρήσιμο το μέσο αποστολής. Για παράδειγμα, εάν στείλετε ένα βίντεο ή ένα σύνδεσμο στο YouTube, ο παραλήπτης μπορεί να παρακολουθήσει το βίντεο απευθείας μέσα στα Μηνύματα χωρίς να βρεθεί σε άλλη εφαρμογή. Οι συνδέσεις ανοίγουν στα Μηνύματα παρά στο Safari. Αν στείλετε ένα τραγούδι Apple Music , ο παραλήπτης μπορεί να μεταφέρει το τραγούδι απευθείας στα μηνύματα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηνύματα σε πολλές συσκευές;

Ναί. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του iMessage είναι ότι όλες οι συμβατές συσκευές σας συγχρονίζονται, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε τις συνομιλίες σε όλες τις συσκευές.

Για να το κάνετε αυτό, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό τηλεφώνου του iPhone σας ως τη διεύθυνση μηνυμάτων σας. Αυτό δεν θα λειτουργήσει επειδή το iPod touch και το iPad δεν διαθέτουν τηλέφωνα και δεν είναι συνδεδεμένα με τον αριθμό τηλεφώνου σας. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε τόσο τον αριθμό τηλεφώνου σας όσο και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για να το ελέγξετε:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Μηνύματα
  3. Πατήστε Αποστολή & λήψη
  4. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι συσκευές σας έχουν την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρεται και ελέγχεται εδώ (ίσως είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσετε το Apple ID ).

Τι είδους μηνύματα ασφαλείας και μηνύματα iMessage;

Η βασική εφαρμογή "Μηνύματα" δεν έχει πολλές παρεμποδίσει τις λειτουργίες ασφαλείας. Επειδή αυτά τα κείμενα αποστέλλονται μέσω κυψελοειδών δικτύων τηλεφωνικών εταιρειών, έχουν μόνο ό, τι ασφάλεια προσφέρεται από την τηλεφωνική εταιρεία.

Επειδή τα μηνύματα iMessages αποστέλλονται μέσω των διακομιστών της Apple αντί για την εταιρεία τηλεφωνίας σας, το iMessage είναι πολύ ασφαλές. Προσφέρει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, που σημαίνει ότι κάθε βήμα της αποστολής μηνυμάτων - από τη συσκευή σας, στους διακομιστές της Apple, στη συσκευή του παραλήπτη - είναι κρυπτογραφημένο και ασφαλές. Η ασφάλεια είναι τόσο ισχυρή, στην πραγματικότητα, ότι ούτε καν η Apple μπορεί να την σπάσει. Για να μάθετε για μια ενδιαφέρουσα περίπτωση πραγματικού αποτελέσματος αυτής της ασφάλειας, διαβάστε την Apple και το FBI: Τι συμβαίνει και γιατί είναι σημαντικό .

Κατώτατη γραμμή: Όταν στέλνετε κάτι μέσω του iMessage, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν θα παρακολουθήσει και θα διαβάσει τα μηνύματά σας.

Μήπως τα μηνύματα χρησιμοποιούν αναγνωσμένες αποδείξεις;

Οι αναγνωρισμένες αποδείξεις είναι διαθέσιμες μόνο όταν χρησιμοποιείτε το iMessage. Ανάγνωση παραστατικών σας λέει αν κάποιος έχει διαβάσει το iMessage σας ή αφήστε τους άλλους να γνωρίζουν ότι έχετε διαβάσει τα δικά τους. Για να στείλετε τα Έγγραφα ανάγνωσης σε άλλα άτομα, όταν έχετε διαβάσει τα μηνύματά τους:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Μηνύματα
  3. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Send Read Receipts σε On / green .

Διασκεδάστε με μηνύματα

Υποστηρίζει το iMessage Emoji;

Ναί. Τα Emoji περιλαμβάνονται από προεπιλογή στο iOS και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα Μηνύματα (μάθετε πώς να προσθέσετε το Emoji στο iPhone ).

Μερικά νέα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το emoji εισήχθησαν στο iOS 10. Για ένα, τα emoji είναι τρεις φορές μεγαλύτερα και πιο εύκολα αντιληπτά. Επιπλέον, τα μηνύματα προτείνουν λέξεις που μπορούν να αντικατασταθούν με emoji για να σας επιτρέψουν να κάνετε τα κείμενα σας πιο διασκεδαστικά.

Τα μηνύματα συμπεριλαμβάνουν τα μηνύματα που λήγουν με στυλ Snapchat;

Ναί. Όταν χρησιμοποιείτε το iMessage, μπορείτε να στείλετε ηχητικά μηνύματα που λήγουν μετά από 2 λεπτά. Για να ελέγξετε τη ρύθμιση:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Μηνύματα
  3. Πατήστε Τέλος μηνυμάτων ήχου .

Τι άλλες επιλογές διασκέδασης προσφέρουν τα μηνύματα;

Όταν χρησιμοποιείτε iMessage σε iOS 10 ή νεότερη έκδοση, το iMessage διαθέτει έναν τόνο χαρακτηριστικών διασκέδασης. Αυτά περιλαμβάνουν αρκετά τυποποιημένα εργαλεία chat-app όπως αυτοκόλλητα που μπορούν να προστεθούν στα μηνύματα και δυνατότητα να σχεδιάζετε φωτογραφίες πριν τους στείλετε. Περιλαμβάνει επίσης πιο προχωρημένα πράγματα όπως τη δυνατότητα χρήσης χειρόγραφου στα μηνύματά σας και τα αποτελέσματα φούσκας. Τα εφέ Bubble είναι δροσερά κινούμενα σχέδια που μπορείτε να εφαρμόσετε στα μηνύματά σας για να τους δώσετε περισσότερες πληροφορίες. Περιλαμβάνουν πράγματα όπως η δημιουργία της φούσκας ποπ, η εμψύχωσή της έτσι ώστε να υπογραμμίζεται το μήνυμά σας ή ακόμη και η χρήση "αόρατου μελανιού" που απαιτεί από τον παραλήπτη να αγγίξει το μήνυμα για να αποκαλύψει το περιεχόμενό του.

Τι είναι οι εφαρμογές iMessage;

Σκεφτείτε ότι οι εφαρμογές iMessage είναι σαν τις εφαρμογές iPhone. Με τον ίδιο τρόπο που εγκαθιστάτε εφαρμογές στο iPhone σας για να προσθέσετε νέες λειτουργίες, οι εφαρμογές iMessage κάνουν το ίδιο πράγμα, αλλά προσθέτουν μόνο τη λειτουργικότητα στο iMessage. Δεδομένου του ονόματος, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτές οι εφαρμογές λειτουργούν μόνο όταν έχετε ενεργοποιήσει το iMessage.

Ένα καλό παράδειγμα μιας εφαρμογής iMessage είναι η εφαρμογή Square, η οποία σας επιτρέπει να στέλνετε χρήματα σε άτομα με τα οποία συζητάτε μέσω του iMessage. Ή μπορείτε να κάνετε μια ομαδική συζήτηση με φίλους για τη συλλογή εντολών μεσημεριανού και στη συνέχεια να υποβάλετε μια ενιαία εντολή ομάδας σε μια υπηρεσία παράδοσης τροφίμων. Αυτές οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες μόνο στο iOS 10 και πάνω.

Πώς μπορώ να λαμβάνω εφαρμογές iMessage;

Εάν εκτελείτε το iOS 10 ή νεότερο, υπάρχει ένα κατάστημα εφαρμογών για αυτά ενσωματωμένο στο iMessage. Απλά σύρετε το συρτάρι στο κάτω μέρος της εφαρμογής και θα μπορείτε να βρείτε νέες εφαρμογές iMessage για εγκατάσταση. Για οδηγίες βήμα προς βήμα, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αποκτήσετε εφαρμογές iMessage και αυτοκόλλητα για το iPhone .

Υπάρχει υποστήριξη για την Apple Pay στο iMessage;

Στο iOS 11 υπάρχει. Με αυτό, μπορείτε να πληρώσετε τους ανθρώπους απευθείας μόνο γράφοντας ένα μήνυμα που ζητά χρήματα ή αναφέρει την αποστολή. Εμφανίζεται ένα εργαλείο για να καθορίσετε την ποσότητα. Πατήστε αποστολή και θα σας ζητηθεί να επαληθεύσετε την πληρωμή χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό οθόνης . Όταν γίνει αυτό, τα χρήματα αποστέλλονται από τον λογαριασμό πληρωμών που συνδέεται με την Apple Pay σας στο άλλο άτομο. Αυτό είναι καλό για το διαχωρισμό των επιταγών εστιατορίων, την πληρωμή ενοικίου και άλλες φορές όταν πρέπει να πληρώσετε ένα άτομο, όχι μια εταιρεία.