Απαντήθηκε: Γιατί δεν μπορώ να στέλνω μηνύματα στο Facebook στο iPad μου;

Μπορεί να φανεί αντιληπτό ότι δεν μπορείτε να στείλετε μηνύματα στους φίλους σας στο Facebook μέσα από την εφαρμογή Facebook, αλλά το Facebook κατάργησε αυτή την ικανότητα και δημιούργησε μια ξεχωριστή εφαρμογή μόνο για μηνύματα. Το κουμπί Messenger εξακολουθεί να υπάρχει στην εφαρμογή Facebook, ωστόσο, δεν σας μεταφέρει πλέον στην οθόνη messenger. Αν έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή Messenger, το κουμπί θα σας μεταφέρει σε εκείνη την ξεχωριστή εφαρμογή. Εάν δεν το κάνετε, θα πρέπει να σας ζητήσουμε να κάνετε λήψη της εφαρμογής, αλλά αυτό δεν λειτουργεί πάντα, οπότε αν πιέσετε το κουμπί και δεν συμβαίνει τίποτα, είναι επειδή πρέπει να κάνετε λήψη του Facebook Messenger.

Μόλις κατεβάσετε την εφαρμογή, το κουμπί Messenger από την εφαρμογή Facebook θα ξεκινήσει αυτόματα τη νέα εφαρμογή. Την πρώτη φορά που φορτώνετε το Facebook Messenger, θα σας ζητηθούν περισσότερες ερωτήσεις, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής των στοιχείων σύνδεσής σας, αν δεν έχετε συνδέσει το iPad στο Facebook ή την επαληθεύσετε εάν έχετε συνδέσει τα δύο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι η πρώτη φορά που ξεκινάτε την εφαρμογή.

Η εφαρμογή θα ζητήσει τον αριθμό τηλεφώνου σας, την πρόσβαση στις επαφές σας και τη δυνατότητα να σας στείλει ειδοποιήσεις. Είναι εντάξει να μειώσετε τον αριθμό τηλεφώνου ή τις επαφές σας. Προφανώς, το Facebook θέλει να εγκαταλείψετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, οπότε δεν είναι απολύτως σαφές ότι εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στους φίλους σας στο Facebook ακόμα και αν δεν έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή σας στη λίστα επαφών σας.

Πώς να συνδέσετε ένα πληκτρολόγιο στο iPad σας

Γιατί το Facebook έσπασε μηνύματα από την εφαρμογή Facebook;

Σύμφωνα με τον CEO Mark Zuckerberg, το Facebook δημιούργησε μια ξεχωριστή εφαρμογή για να δημιουργήσει μια καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες της. Ωστόσο, φαίνεται πιο πιθανό ότι το Facebook ήθελε να εξορθολογήσει την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων ως τη δική του ανεξάρτητη εφαρμογή με την ελπίδα ότι οι άνθρωποι θα επέλεξαν να το χρησιμοποιήσουν μέσω μηνυμάτων κειμένου. Όσο περισσότεροι άνθρωποι εξαρτώνται από αυτό, τόσο περισσότερο εξαρτώνται από το Facebook και τόσο πιο πιθανό είναι να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν.

Βεβαίως, η διάσπαση του Facebook σε δύο εφαρμογές δεν αποτελεί καλύτερη εμπειρία για τους περισσότερους ανθρώπους, οπότε ο Zuckerberg δεν ακούγεται αληθινά. Και όταν θεωρείτε ότι η νεότερη γενιά τείνει να χρησιμοποιεί άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Tumblr, η δημιουργία μιας απλοποιημένης υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων είναι εν μέρει μια προσπάθεια να κερδίσετε πίσω ορισμένους από αυτούς τους χρήστες.