Τι είναι το "Zip" και το "WinZip";

Κατανόηση των αρχείων Zipping και Unzipping

Έτσι έχετε μόλις τελειώσει μια λήψη, και τώρα έχετε ένα κρυπτό ".zip" αρχείο που κάθεται στο σκληρό δίσκο σας . Έχετε ακούσει για το Zip και το WinZip, αλλά κανείς δεν σας το έχει εξηγήσει ποτέ. Τι κάνεις τώρα?

Το "Zipping" και "unzipping" είναι μια τεχνική διαχείρισης αρχείων για τη συσκευασία πολλών αρχείων σε ένα ενιαίο μικρό πακέτο. Η συμπίεση και η αποσύνδεση είναι πολύ δημοφιλής για την αποστολή αρχείων με email, τη λήψη και το FTP. . Ας δούμε το φερμουάρ στα μικρότερα μέρη του:

Q1: Τι είναι ένα αρχείο Zip;

Ένα αρχείο Zip καλείται μερικές φορές αρχείο "αρχειοθέτησης". Το ίδιο το αρχείο Zip είναι πραγματικά ένα δοχείο ... κρατά τα πραγματικά αρχεία μέσα σε αυτό. Ο σκοπός πίσω από το αρχείο Zip είναι η μεταφορά και η αποθήκευση. Το αρχείο Zip λειτουργεί σαν σακούλα σάντουιτς Ziploc - διατηρεί τα περιεχόμενα μέσα για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση. Αυτό καθιστά τα αρχεία Zip (και τα αντίστοιχα αρχεία Rar ) πολύ πολύτιμα για την αποστολή αρχείων shareers και downloaders.

Q2: Πώς λειτουργούν τα αρχεία Zip;

Ένα αρχείο Zip επιτυγχάνει τρία πράγματα:

  1. Συνδέει ένα ή περισσότερα αρχεία σε ένα αρχείο αρχείου.
  2. Συμπυκνώνει (αρχειοθετεί) το περιεχόμενό της κατά 90% μικρότερο μέγεθος.
  3. Μπορεί να παρέχει ένα προαιρετικό λουκέτο με κωδικό πρόσβασης για τα περιεχόμενά του.

Ε3: Είναι "Zip & # 39; το ίδιο με το "WinZip"

Αν και πολλοί άνθρωποι συγχέουν τα δύο, είναι τεχνικά διαφορετικά.

  1. Το "Zip" είναι η μορφή γενικού αρχείου ενός συμπιεσμένου αρχείου.
  2. Το "WinZip", όπως το "WinRAR" ή το "PKZip", είναι ένα λογισμικό ειδικότητας που δημιουργεί και διαχειρίζεται αρχεία Zip .


Επόμενο: Πώς να αποσυνδέσετε αρχεία με το σωστό λογισμικό ...