Τι είναι ένα Megabit (Mb); Είναι το ίδιο με ένα Megabyte (MB);

Megabit vs Megabyte - Μια μέθοδος επεξήγησης και μετατροπής

Τα Megabits (Mb) και τα megabytes (MB) είναι τα ίδια και οι συντομογραφίες τους χρησιμοποιούν ακριβώς τα ίδια γράμματα, αλλά σίγουρα δεν σημαίνουν το ίδιο πράγμα.

Είναι σημαντικό να μπορείτε να διακρίνετε μεταξύ των δύο όταν υπολογίζετε πράγματα όπως η ταχύτητα της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο και το μέγεθος ενός αρχείου ή σκληρού δίσκου .

Τι σημαίνει αυτό εάν δοκιμάζετε την ταχύτητα του Internet σας και σας λένε ότι είναι 18,20 Mbps; Πόσο είναι αυτό στο MB; Τι γίνεται με μια μονάδα flash που έχει 200 ​​MB αριστερά - μπορώ να την διαβάσω στο Mb αν θέλω;

Το Little & # 34; b & # 34; εναντίον του Big & # 34; B & # 34;

Τα megabits εκφράζονται ως Mb ή Mbit όταν μιλάμε για ψηφιακή αποθήκευση ή Mbps (megabits ανά δευτερόλεπτο) στο πλαίσιο των ρυθμών μεταφοράς δεδομένων. Όλα αυτά εκφράζονται με πεζά "b".

Για παράδειγμα, μια δοκιμή ταχύτητας στο διαδίκτυο μπορεί να μετρήσει την ταχύτητα του δικτύου σας στα 18.20 Mbps, πράγμα που σημαίνει ότι μεταφέρονται 18.20 megabits κάθε δευτερόλεπτο. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι η ίδια δοκιμή μπορεί να πει ότι το διαθέσιμο εύρος ζώνης είναι 2.275 MBps ή megabyte ανά δευτερόλεπτο και οι τιμές παραμένουν ίσες.

Εάν ένα αρχείο που κατεβάζετε είναι 750 MB (megabytes), είναι τεχνικά και 6000 Mb (megabits).

Εδώ γιατί, και είναι πολύ απλό ...

Υπάρχουν 8 bits σε κάθε byte

Ένα κομμάτι είναι ένα δυαδικό ψηφίο ή μικρή μονάδα ηλεκτρονικών δεδομένων. Ένα κομμάτι είναι πραγματικά, πραγματικά μικρό - μικρότερο από το μέγεθος ενός μόνο χαρακτήρα σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για λόγους απλότητας, σκεφτείτε λίγο σαν το ίδιο μέγεθος ενός χαρακτήρα κειμένου. Ένα megabit, λοιπόν, είναι περίπου 1 εκατομμύριο δακτυλογραφημένοι χαρακτήρες.

Εδώ είναι όπου ο τύπος 8 bits = 1 byte μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή megabits σε megabytes, και αντίστροφα. Ένας άλλος τρόπος να το εξετάσουμε είναι ότι ένα megabit είναι 1/8 ενός megabyte, ή ότι ένα megabyte είναι 8 φορές μεγαλύτερο από ένα megabit.

Δεδομένου ότι γνωρίζουμε ότι ένα megabyte είναι 8 φορές μεγαλύτερη από την τιμή megabit, μπορούμε εύκολα να υπολογίσουμε το ισοδύναμο megabyte πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό megabit κατά 8.

Ακολουθούν ορισμένα εύκολα παραδείγματα:

Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να θυμάστε τη διαφορά μεγέθους μεταξύ megabit και megabyte είναι να θυμάστε ότι όταν οι μονάδες τους είναι ίσες (έτσι όταν συγκρίνετε Mb με Mb ή MB με MB) ο αριθμός megabit (Mb) υποτίθεται ότι είναι μεγαλύτερο (επειδή υπάρχουν 8 bits μέσα σε κάθε byte).

Ωστόσο, ένας πολύ γρήγορος τρόπος για να υπολογίσετε τη μετατροπή megabit και megabyte είναι να χρησιμοποιήσετε το Google. Απλά αναζητήστε κάτι σαν 1000 megabits σε megabytes.

Σημείωση: Παρόλο που ένα megabyte είναι 1 εκατομμύριο bytes, η μετατροπή εξακολουθεί να είναι "εκατομμύριο έως εκατομμύρια", καθώς και οι δύο είναι "megas", που σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 8 ως αριθμό μετατροπής αντί για 8 εκατομμύρια.

Γιατί πρέπει να γνωρίζετε τη διαφορά

Γνωρίζοντας ότι τα megabytes είναι πραγματικά διαφορετικά από megabits είναι σημαντικό, κυρίως όταν ασχολείσαι με τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο, επειδή αυτή είναι συνήθως η μόνη φορά που βλέπετε ακόμη και megabits όταν πρόκειται για τεχνολογικά πράγματα.

Για παράδειγμα, εάν συγκρίνετε ταχύτητες στο Internet όταν αγοράζετε ένα πακέτο Διαδικτύου από έναν παροχέα υπηρεσιών , μπορείτε να διαβάσετε ότι το ServiceA μπορεί να παρέχει 8 Mbps και το ServiceZ προσφέρει 8 MBps.

Με μια γρήγορη ματιά, μπορεί να φαίνονται όμοια και ίσως να επιλέξετε όποιο από τα δύο είναι φθηνότερο. Ωστόσο, δεδομένης της μετατροπής που εξηγείται παραπάνω, γνωρίζουμε ότι το ServiceZ ισοδυναμεί με 64 Mbps, το οποίο είναι κυριολεκτικά οκταπλάσιο από το ServiceA:

Η επιλογή της φθηνότερης υπηρεσίας θα σήμαινε πιθανότατα ότι θα αγοράζατε το ServiceA, αλλά εάν χρειάζεστε ταχύτερες ταχύτητες, ίσως θέλετε να αγοράσετε το πιο ακριβό. Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να αναγνωρίσουμε τις διαφορές τους.

Τι είναι τα Gigabytes και τα Terabytes;

Αυτοί είναι μερικοί άλλοι όροι που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή της αποθήκευσης δεδομένων, αλλά είναι πολύ, πολύ μεγαλύτεροι από τα megabyte. Στην πραγματικότητα, ένα megabyte, το οποίο είναι 8 φορές το μέγεθος ενός megabit, είναι στην πραγματικότητα 1/1000 ενός gigabyte ... αυτό είναι μικροσκοπικό!

Δείτε Terabytes, Gigabytes & Petabytes: Πόσο μεγάλοι είναι αυτοί; Για περισσότερες πληροφορίες.