Μπορεί ένα Mac να συνδεθεί με έναν υπολογιστή;

Οι υπολογιστές Apple Macintosh υποστηρίζουν την τυποποιημένη τεχνολογία δικτύωσης που τους επιτρέπει να συνδεθούν με άλλους Mac και το Internet. Αλλά η δικτύωση Mac επιτρέπει επίσης συνδέσεις σε υπολογιστή Microsoft Windows;

Ναί. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία και τους εκτυπωτές των Windows από υπολογιστές της Apple Mac. Υπάρχουν δύο κύριες μέθοδοι για τη δικτύωση υπολογιστών Apple Mac με υπολογιστές Windows:

Απευθείας σύνδεση

Για απευθείας σύνδεση ενός υπολογιστή Mac και ενός υπολογιστή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυπικούς προσαρμογείς και καλώδια δικτύου Ethernet . Στο Mac, επιλέξτε από το πρόγραμμα-πελάτη πρωτοκόλλου αρχείων AppleShare (AFP) ή το πρόγραμμα-πελάτης SMB για να διαχειριστείτε την κοινή χρήση αρχείων και φακέλων.

Σύνδεση βάσει δρομολογητή

Η σειρά των δρομολογητών οικιακών δικτύων της Apple (συμπεριλαμβανομένων των AirPort Express και Airport Extreme) σχεδιάζονται για να επιτρέπουν την εύκολη σύνδεση Mac σε τοπικό τοπικό δίκτυο που υποστηρίζει επίσης υπολογιστές με Windows. Σημειώστε ότι με κάποια τεχνική τεχνογνωσία, μπορείτε επίσης να συνδέσετε τα Mac με τα περισσότερα εμπορικά σήματα μη ενσύρματων ή ασύρματων οικιακών δρομολογητών της Apple και να χρησιμοποιείτε αξιόπιστα το δίκτυο. Αναζητήστε δρομολογητές που διαφημίζουν το Mac OS ως μία από τις υποστηριζόμενες τεχνολογίες, καθώς ορισμένα μοντέλα υποστηρίζουν επίσημα μόνο υπολογιστές με Windows.