Αναθεώρηση: Ασύρματο σύστημα ήχου Bluesound Powernode και Vault

01 από 07

Bluesound Powernode και Vault: High-End Sonos;

Brent Butterworth

Γιατί δεν θα πρέπει οι ομοιόφιλοι να απολαμβάνουν την ίδια ευκολία που ο αγοραστής αγοράζει ένα $ 199 Sonos Play: 1 παίρνει; Γιατί οι οφιόφιλοι πρέπει να υποφέρουν με δυσκίνητα εργαλεία; Γιατί δεν πρέπει να είμαστε σε θέση να έχουμε πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές μουσικές που διαθέτουμε, να χρησιμοποιούμε streaming μουσικής και ραδιοφωνικές υπηρεσίες Διαδικτύου και να παίζουμε όλα γύρω από τα σπίτια μας χωρίς απώλεια της ποιότητας του ήχου;

Το Bluesound - ένα νέο τμήμα της Lenbrook Industries, μητρικής εταιρείας της PSB και της NAD - υπόσχεται όλα αυτά και πολλά άλλα.

Όπως τα προϊόντα Sonos, τα προϊόντα Bluesound σας επιτρέπουν να αναπαράγετε αρχεία ήχου από τους δικτυωμένους υπολογιστές και τους σκληρούς δίσκους σας χωρίς να χρειάζεστε μια ενσύρματη σύνδεση και χωρίς απώλεια της ποιότητας του ήχου. Το Bluesound σας επιτρέπει επίσης να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming TuneIn Radio, Slacker και Spotify Connect. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλαπλά προϊόντα Bluesound γύρω από το σπίτι σας, συνδυάζοντάς τα σε ομάδες όπως επιθυμείτε, ώστε να μπορείτε να παίζετε ό, τι θέλετε μουσική σε οποιαδήποτε από τις αίθουσες που επιλέγετε, καθώς και διαφορετικές μελωδίες σε διαφορετικά δωμάτια. Και μπορείτε να τα ελέγξετε όλα από οποιοδήποτε smartphone ή tablet της Apple iOS ή Android.

Έτσι τι είναι το Bluesound ότι ο Sonos δεν το κάνει; Ήχος υψηλής ανάλυσης. Τα αρχεία ήχου υψηλής ανάλυσης έχουν ανάλυση μεγαλύτερη από την ανάλυση 16 bit / 44,1 kilohertz του CD. Διατίθενται ως λήψεις από πηγές όπως HDTracks και ακουστικοί ήχοι. Μπορείτε να ακούσετε τη διαφορά μεταξύ υψηλής ανάλυσης και κανονικού ήχου; Μπορεί. Θα σας νοιάζει; Μπορεί. Αν είστε περίεργοι, πηγαίνετε στο HDTracks και αγοράστε ένα κατέβασμα (συνήθως $ 18 ή περίπου) ενός CD που ήδη έχετε στην κατοχή σας. Αντιγράψτε το CD σε μορφή χωρίς απώλειες, όπως το Apple Lossless, το FLAC ή το WAV. Στη συνέχεια, συγκρίνετε τα αρχεία υψηλής ανάλυσης με το CD, χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση έναν DAC USB καλής ποιότητας που είναι συνδεδεμένος στον υπολογιστή σας. Τώρα αποφασίστε μόνοι σας.

Τα προϊόντα Bluesound ενσωματώνουν επίσης Bluetooth, για γρήγορη ροή από smartphones, tablet και υπολογιστές. Αυτό είναι ένα μεγάλο χαρακτηριστικό γνώρισμα ευκολίας που έχετε - και είναι ένα Sonos που δεν προσφέρεται αυτή τη στιγμή.

02 του 07

Bluesound Powernode και Vault: Επιλογές

Bluesound

Η σειρά Bluesound περιλαμβάνει πολλά προϊόντα. Υπάρχει ο κόμβος $ 449 (ο μικρότερος στην φωτογραφία παραπάνω), ένα προϊόν τύπου προενίσχυσης με αναλογικές και ψηφιακές εξόδους που μπορούν να συνδεθούν με ενισχυτή, μετατροπέα ψηφιακού προς αναλογικό ή ζεύγος ενεργοποιημένων ηχείων. Υπάρχει ο Powernode $ 699 (πολύ αριστερά), ουσιαστικά ένας κόμβος με ενσωματωμένο ενισχυτή στερεοφωνικού Class D. Υπάρχει το Vault $ 999, ένας κόμβος με ενσωματωμένο CD ripper (είναι αυτός με την υποδοχή εμπρός φόρτωσης της φωτογραφίας).

Επιπλέον, ο παλμός των 699 δολαρίων, ο οποίος είναι βασικά ένα μεγάλο ασύρματο ηχείο με ενσωματωμένο κόμβο και το Duo $ 999, ένα συνηθισμένο σύστημα υπογούφερ / δορυφορικού ηχείου που μπορεί να λειτουργήσει με το Powernode (ή με τον κόμβο ή το Vault συν ένα εξωτερικό αμπέραζ). Ο Paul Barton, ιδρυτής των Ηχείων PSB και ένας από τους πιο τεχνικά καταλαβαίνω σχεδιαστές ηχείων, επιβλέπει την ακουστική μηχανική σε αυτά τα προϊόντα.

03 του 07

Bluesound Powernode και Vault: Χαρακτηριστικά

Brent Butterworth

Powernode

• Στερεοφωνικός ενισχυτής κατηγορίας D με ονομαστική ισχύ 40 W / κανάλι σε 4 Ω
• Στέρεο με ελατηριωτούς μεταλλικούς συνδετήρες
• Έξοδος υπογούφερ RCA με διασταύρωση
• ενσωματωμένο WiFi; Υποδοχή Ethernet παρέχεται επίσης
• Αναπαράγει μορφές WAV, FLAC, ALAC, AIFF, WMA, WMA-L, OGG, MP3 και AAC
• Ανάλυση έως 24/192
• Διατίθεται σε γυαλιστερό μαύρο ή γυαλιστερό λευκό
• Διαστάσεις: 6,9 x 9,8 x 8,0 ίντσες / 176 x 248 x 202 χιλιοστά (hwd)
• Βάρος: 4,2 lbs / 1,9 kg

Θόλος

• Ενσωματωμένος δίσκος CD με υποδοχή εμπρός φόρτωσης
• Εσωτερική μονάδα 1 τετραβάοτε για αποθήκευση μουσικής
• Στερεοφωνικές εξόδους γραμμής RCA
• Υποδοχή Ethernet
• Αναπαράγει μορφές WAV, FLAC, ALAC, AIFF, WMA, WMA-L, OGG, MP3 και AAC
• Ανάλυση έως 24/192
• Διατίθεται σε γυαλιστερό μαύρο ή γυαλιστερό λευκό
• Διαστάσεις: 8,2 x 11,5 x 9,4 ίντσες / 208 x 293 x 239 χιλιοστά (hwd)
• Βάρος: 6,6 lbs / 3,0 kg

Αυτά φαίνεται να είναι κατάλληλα σύνολα χαρακτηριστικών για προϊόντα όπως αυτά. Δεν προσφέρονται πολλές συνδέσεις, αλλά δεν βρήκα τον εαυτό μου να θέλει κανέναν. Εντάξει, ίσως μια υποδοχή ακουστικών στο Powernode θα ήταν ωραία.

Με μόνο τρεις υπηρεσίες streaming που προσφέρονται τώρα (και τα WiMP, Highresaudio και Qobuz που ανακοινώθηκαν αλλά δεν είναι ακόμα διαθέσιμα στο δοκιμαστικό μου σύστημα), η δυνατότητα ροής Bluesound δεν πλησιάζει τις 31 υπηρεσίες που προσφέρει σήμερα η Sonos. Πολλές από τις υπηρεσίες που προσφέρει η Sonos είναι πολύ ασαφείς. Η πρόσφατη προσθήκη του Spotify Connect στο Bluesound είναι μια μεγάλη βοήθεια. Τώρα το μόνο που χρειάζεται πραγματικά είναι η Πανδώρα.

04 του 07

Bluesound Powernode και Vault: Ρύθμιση

Brent Butterworth

Είχα την πολυτέλεια να σταματήσω να βάζω τη μπλούζα του Gary Lenbrook για να στήσω το δοκιμαστικό μου σύστημα Bluesound. Αναρωτήθηκα γιατί ήταν απαραίτητο - τελικά, ο Sonos δεν έστειλε κανέναν να εγκαταστήσει τα συστήματά του. Αλλά η ροή ήχου υψηλής ανάλυσης είναι πολύ πιο δύσκολη.

Για παράδειγμα, το απόθεμά μου, ο τετραετούς δρομολογητής WiFi AT & T U-verse δεν ήταν πραγματικά ικανοποιημένος με την εργασία. Δούλεψε ωραία με ήχο τυπικής ευκρίνειας, MP3 και υπηρεσίες streaming, αλλά κατά καιρούς πήρα μερικές απομακρύνσεις κατά τη διάρκεια της ροής 24/96 αρχείων από το HDTracks. Η μπλούζα είπε ότι κάθε σύγχρονος δρομολογητής WiFi εύλογης ποιότητας θα πρέπει να έχει αρκετό εύρος ζώνης για να ρέει σε συσκευές υψηλής απόδοσης σε Bluesound.

Ενώ είχαμε το Vault εύχρηστο, ήθελα επίσης να ρεύσω από τον φορητό υπολογιστή της Toshiba στον οποίο αποθηκεύω το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής μου. Η μπλούζα και εγώ δεν μπορέσαμε να το δουλέψουμε, αλλά το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να κατεβάσω το TeamViewer στο φορητό υπολογιστή μου και η τεχνολογία Lenbrook μπόρεσε να ρυθμίσει σωστά τον υπολογιστή μου μέσα σε λίγα λεπτά.

Έτσι, ενώ το Bluesound δεν είναι τόσο εύκολο να εγκατασταθεί όπως ο Sonos, τα περισσότερα συστήματα θα πωληθούν μέσω αντιπροσώπων A / V ανώτερων πελατών, οι οποίοι θα κάνουν την εγκατάσταση και εγκατάσταση για εσάς. Ακόμα και αν αγοράσετε ένα απ 'ευθείας από το Crutchfield και το βάζετε στον εαυτό σας, φαίνεται ότι η τεχνική υποστήριξη του Lenbrook είναι ικανή να λύσει οποιαδήποτε προβλήματα μπορεί να προκύψουν.

Είναι ενδιαφέρον και ωραία, όταν ενεργοποιείτε την έξοδο subwoofer της Powernode στην οθόνη ρύθμισης (βλέπε παραπάνω), αλλάζει ένα φίλτρο χαμηλής διέλευσης 80 Hz για την δευτερεύουσα έξοδο και ένα υψηλής συχνότητας φίλτρο 80 Hz στα ηχεία. Προσφέρει επίσης ένα προκαθορισμένο EQ βελτιστοποιημένο για το σύστημα Bluesound Duo sub / sat.

05 του 07

Bluesound Powernode και Vault: εμπειρία χρήστη και απόδοση

Brent Butterworth

Η εφαρμογή Bluesound λειτουργεί λίγο διαφορετικά από την εφαρμογή Sonos, αλλά όπως συμβαίνει και με την εφαρμογή Sonos, είναι εύκολο να υπολογίσεις μόνο με το να μιλάς μαζί της. Αφού συνηθίσαμε με την εφαρμογή Bluesound, βρήκα πολύ πιο εύκολη τη χρήση με τρόπους από την εφαρμογή Sonos. Μου άρεσε το γεγονός ότι η εφαρμογή Bluesound έκανε λίγο πιο εύκολη και ταχύτερη την πρόσβαση σε υπηρεσίες ροής. Μου άρεσε επίσης ο τρόπος με τον οποίο γυρίζει γρήγορα και εμπρός οριζόντια ανάμεσα στις διάφορες οθόνες ελέγχου.

Αυτό είναι λίγο μικρό θαύμα. Ακόμη και η Samsung και η LG δεν ταιριάζουν απόλυτα με την ευκολία χρήσης του Sonos. Για μια μικρή εταιρεία που την ξεπερνά, έστω και ελαφρώς, υποδηλώνει ότι σε αυτή την προσπάθεια χρησιμοποιήθηκε ένα μεγάλο μέρος του σχεδιαστικού και διοικητικού ταλέντου.

Το βρήκα εξαιρετικά εύκολο να ομαδοποιήσω μαζί το Powernode και το Vault ή να τα ομαδοποιήσω όταν ήθελα. Ευκολότερη, ακόμη και από ό, τι με τον Sonos. Είναι εύκολο να ελέγχετε την ένταση του ήχου, να επιλέγετε εύκολα τη μουσική που θέλετε και να συνδυάζετε εύκολα ένα τηλέφωνο ή tablet μέσω Bluetooth. Ξεκινήστε την πηγή Bluetooth και ό, τι η συσκευή Bluesound περνούσε από τη ροή και αναπαράγει το Bluetooth. Σταματήστε την πηγή Bluetooth και το Bluesound παίρνει αντίγραφα ασφαλείας με το υλικό που έπαιζε πριν.

Για την προσωπική μου γεύση, δεν ήθελα να δω μεγάλη ανάγκη για το Vault. Έχω ήδη αποθηκεύσει μουσική σε φορητούς υπολογιστές και μονάδα δίσκου NAS και δεν χρειάζομαι επιπλέον αποθηκευτικό χώρο ή CD ripper. Αλλά ξέρω ότι μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να συμπαθούν την άνεση ενός CD ripper, και το Vault είναι σίγουρα βολικό. Απλά σπρώξτε ένα CD και το κάνετε και τα υπόλοιπα. Μετά από μερικά λεπτά μάλλον αργής αντιγραφής (που η Μπλούζα είπε ότι ήταν απαραίτητη για να πάρει την κομψή ακρίβεια Bluesound που ήθελε), τα έργα τέχνης και η μουσική εμφανίστηκαν στην οθόνη του iPad.

Παίχθηκε μέσω των πολύ αποκαλυπτικών και ουδέτερων ηχείων Revel Performa3 F206, ο Powernode ακουγόταν πολύ καθαρός και ομαλός. Το μόνο λάθος που παρατήρησα είναι ότι με κάποιο υλικό που κατέκτησε σε χαμηλό επίπεδο, κατέληξα να πρέπει να στρέψω τον όγκο στο μέγιστο, ή κοντά σε αυτό. Αφού ολοκλήρωσα την επισκόπηση και έστειλα τα προϊόντα πίσω, ένας εκπρόσωπος της Lenbrook μου εξήγησε ότι υπάρχει μια μέγιστη ρύθμιση έντασης στο μενού ρύθμισης που μπορεί να αυξηθεί κατά + 10 dB για περιπτώσεις όπου το επίπεδο έντασης είναι ανεπαρκές.

06 του 07

Bluesound Powernode: Μετρήσεις

Brent Butterworth

Χρησιμοποίησα τον αναλυτή ήχου Clio 10 FW, τον ακουστικό ακριβείας Dual Domain System One analyzer και το φίλτρο LinearX LF280 (που απαιτείται για τους ενισχυτές κλάσης D) για να εκτελέσετε διάφορες δοκιμές στο Powernode. Η συνήθης διαδικασία δοκιμής του ενισχυτή μου άλλαξε λίγο, επειδή δεν μπορούσα να εισάγω σήματα ελέγχου κατευθείαν στον Powernode (δεν υπάρχει είσοδος γραμμής). Αλλά ήμουν σε θέση να συγγραφώ μερικά σήματα δοκιμής, να τα φορτώσω στο φορητό υπολογιστή μου και στη συνέχεια να τα παίξω μέσω του συστήματος για τις μετρήσεις.

Απόκριση συχνότητας
-0.09 / + 0.78 db, 20 Hz έως 20 kHz

Αναλογία σήματος προς θόρυβο (1 watt / 1 kHz)
-82,5 dB μη σταθμισμένο
-86,9 dB Α-σταθμισμένο

Αναλογία σήματος προς θόρυβο (πλήρης ένταση / 1 kHz)
-91,9 dB μη σταθμισμένο
-95,6 dB Α-σταθμισμένο

Συνολική αρμονική παραμόρφωση (1 watt / 1 kHz)
0.008%

Συζήτηση (1 watt / 1 kHz)
-72,1 dB από αριστερά προς τα δεξιά
-72.1 dB από δεξιά προς τα αριστερά

Ανισορροπία καναλιού (1 kHz)
+0,02 dB υψηλό αριστερό κανάλι

Συχνότητα συχνότητας υπογούφερ (-3 dB)
80 Ηζ

Έξοδος ισχύος, 8 ohms (1 kHz )
2 κανάλια: 12,1 watts ανά κανάλι RMS σε 0,16% THD + N (μέγιστος όγκος με σήμα 0 dBFS) ( * βλέπε σημείωση παρακάτω)
1 καναλιού: 31,3 watts RMS σε 0,03% THD + N

Έξοδος εξόδου, 4 ohms (1 kHz)
2 κανάλια οδήγησης: 24,0 watts ανά κανάλι RMS σε 0,16% THD + N (μέγιστος όγκος με σήμα 0 dBFS)
1 καναλιού: 47,4 watts RMS σε 0,05% THD + N

Αυτή είναι η απόκριση συχνότητας που βλέπετε στο διάγραμμα, με την έξοδο subwoofer ενεργοποιημένη (πράσινο ίχνος) και απενεργοποιημένη (μωβ ίχνος). Όλες αυτές οι μετρήσεις, εκτός από τις δύο, φαίνονται ωραία και αρκετά κοντά στις λίγες προδιαγραφές Bluesound που παρέχονται.

Η απόκριση συχνότητας δεν με εντυπωσίασε, εξαιτίας της ελαφρώς αυξανόμενης τάσης στα πρίμα. Είναι μόνο πάνω από περίπου τα τρία τέταρτα ενός decibel στις 20 kHz - κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να ακούσουν ή δεν θα παρατηρήσουν. Αλλά ακόμα, δεν είναι κάτι που συνήθως βλέπω σε έναν ενισχυτή στερεάς κατάστασης σχετικά υψηλής ποιότητας.

Ήμουν επίσης λίγο έκπληκτος που βλέπω την τεράστια διαφορά στην ισχύ εξόδου με τα δύο κανάλια να κινούνται εναντίον ενός καναλιού. Με τα δύο κανάλια να κινούνται, ένας εσωτερικός περιοριστής σφίγγει επιθετικά τον μέγιστο όγκο, περιορίζοντας την παραμόρφωση σε περίπου 0,16% σε πλήρη όγκο και πέφτοντας πολύ κάτω από την ονομαστική ισχύ. * Σύμφωνα με τον Lenbrook, αυτό είναι ένα σκόπιμο αποτέλεσμα της τεχνολογίας Soft Clipping των ενισχυτών Bluesound, το οποίο όπως καταλαβαίνω, είναι ένας περιοριστής αιχμής που εμποδίζει τη φθορά του ενισχυτή και των ηχείων από την πλήρη εκτόξευση. Η NAD χρησιμοποίησε την ίδια ή παρόμοια τεχνολογία στους ενισχυτές της για δεκαετίες

Ωστόσο, με ένα κανάλι που οδηγείται, ο περιοριστής (ο οποίος υποθέτω ότι διέπεται από τη συνολική ζήτηση στην τροφοδοσία και όχι την έξοδο των ενισχυτών) είναι εκτός εικόνας και ο ενισχυτής υπερβαίνει εύκολα την ονομαστική ισχύ. Σημειώστε ότι δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω το συνηθισμένο κατώφλι 1% THD + N επειδή δεν ήμουν σε θέση να κάνω μια σάρωση εξουσίας έναντι THD + N χρησιμοποιώντας εξωτερικούς τόνους δοκιμής και εξαιτίας των κάπως μεγάλων βημάτων στον έλεγχο της έντασης του Powernode - - με ένα άγγιγμα του άνω τοποθετημένου ρυθμιστή έντασης, η παραμόρφωση σε 8 ohms πήγε κατευθείαν από 0,03% σε 3,4%.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα εδώ; Με τον περιοριστή να συσφίγγεται σκληρά καθώς η έξοδος πλησιάζει τα όρια του τροφοδοτικού, εάν παίζετε πολύ συμπιεσμένο υλικό με έντονο μονοφωνικό περιεχόμενο - όπως το δοκιμαστικό μου τραγούδι "Kickstart My Heart" - μπορεί να μην έχετε αρκετό Ενταση ΗΧΟΥ. Με ένα ζευγάρι ηχείων βαθμολογούνται (με ακρίβεια, θα υποθέσουμε) στα 88 dB SPL με 1 watt / 1 μέτρο, αυτό σημαίνει ότι το Powernode θα φτάσει τα μέγιστα στα περίπου 99 dB με υλικό προγράμματος του τύπου για το οποίο μιλάω.

07 του 07

Bluesound Powernode και Vault: Τελική λήψη

Brent Butterworth

Βασισμένος σε αυτό που έχω δει όταν τόσες πολλές άλλες εταιρείες προσπάθησαν το χέρι τους σε διεπαφές αναπαραγωγής μουσικής, δεν περίμενα πολλά από το Bluesound - σκέφτηκα λίγο ότι θα ήταν ένα high-res audio player με αδέξια διεπαφή μοσχεύματα . Αλλά για τη χαρά μου, έκανα λάθος. Είναι ένα διεπαφές παγκόσμιας κλάσης και ο ευκολότερος τρόπος που βρήκα ακόμα τη μουσική υψηλής ευκρίνειας.

Το Powernode είναι ωραίο αν θέλετε την ευκολία ενός ενσωματωμένου ενισχυτή, αλλά μου φαίνεται ότι σε ένα σύστημα όπου η καλύτερη ποιότητα ήχου είναι ο στόχος, θα ήθελα πιθανότατα να θέσω ένα πολύ πιο δυναμικό ενισχυτή. Έτσι, για μένα, ο κόμβος $ 449 είναι το ευχάριστο σημείο του Bluesound - ένας προσιτός και εξαιρετικά βολικός τρόπος για να προσθέσετε streaming αποθηκευμένων αρχείων υψηλής ευκρίνειας, καθώς και υπηρεσίες streaming μέσω Internet, καθώς και πολλαπλών δυνατοτήτων, σε ένα υψηλής ποιότητας σύστημα ήχου.