Τι σημαίνει το BBIAB;

Μπερδευτήκατε από το slang του διαδικτύου;

Το BBIAB είναι ένα αρκτικόλεξο για το "ξαναγυρίσω". Είναι ένας άλλος τρόπος να λέμε "AFK", που σημαίνει "μακριά από το πληκτρολόγιο." Το BBIAB είναι μια κοινή έκφραση αργαλειών μεταξύ των online chatters, ειδικά για ανθρώπους που κάνουν chat σε πραγματικό χρόνο chat ή online gaming.

Πότε να χρησιμοποιήσετε το BBIAB

Αυτή είναι μια ευγενική έκφραση που οι κουβέντες χρησιμοποιούν για να υποδείξουν ότι απομακρύνονται από τους υπολογιστές τους για λίγα λεπτά. Στο πλαίσιο μιας συνομιλίας, είναι ένας ευγενικός τρόπος να πούμε "δεν θα απαντήσω για λίγα λεπτά". Στο πλαίσιο ενός διαδικτυακού παιχνιδιού, είναι ένας τρόπος να πείτε "Παρακαλώ περιμένετε να επιστρέψω πριν μάθουμε το επόμενο τέρας μας". Η BBIAB και ο εξάδελφός της AFK έχουν γίνει κοινά αρχεία διαδικτύου καθώς περισσότεροι άνθρωποι γίνονται τακτικοί διαδικτυακοί συνομιλητές.

Παραδείγματα BBIAB

Το BBIAB δεν περιορίζεται σε ζωντανές συνομιλίες

Παρόλο που το BBIAB χρησιμοποιείται συχνότερα στις συνομιλίες παιχνιδιών, ενδέχεται να εμφανιστεί και σε άλλα μέρη του διαδικτύου, όπως μηνύματα στο Facebook, μηνύματα κειμένου smartphone, chat rooms, άμεσα μηνύματα και οποιαδήποτε επικοινωνία βασισμένη σε κείμενο σε πραγματικό χρόνο. Μπορεί να το δείτε στο Twitter, αλλά συνήθως η χρήση του περιορίζεται σε μηνύματα σε πραγματικό χρόνο.

Η ψηφιακή κουλτούρα έχει μετατραπεί σε καθημερινή ζωή. Μερικοί από τους ρητούς όρους διαδικτύου εμφανίζονται στην καθημερινή συζήτηση. Ίσως οι πιο συχνά ακούσεισοι όροι crossover είναι LOL (γελώντας δυνατά) και OMG (oh θεός μου). Το BBIAB δεν έχει κάνει αυτή τη μετάβαση, πιθανώς επειδή είναι πιο δύσκολο να πει κανείς το ακρωνύμιο από την πλήρη φράση.

Σχετικά Άρθρα: