Η Apple Πληρώνει Συχνές Ερωτήσεις

Τελευταία ενημέρωση: 9 Μαρτίου 2015

Η Apple Pay είναι το νέο ασύρματο σύστημα πληρωμών από την Apple. Επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν πράγματα στους συμμετέχοντες λιανοπωλητές χρησιμοποιώντας τις συμβατές iOS συσκευές τους και τις πιστωτικές / χρεωστικές κάρτες τους. Επειδή αντικαθιστά μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα με ένα iPhone ή το Apple Watch, αυτό (θεωρητικά) μειώνει τον αριθμό καρτών πληρωμής που πρέπει να μεταφέρει κάποιος. Επίσης, αυξάνει την ασφάλεια λόγω ορισμένων μέτρων κατά της κλοπής.

Τα ασύρματα συστήματα πληρωμών χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως στην Ευρώπη και την Ασία και επιτρέπουν στα τηλέφωνα να χρησιμεύουν ως κύρια μέθοδος πληρωμής για πολλούς καταναλωτές.

Μάθετε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε την Apple Pay εδώ.

Τι χρειάζεσαι?

Για να χρησιμοποιήσετε την Apple Pay, θα χρειαστείτε:

Πώς θα λειτουργήσει;

Για να χρησιμοποιήσετε την Apple Pay, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία που αναφέρονται στην τελευταία απάντηση
  2. Ρυθμίστε την πληρωμή της Apple στο iPhone σας προσθέτοντας μια πιστωτική κάρτα στην εφαρμογή Passbook (είτε από το Apple ID ή προσθέτοντας μια νέα κάρτα)
  3. Κρατήστε τη συσκευή σας iOS μέχρι το μητρώο όταν είναι ώρα να πληρώσετε
  4. Εξουσιοδοτήστε τη συναλλαγή μέσω αναγνωριστικού αφής

Η Apple Πληρώνει διαφορετικά σε iPhones και iPads;

Ναί. Επειδή το iPad Air 2 και το iPad mini 3 δεν έχουν τσιπ NFC, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές λιανικής πώλησης όπως το iPhone. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για ηλεκτρονικές αγορές.

Πρέπει να βάλετε μια πιστωτική κάρτα στο αρχείο;

Ναί. Για να χρησιμοποιήσετε την Apple Pay, θα χρειαστεί να έχετε μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στο αρχείο στην εφαρμογή Passbook που εκδίδεται από μια συμμετέχουσα εταιρεία ή τράπεζα πιστωτικών καρτών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα που βρίσκεται ήδη στο αρχείο στο Apple ID σας ή να προσθέσετε μια νέα κάρτα.

Πώς προσθέτετε μια πιστωτική κάρτα στο βιβλιάριο;

Ο απλούστερος τρόπος για να κάνετε μια πιστωτική κάρτα στο Πιστωτικό Κάρτα είναι να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Passbook για να τραβήξετε μια φωτογραφία της πιστωτικής κάρτας που θέλετε να προσθέσετε. Όταν ληφθεί η φωτογραφία, η Apple θα επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για έγκυρη κάρτα με την τράπεζα έκδοσης και, εάν είναι έγκυρη, θα την προσθέσει στο Βιβλιάριο.

Ποιες εταιρείες πιστωτικών καρτών συμμετέχουν;

Κατά την εκτόξευση, MasterCard, Visa, American Express και UnionPay (κινεζική εταιρία πληρωμών) βρίσκονται στο πλοίο. Πρόσθετες, αλλά χωρίς ονομασία, 500 τράπεζες αναφέρθηκαν τον Οκτώβριο του 2014, λίγο πριν την έναρξη της υπηρεσίας. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν κάρτες που εκδίδουν οι εν λόγω εταιρείες σε συμμετέχοντες λιανοπωλητές.

Υπάρχουν νέα / πρόσθετα τέλη που σχετίζονται με τη χρήση του;

Για τους καταναλωτές, όχι. Η χρήση της Apple Pay θα είναι ακριβώς όπως τη χρήση της υπάρχουσας πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας. Εάν υπάρχουν συνήθεις χρεώσεις που σχετίζονται με την κάρτα σας, ισχύουν τα ίδια τέλη (για παράδειγμα, η εταιρεία σας με πιστωτικές κάρτες θα σας χρεώσει ακόμα τα ίδια μηνιαία επιτόκια με τις αγορές μέσω της Apple Pay), αλλά δεν υπάρχουν νέα τέλη για την Apple Πληρωμή.

Ποια Μέτρα Ασφαλείας χρησιμοποιούνται;

Σε μια εποχή κοινών προβλημάτων ψηφιακής ασφάλειας, η ιδέα της αποθήκευσης των πιστωτικών καρτών στο τηλέφωνό σας μπορεί να ανησυχεί μερικούς ανθρώπους. Η Apple έχει προσθέσει τρία μέτρα ασφάλειας στο σύστημα Apple Pay για να το αντιμετωπίσει αυτό.

Πώς η Apple Pay μειώνει την πιθανότητα κλοπής πιστωτικών καρτών;

Όταν χρησιμοποιείτε την Apple Pay, ο έμπορος και ο υπάλληλος του εμπόρου δεν έχουν ποτέ πρόσβαση στον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας. Η Apple Pay αναθέτει ένα μοναδικό αναγνωριστικό συναλλαγής χρηστών για αυτή την αγορά και τις μετοχές, το οποίο έπειτα λήγει.

Μεταξύ των πιο συνηθισμένων πηγών κλοπής πιστωτικών καρτών είναι η πρόσβαση των λιανοπωλητών και των εργαζομένων στις κάρτες κατά την πληρωμή (για παράδειγμα, ένας υπάλληλος μπορεί να κάνει ένα αντίγραφο της κάρτας με το χαρτί και τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας που θα χρησιμοποιεί αργότερα στο διαδίκτυο). Επειδή η κάρτα και ο κωδικός ασφαλείας δεν μοιράζονται ποτέ, αυτή η λεωφόρος κλοπής πιστωτικών καρτών εμποδίζεται με την Apple Pay.

Η Apple έχει πρόσβαση στον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας ή στα δεδομένα αγοράς;

Σύμφωνα με την Apple, όχι. Η εταιρεία λέει ότι δεν αποθηκεύει ή δεν έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα. Αυτό μειώνει την πιθανότητα παραβίασης της ιδιωτικής ζωής ή η Apple χρησιμοποιώντας στοιχεία αγοράς των πελατών για να πουλήσουν πρόσθετα προϊόντα.

Τι εάν χάσετε το τηλέφωνό σας;

Έχοντας ένα σύστημα πληρωμών συνδεδεμένο με την πιστωτική σας κάρτα στο τηλέφωνό σας, μπορεί να ακούγεται επικίνδυνο εάν χάσετε τη συσκευή σας. Σε αυτή την περίπτωση, το Find My iPhone θα σας επιτρέψει να απενεργοποιήσετε εξ αποστάσεως τις αγορές σας μέσω της Apple Pay για την πρόληψη της απάτης. Μάθετε πώς εδώ.

Οι έμποροι λιανικής χρειάζονται επιπλέον υλικό;

Οι περισσότεροι από αυτούς θα ναι. Προκειμένου οι καταναλωτές να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν την Apple Pay στο ταμείο, οι έμποροι λιανικής πώλησης θα χρειαστούν σαρωτές με ενεργοποιημένη τη NFC που είναι εγκατεστημένοι στα μητρώα τους / στα συστήματα POS τους. Ορισμένοι έμποροι λιανικής πώλησης διαθέτουν ήδη αυτούς τους σαρωτές, αλλά οι λιανοπωλητές που δεν θα χρειαστεί να επενδύσουν σε αυτές για να επιτρέψουν στην Apple Pay στις τοποθεσίες τους.

Ποια καταστήματα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε;

Τα καταστήματα που δέχονται την Apple Pay κατά την κυκλοφορία του συστήματος περιλαμβάνουν:

Πόσα συνολικά καταστήματα θα δεχθούν την πληρωμή της Apple κατά την εκκίνηση;

Σύμφωνα με την Apple, από τον Μάρτιο του 2015, πάνω από 700,00 καταστήματα λιανικής δέχονται την Apple Pay. Μέχρι το τέλος του 2015, επιπλέον 100.000 μηχανές αυτόματης πώλησης της Coca-Cola θα προσθέσουν υποστήριξη.

Μπορείτε να πληρώσετε για τις ηλεκτρονικές αγορές με την Apple Pay;

Ναί. Θα απαιτήσει τη συμμετοχή ηλεκτρονικών εμπόρων, αλλά - όπως φαίνεται από την εισαγωγή του iPad Air 2 από την Apple - ο συνδυασμός Apple Pay and Touch ID μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ηλεκτρονικές πληρωμές καθώς και για τα φυσικά καταστήματα λιανικής πώλησης.

Πότε λειτουργεί η Apple Pay?

Η Apple Pay έκανε το ντεμπούτο στις ΗΠΑ τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014. Η διεξαγωγή της διεθνούς ανάπτυξης ολοκληρώνεται με βάση τη χώρα.