Τι να κάνετε όταν το Skype δεν λειτουργεί

Έχετε πρόβλημα με το Skype; Δοκιμάστε αυτές τις 10 συμβουλές για να πραγματοποιήσετε γρήγορα την κλήση σας

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε το Skype να λειτουργήσει, υπάρχουν διάφορα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορείτε να ακολουθήσετε για να δείτε ποιο είναι το πρόβλημα και για να επαναφέρετε τα πράγματα ξανά.

Ίσως υπάρχει πρόβλημα με μικρόφωνο ή πρόβλημα με τις ρυθμίσεις ήχου σας και δεν μπορείτε να ακούσετε το άλλο άτομο ή δεν μπορούν να σας ακούσουν. Ή ίσως δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο Skype επειδή έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας. Ένας ακόμα λόγος μπορεί να είναι ότι τα εξωτερικά ηχεία ή το μικρόφωνο δεν λειτουργούν πλέον και πρέπει να αποκτήσετε νέο υλικό . Ίσως το Skype δεν θα συνδεθεί.

Ανεξάρτητα από το πρόβλημα, υπάρχουν πραγματικά μόνο λίγα πράγματα που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε, τα οποία περιγράψαμε παρακάτω.

Σημείωση: Ακόμη και αν έχετε ήδη ακολουθήσει κάποια από αυτά τα βήματα, κάντε τα ξανά με τη σειρά που τα βλέπετε εδώ. Θα ξεκινήσουμε με τις πιο απλές και πιθανές λύσεις πρώτα.

Συμβουλή: Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την πραγματοποίηση κλήσεων βίντεο HD με το Skype, υπάρχουν διάφοροι άλλοι παράγοντες που οδηγούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Δείτε πώς να κάνετε κλήσεις βίντεο HD με το Skype για περισσότερα σχετικά με αυτό.

01 από 07

Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας εάν δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο Skype

Επαναφορά του κωδικού Skype.

Έχετε προβλήματα κατά την είσοδο στο Skype; Επισκεφθείτε τα Προβλήματα σύνδεσης; στην ιστοσελίδα της Skype για να προχωρήσετε στην επαναφορά του κωδικού Skype.

Εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιήσατε κατά την πρώτη εγγραφή σας στο Skype και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες εκεί για να μάθετε πώς να αποκτήσετε νέο κωδικό πρόσβασης και να συνδεθείτε ξανά για να ξεκινήσετε πάλι την πραγματοποίηση κλήσεων βίντεο και ήχου.

Εάν χρειάζεστε ένα νέο λογαριασμό Skype, μπορείτε να το κάνετε μέσω της σελίδας Δημιουργία λογαριασμού.

02 του 07

Δείτε αν και άλλοι έχουν προβλήματα με το Skype πάρα πολύ

Προβλήματα Skype (Αναφέρονται από ανιχνευτή κάτω).

Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το Skype αν δεν είναι το πρόβλημά σας να διορθώσετε. Μερικές φορές τα πράγματα πηγαίνουν στραβά στο τέλος του Skype και το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να το περιμένετε.

Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε εάν το Skype είναι εκτός λειτουργίας ή εάν αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων είναι να ελέγξετε το Skype Status / Heartbeat. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το Skype, αυτό θα επηρεάσει όλες τις πλατφόρμες, είτε στον ιστό, είτε στην κινητή σας συσκευή, στον φορητό σας υπολογιστή, στο Xbox κ.λπ.

Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα Skype είναι να ελέγξετε ανιχνευτής κάτω για να δείτε εάν άλλοι χρήστες Skype αναφέρουν ότι το Skype έχει χαθεί ή έχει κάποιο άλλο πρόβλημα σύνδεσης.

Αν κάποιος ιστότοπος παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα, πιθανότατα σημαίνει ότι δεν είστε ο μόνος που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το Skype. Απλά περιμένετε περίπου μία ώρα και δοκιμάστε ξανά.

03 του 07

Βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα δικτύου

Εικόνες από το Dryicons

Το Skype δεν θα λειτουργήσει αν δεν έχετε σύνδεση στο δίκτυο. Αυτό ισχύει όταν χρησιμοποιείτε το Skype σε Wi-Fi από οποιαδήποτε συσκευή, είτε στον ιστό, είτε στο τηλέφωνο, στον υπολογιστή σας κ.λπ.

Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε τους ιστότοπους από το Βήμα 1 ή τίποτε άλλο δεν λειτουργεί (δοκιμάστε το Google ή το Twitter), τότε το δίκτυό σας πιθανώς δεν λειτουργεί. Δοκιμάστε να κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας .

Εάν άλλοι ιστότοποι λειτουργούν κανονικά, ο λόγος για τον οποίο το Skype δεν μπορεί να πραγματοποιήσει κλήσεις ή γιατί αντιμετωπίζει μειωμένες κλήσεις, μπορεί να σχετίζεται με τη χρήση του εύρους ζώνης .

Εάν υπάρχουν πολλά άτομα στο δίκτυό σας που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ταυτόχρονα, διακόψτε ή σταματήσετε τη δραστηριότητα σε αυτές τις συσκευές και, στη συνέχεια, δείτε εάν το Skype αρχίζει ξανά να εργάζεται.

04 του 07

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις και τις άδειες ήχου του Skype

Ρυθμίσεις ήχου Skype (Windows).

Αν δεν μπορείτε να ακούσετε τους άλλους καλούντες όταν βρίσκεστε στο Skype, ελέγξτε ξανά ότι άλλες πηγές ήχου, όπως ένα βίντεο του YouTube, λειτουργούν όπως θα περιμένατε. Απλά ανοίξτε οποιοδήποτε βίντεο εκεί για να δείτε αν μπορείτε να το ακούσετε.

Εάν υπάρχει συγκεκριμένο σφάλμα αναπαραγωγής στο Skype (και όχι στο YouTube, κ.λπ.) και δεν μπορείτε να ακούσετε το άλλο άτομο με το οποίο κάνετε Skyping ή δεν σας ακούει, θα πρέπει να ελέγξετε ότι το Skype έχει πρόσβαση στο ηχεία και μικρόφωνο.

Skype για υπολογιστές

Εάν χρησιμοποιείτε το Skype σε έναν υπολογιστή, ανοίξτε το Skype και πατήστε το πλήκτρο Alt για να δείτε το κύριο μενού. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή Εργαλεία> Ρυθμίσεις ήχου και βίντεο ....

  1. Με αυτή τη ρύθμιση ανοιχτή, παρατηρήστε την περιοχή έντασης κάτω από το μικρόφωνο . Καθώς μιλάτε, θα πρέπει να δείτε ότι η μπάρα ανάβει όπως φαίνεται σε αυτή την εικόνα.
  2. Εάν το μικρόφωνο δεν λειτουργεί με το Skype, κάντε κλικ στο μενού δίπλα στο Μικρόφωνο και δείτε αν υπάρχουν άλλες επιλογές. ενδέχεται να έχετε επιλέξει λάθος μικρόφωνο.
  3. Εάν δεν υπάρχουν άλλοι από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι το μικρόφωνο είναι συνδεδεμένο, ενεργοποιημένο (εάν διαθέτει διακόπτη τροφοδοσίας) και έχει μπαταρίες (εάν είναι ασύρματο). Τέλος, αποσυνδέστε το μικρόφωνο και στη συνέχεια επανασυνδέστε το.
  4. Για να ελέγξετε τον ήχο στο Skype για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα δεξιότερα ηχεία, κάντε κλικ στην επιλογή Test audio (Έλεγχος ήχου) δίπλα στην επιλογή Speakers ( Ηχεία ). Θα πρέπει να ακούσετε ήχο στα ακουστικά ή στα ηχεία.
  5. Εάν δεν ακούτε τίποτα όταν αναπαράγετε τον δείγμα ήχου, βεβαιωθείτε ότι τα ηχεία ή τα ακουστικά σας έχουν γυρίσει μέχρι το τέλος (μερικά ακουστικά έχουν κουμπιά φυσικής έντασης) και ότι οι ρυθμίσεις στην οθόνη είναι στις 10 .
  6. Εάν η ένταση είναι καλή, ελέγξτε το μενού δίπλα από τα ηχεία και δείτε εάν υπάρχει άλλη επιλογή από την οποία μπορείτε να επιλέξετε και, στη συνέχεια, δοκιμάστε ξανά τον δείγμα ήχου.

Skype για κινητές συσκευές

Εάν χρησιμοποιείτε το Skype σε tablet ή τηλέφωνο, τότε τα ηχεία και το μικρόφωνο είναι ενσωματωμένα στη συσκευή σας και δεν μπορούν να ρυθμιστούν με το χέρι.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν κατάλληλες άδειες που απαιτεί το Skype για να χρησιμοποιήσει το μικρόφωνό σας, και αν δεν τις έχει, δεν θα αφήσει κανέναν να ακούσει τι λέτε μέσα από αυτό.

Στο iOS εξέρχεται όπως τα iPhones, iPads και iPod touch:

  1. Μεταβείτε στην εφαρμογή " Ρυθμίσεις ".
  2. Μετακινηθείτε μέχρι το Skype και πατήστε το.
  3. Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Μικρόφωνο είναι ενεργοποιημένη (η φούσκα είναι πράσινη), έτσι ώστε το Skype να έχει πρόσβαση στο μικρόφωνο της συσκευής σας. Απλώς αγγίξτε το κουμπί προς τα δεξιά αν δεν είναι ήδη πράσινο.

Οι συσκευές Android μπορούν να δίνουν πρόσβαση στο Skype στο μικρόφωνο έτσι:

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και έπειτα ο Διαχειριστής εφαρμογών
  2. Βρείτε και ανοίξτε το Skype και στη συνέχεια Permissions .
  3. Εναλλαγή της επιλογής μικροφώνου στη θέση ενεργοποίησης.

05 του 07

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις και τις αδειοδοτήσεις βίντεο του Skype

Ρυθμίσεις βίντεο Skype (Windows).

Προβλήματα με τον τρόπο με τον οποίο το Skype προσεγγίζει τη φωτογραφική μηχανή ίσως είναι ο λόγος που το άτομο με το οποίο κάνετε Skyping δεν μπορεί να δει το βίντεό σας.

Skype για υπολογιστές

Εάν το βίντεο Skype δεν λειτουργεί στον υπολογιστή σας, ανοίξτε τις ρυθμίσεις βίντεο του Skype μέσω του στοιχείου μενού Εργαλεία> Ρυθμίσεις ήχου και βίντεο ... (πατήστε το πλήκτρο Alt αν δεν εμφανίζεται το μενού Εργαλεία) και στη συνέχεια κάντε κύλιση προς τα κάτω την ενότητα VIDEO .

Θα πρέπει να δείτε μια εικόνα σε αυτό το κουτί, εάν η κάμερά σας έχει ρυθμιστεί σωστά. Εάν δεν βλέπετε ζωντανό βίντεο από εσάς μπροστά από την κάμερα:

Skype για κινητές συσκευές

Εάν το βίντεο Skype δεν λειτουργεί στο iPad σας, στο iPhone ή σε άλλη συσκευή iOS:

  1. Μεταβείτε στην εφαρμογή " Ρυθμίσεις " και εντοπίστε το Skype από τη λίστα.
  2. Εκεί, ενεργοποιήστε την πρόσβαση στην κάμερα, αν δεν είναι ήδη.

Εάν βρίσκεστε σε μια συσκευή Android:

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή " Ρυθμίσεις " και, στη συνέχεια, βρείτε τον Διαχειριστή εφαρμογών .
  2. Ανοίξτε την επιλογή Skype και στη συνέχεια επιλέξτε Δικαιώματα από τη λίστα.
  3. Ενεργοποιήστε την επιλογή Κάμερα .

Εάν η συσκευή εξακολουθεί να μην σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε βίντεο στο Skype, θυμηθείτε ότι είναι πραγματικά εύκολο να κάνετε εναλλαγή μεταξύ της μπροστινής και της πίσω κάμερας. Εάν το τηλέφωνό σας βρίσκεται σε τραπέζι ή το κρατάτε με κάποιο τρόπο, μπορεί να εμποδίσει εντελώς το βίντεο και να φανεί σαν να μην λειτουργεί η κάμερα.

06 του 07

Κάντε μια δοκιμαστική κλήση στο Skype

Δοκιμή ήχου Skype (iPhone).

Τώρα που έχετε βεβαιωθεί ότι το υλικό είναι ενεργοποιημένο και ενεργοποιημένο στο Skype, ήρθε η ώρα να κάνετε μια δοκιμαστική κλήση ήχου.

Η δοκιμαστική κλήση θα επιβεβαιώσει ότι μπορείτε να ακούσετε μέσω των ηχείων και να μιλήσετε μέσω του μικροφώνου. Θα ακούσετε την υπηρεσία δοκιμών να σας μιλήσει και στη συνέχεια να σας δοθεί η ευκαιρία να καταγράψετε ένα μήνυμα που μπορεί να σας αναπαραχθεί.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια δοκιμαστική κλήση από την κινητή συσκευή ή τον υπολογιστή σας, καλώντας την υπηρεσία Echo / Sound Test Service . Αναζητήστε το όνομα χρήστη echo123 αν δεν το βλέπετε ήδη στις επαφές σας.

Στην έκδοση desktop του Skype, μεταβείτε στο Αρχείο> Νέα κλήση ... και, στη συνέχεια, επιλέξτε την εγγραφή Echo από τη λίστα επαφών. Το ίδιο ισχύει και για τις κινητές συσκευές - χρησιμοποιήστε το μενού Κλήσεις για να βρείτε και να πατήσετε την επαφή.

Εάν δεν μπορείτε να ακούσετε τη φωνή κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας ήχου ή η εγγραφή σας δεν παίξει σε σας και σας ειδοποιηθεί ότι υπάρχει πρόβλημα με τη συσκευή εγγραφής ήχου, επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για να βεβαιωθείτε ότι το υλικό λειτουργεί σωστά και σωστά.

Διαφορετικά, συνεχίστε με το Βήμα 7 παρακάτω για κάποιες άλλες επιλογές.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την επαφή υπηρεσίας Echo / Sound Test Service για να πραγματοποιήσετε μια δοκιμαστική κλήση βίντεο, αλλά όλα αυτά πραγματικά κάνουν είναι ότι σας δείχνει το δικό σας βίντεο κατά τη διάρκεια της κλήσης ήχου. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να δοκιμάσετε τις τηλεοπτικές κλήσεις Skype.

07 του 07

Προηγμένα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων του Skype

Επανεγκαταστήστε το Skype

Αν μετά από τα παραπάνω βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων, δεν μπορείτε ακόμα να κάνετε το Skype να λειτουργήσει και σίγουρα δεν είναι πρόβλημα με την υπηρεσία Skype (Βήμα 2), δοκιμάστε να αφαιρέσετε την εφαρμογή ή το πρόγραμμα και στη συνέχεια να την εγκαταστήσετε ξανά.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την επανεγκατάσταση του Skype στον υπολογιστή σας, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να επανεγκαταστήσετε σωστά το λογισμικό στα Windows .

Όταν καταργείτε το Skype και στη συνέχεια εγκαθιστάτε την πιο πρόσφατη έκδοση, επαναφέρετε ουσιαστικά το πρόγραμμα και όλες τις συνδέσεις του με την κάμερα και το μικρόφωνο, οι οποίες θα πρέπει να επιλύσουν τυχόν προβλήματα. Εντούτοις, ίσως χρειαστεί να ακολουθήσετε για άλλη μια φορά τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω για να βεβαιωθείτε ότι οι νέες συνδέσεις έχουν ρυθμιστεί σωστά.

Θα πρέπει να πάρετε σίγουρα το πιο φρέσκο ​​αντίγραφο του Skype, αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Skype κανονικά μέσω της έκδοσης διαδικτύου αλλά όχι της έκδοσης desktop. Εάν η κάμερα web και το μικρόφωνο εργάζονται μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού σας εντάξει, τότε υπάρχει ένα πρόβλημα με την έκδοση χωρίς σύνδεση που πρέπει να ληφθεί μέριμνα μέσω της επανεγκατάστασης.

Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα "Λήψη Skype" για να λάβετε την πιο πρόσφατη έκδοση στο τηλέφωνό σας, στο tablet, στον υπολογιστή σας, στο Xbox κ.λπ.

Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης συσκευών

Εάν το Skype δεν σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις ή να λαμβάνετε βίντεο και χρησιμοποιείτε το Skype στα Windows, θα πρέπει να εξετάσετε το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής για την κάμερα web και την κάρτα ήχου.

Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, τότε η κάμερα και / ή ο ήχος σας δεν θα λειτουργήσει πουθενά , συμπεριλαμβανομένου του Skype.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ενημέρωσης των προγραμμάτων οδήγησης στα Windows για βοήθεια.

Βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί το μικρόφωνο

Εάν το μικρόφωνό σας εξακολουθεί να μην λειτουργεί, δοκιμάστε να το δοκιμάσετε με το Online Mic Test. Εάν δεν σας επιτρέπει να μιλήσετε μέσα από αυτό, τότε το μικρόφωνο σας πιθανώς δεν λειτουργεί πια.

Αντικατάσταση του μικροφώνου σας θα ήταν μια καλή ιδέα σε αυτό το σημείο, υποθέτοντας ότι είναι ένα εξωτερικό μικρόφωνο. Αν όχι, μπορείτε πάντα να προσθέσετε ένα.

Ελέγξτε τον ήχο συστήματος

Εάν δεν μπορείτε να ακούσετε ήχο οπουδήποτε αλλού στο διαδίκτυο, τα ηχεία είναι συνδεδεμένα (αν είναι εξωτερικά) και τα προγράμματα οδήγησης της κάρτας ήχου ενημερώνονται και, στη συνέχεια, δείτε εάν το λειτουργικό σύστημα αποκλείει τον ήχο.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό στα Windows κάνοντας κλικ στο εικονίδιο μικρού όγκου δίπλα στο ρολόι. μετατρέψτε την ένταση του ήχου όσο πιο δυνατά μπορείς για δοκιμές και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ξανά το Skype.

Εάν βρίσκεστε σε κινητή συσκευή, ανοίξτε την εφαρμογή Skype και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα κουμπιά έντασης ήχου στο πλάι για να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνο ή το tablet είναι δυνατά.

Σημείωση: Αν έχετε παρακολουθήσει τα πάντα σε αυτήν τη σελίδα για να διαπιστώσετε ότι η δοκιμαστική κλήση λειτουργεί πολύ καλά και μπορείτε να δείτε το δικό σας βίντεο, τότε οι πιθανότητες είναι πολύ περιορισμένες ώστε οποιοδήποτε υπάρχον πρόβλημα Skype να βρίσκεται μαζί σας. Αφήστε το άλλο άτομο να ακολουθήσει αυτά τα βήματα, καθώς είναι πιθανότατα ένα πρόβλημα από την πλευρά του.