Επανεμφάνιση ακουστικών σφαιρών

Το να λέω ότι έχω επανεξετάσει πολλά ακουστικά μέσα από τα χρόνια είναι μια υποτίμηση. Στην πραγματικότητα, μπορώ άνετα να πω ότι είναι η κατηγορία φορητών ηλεκτρονικών που έχω δοκιμάσει περισσότερο.

Ένα φυσικό αποτέλεσμα της μετάβασης σε τόσα ακουστικά είναι ότι είμαι λίγο περισσότερο, καλά, τρελαμένος αυτές τις μέρες όταν τους δοκιμάζω. Στην πραγματικότητα, "επιλεκτικό" μπορεί να είναι μια καλύτερη λέξη. Ακόμα, υπάρχουν στιγμές που ένα ζευγάρι ακουστικών έρχονται και βρίσκω τον εαυτό μου αισιόδοξος, ίσως ακόμη και ενθουσιασμένος για να τα δοκιμάσω. Το Focal Sphear συμβαίνει να είναι ένα από αυτά τα ακουστικά.

Χάρη σε έναν ελπιδοφόρο σχεδιασμό και απόδοση που στρέφεται προς μια πρωτοποριακή εμπειρία ομιλίας σε χαρτί, ανυπομονούσα να δούμε πως ο Σφαίρας βγήκε έξω. Ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες μου; Ας σπάσουμε.

Σχεδιασμός και προσαρμογή

Με την πρώτη ματιά, το Focal Sphear φαίνεται πολύ ωραίο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πινελιές υψηλής ποιότητας είναι εύκολα αντιληπτές και δεν μιλώ μόνο για την τιμή.

Για αρχάριους, η συσκευασία φαίνεται σταθερή και έρχεται με μερικά επιπλέον. Αυτά περιλαμβάνουν μια ωραία επιλογή σιλικόνης και αφρού μνήμης σε διάφορα μεγέθη που βοηθούν τους χρήστες να βρουν ιδανική εφαρμογή. Το Focal ρίχνει επίσης σε έναν προσαρμογέα αεροσκάφους για ταξιδιώτες με ενσωματωμένους διπλούς υποδοχείς 3,5 χιλιοστών για πρόσθετη συμβατότητα. Η στρογγυλοποίηση των ακουστικών είναι μια θήκη μεταφοράς για ευκολότερη αποθήκευση εν κινήσει.

Η ποιότητα κατασκευής των ακουστικών φαίνεται απόλυτα σταθερή και διαθέτει υπερβολικό σχεδιασμό στρογγυλού σώματος με δακτύλιο από ανοξείδωτο χάλυβα και σχάρα που κάνει μια όμορφη αντίθεση με το γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα του ακουστικού θαλάμου του ακουστικού. Έχει κάποιο ωραίο βάρος σε αυτό που δεν αισθάνεται φθηνό. Κάτω από αυτούς είναι ηλεκτροδυναμικές οδηγοί 10,8 χιλιοστών που παντρεύτηκαν με ένα σύστημα αντανάκλασης μπάσων, το οποίο σχεδιάστηκε για να προσφέρει κάποια διάτρηση χαμηλού βαθμού.

Τα καλώδια, εν τω μεταξύ, κολλάνε με καουτσούκ περιβλήματα, τα οποία συνήθως δεν είναι τόσο ανθεκτικά στις μπανιέρες όπως τα υφάσματα που βλέπουν σε άλλα ακουστικά, αν και το Focal έκανε το σφουγγαράκι να είναι λίγο παχύτερο. Έρχονται επίσης με ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο που λειτουργεί καλά για την πραγματοποίηση κλήσεων όταν συνδυάζεται με ένα smartphone, καθώς και ένα τηλεχειριστήριο για συμβατές συσκευές. Εκτός από τη λήψη και τον τερματισμό κλήσεων, το τηλεχειριστήριο σας επιτρέπει να αναπαράγετε, να κάνετε παύση και να παραλείψετε τα κομμάτια.

Το τηλεχειριστήριο, ωστόσο, δεν διαθέτει επιλογή ρύθμισης της έντασης ήχου, η οποία είναι βέβαια ακατάλληλη. Η στρογγυλοποίηση του κατασκευαστικού στοιχείου είναι ένας σύνδεσμος 45 μοιρών σε σχήμα L. Η απόφαση να προχωρήσετε με έναν συνδετήρα 3,5 χιλιοστών σε σχήμα πυροβόλου είναι ένα πλεονέκτημα, καθώς βοηθά στην αποφυγή της φθοράς και της βλάβης του καλωδίου στο σημείο όπου το σώμα του συνδετήρα συναντά το καλώδιο.

Η τοποθέτηση είναι αρκετά άνετη, αν και δεν είναι τόσο κολλητική όσο οι ανταγωνιστές όπως η Soul Electronics Pulse Fitness ή τα ακουστικά Audio Technica ATH-CKX5iS, τα οποία διαθέτουν πέλματα και καλούπια για στενότερη πρόσφυση κατά την άσκηση. Στην πραγματικότητα, το πρόσθετο βάρος καθιστά ευκολότερο για τα ακουστικά να ξεπροβάλλουν, ώστε θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα σωστά μπουμπούκια για το αυτί σας εγκατασταθεί εκεί.

Ήχος

Παρόλο που ο σχεδιασμός και η ποιότητα κατασκευής είναι τέλεια, ο ήχος είναι πάντα το βασικό πρότυπο για οποιαδήποτε συσκευή ήχου. Από την πλευρά του, το ηχητικό προφίλ του σφουγγαριού ακούγεται καθαρό και ακριβές, αλλά έχει κάποιες ιδιότητες που δεν το καθιστούν ιδανικό για όλους.

Τα μπάσα μπορούν να περιγραφούν ως συμπαγή αλλά όχι υπερβολικά ισχυρά, προσθέτοντας αρκετή ζεστασιά στις ηχητικές νότες του Sphear. Δεν είναι πιθανό να είναι αρκετά ισχυρή για όλα τα μπάσα, αλλά θα πρέπει να είναι καλό για τους περισσότερους λαούς που προτιμούν ένα καλό ποσό χαμηλού βαθμού που δεν κάνει το κεφάλι τους κουδουνίστρα. Το μπάσο επίσης ακούγεται καλό ακόμα και στην εφαρμογή μουσικής iPhone μουσικής χωρίς καμία ρύθμιση EQ.

Οι μέσες, από την άλλη πλευρά, τείνουν να κατακλύζονται από τα μπάσα και ιδιαίτερα τα ψηλά. Οι ηχητικές προτιμήσεις των ανθρώπων είναι διαφορετικές, φυσικά, αλλά προσωπικά, βρίσκω τα υψηλά επίπεδα του Σφαίρα να είναι λίγο πολύ ισχυρά. Το αποτέλεσμα είναι μια ηχητική σημείωση που μπορεί να είναι αρκετά διάτρηση, μερικές φορές οδυνηρά τόσο σε υψηλότερους όγκους. Απλά έπρεπε να χρησιμοποιήσω έναν ισοσταθμιστή για να τον εξοντώσω, καθώς ήταν λίγο πολύ για μένα όταν χρησιμοποιούσα επίπεδη ρύθμιση ήχου. Άλλοι ίσως προτιμούν τα πιο έντονα σκαμπανεβάσματα.

Τελικές σκέψεις

Το Focal Sphear είναι $ 149 ακουστικά τύπου earbud που προορίζονται για audiophiles, με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής που συνοδεύεται από πινελιές υψηλής ποιότητας. Η τοποθέτηση είναι άνετη και η σφήνα έρχεται με μια ωραία επιλογή συμβουλών, αν και δεν είναι ακόμα τόσο ασφαλής όσο τα ακουστικά που σχεδιάζονται για αθλήματα. Το ηχητικό προφίλ διαθέτει επίσης ζεστά σημειώματα μπάσων, αλλά προσανατολίζεται σε μεγάλο βαθμό προς τα υψηλά, οπότε μπορεί να χρειαστείτε ένα ισοσταθμιστή για να το δοκιμάσετε λίγο. Συνολικά, ο ήχος είναι σταθερός αλλά δεν θα είναι και για όλους, ιδιαίτερα για τους λαούς που δεν θέλουν να δίνουν υπερβολική έμφαση στον ήχο στο υψηλό τέλος του φάσματος.

Βαθμολογία: 3.5 out of 5

Jason Hidalgo είναι expert φορητό ηλεκτρονικών υπολογιστών dwc.com.au. Ναι, είναι εύκολα διασκεδασμένος. Τον ακολουθήστε στο Twitter @ jasonhidalgo και διασκεδάστε επίσης.