Τι είναι ένα Tablet;

Ένα tablet είναι σαν ένα μεγάλο τηλέφωνο και μικρό φορητό υπολογιστή ενσωματωμένο σε ένα

Τα tablet μπορούν να θεωρηθούν ως μικρά, φορητά υπολογιστές. Είναι μικρότερα από ένα φορητό υπολογιστή, αλλά μεγαλύτερο από ένα smartphone.

Τα tablet έχουν δυνατότητες και από τις δύο συσκευές για να σχηματίσουν ένα είδος υβριδικής συσκευής, κάπου μεταξύ ενός τηλεφώνου και ενός υπολογιστή, αλλά δεν λειτουργούν απαραίτητα με τον ίδιο τρόπο όπως και οι δύο.

Συμβουλή: Σκέφτεστε να αγοράσετε ένα δισκίο; Δείτε τα αγαπημένα μας σε αυτήν τη λίστα με τους καλύτερους πίνακες για αγορά .

Πώς λειτουργούν τα δισκία;

Τα tablet λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν οι περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές, ειδικά υπολογιστές και smartphones. Διαθέτουν οθόνη, τροφοδοτούνται από επαναφορτιζόμενη μπαταρία, περιλαμβάνουν συχνά ενσωματωμένη κάμερα και μπορούν να αποθηκεύουν όλα τα είδη αρχείων.

Η κύρια διαφορά σε ένα tablet και σε άλλες συσκευές είναι ότι δεν περιλαμβάνουν όλα τα ίδια εξαρτήματα υλικού ως πλήρης επιτραπέζιος υπολογιστής ή φορητός υπολογιστής. Υπάρχει επίσης συνήθως ένα ειδικό ενσωματωμένο λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας που παρέχει μενού, παράθυρα και άλλες ρυθμίσεις που προορίζονται ειδικά για τη χρήση κινητών τηλεφώνων μεγάλης οθόνης.

Δεδομένου ότι τα δισκία είναι κατασκευασμένα για κινητικότητα και ολόκληρη η οθόνη είναι ευαίσθητη στην αφή, δεν χρειάζεται απαραίτητα να χρησιμοποιείτε ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι με ένα. Αντ 'αυτού, αλληλεπιδράτε με τα πάντα στην οθόνη χρησιμοποιώντας το δάκτυλό σας ή μια γραφίδα. Ωστόσο, ένα πληκτρολόγιο και ποντίκι μπορούν συνήθως να συνδεθούν ασύρματα στο tablet.

Παρόμοια με έναν υπολογιστή, όπου ένα ποντίκι μετακινείται για να πλοηγηθεί ο δρομέας στην οθόνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δάχτυλο ή γραφίδα για να αλληλεπιδράσετε με τα παράθυρα της οθόνης για να παίξετε παιχνίδια, να ανοίξετε εφαρμογές, να σχεδιάσετε κλπ. Το ίδιο ισχύει και με ένα πληκτρολόγιο; όταν έρθει η ώρα να πληκτρολογήσετε κάτι, εμφανίζεται ένα πληκτρολόγιο στην οθόνη όπου μπορείτε να πατήσετε τα απαραίτητα πλήκτρα.

Τα δισκία επαναφορτίζονται με ένα καλώδιο που συχνά είναι ίδιο με ένα φορτιστή τηλεφώνου, όπως ένα καλώδιο USB-C, Micro-USB ή Lightning. Ανάλογα με τη συσκευή, η μπαταρία ενδέχεται να είναι αποσπώμενη και αντικαταστάσιμη, αλλά είναι όλο και λιγότερο συνηθισμένη.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα tablet;

Τα δισκία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διασκέδαση ή για δουλειά. Δεδομένου ότι είναι τόσο φορητές αλλά δανείζονται μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα από ένα φορητό υπολογιστή, μπορούν να είναι μια καλή επιλογή σε ένα φορητό υπολογιστή, τόσο σε κόστος όσο και σε χαρακτηριστικά. Δείτε Πρέπει να αγοράσετε ένα tablet ή φορητό υπολογιστή; για περισσότερα σχετικά με αυτό.

Τα περισσότερα tablet μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi ή κυψελοειδούς δικτύου, ώστε να μπορείτε να περιηγείστε στο διαδίκτυο, να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις, να κατεβάζετε εφαρμογές, να κάνετε streaming βίντεο κλπ. Μπορείτε συχνά να σκεφτείτε ένα tablet ως ένα πραγματικά μεγάλο smartphone.

Όταν είστε στο σπίτι, ένα tablet είναι επίσης χρήσιμο για την αναπαραγωγή βίντεο στην τηλεόρασή σας, όπως εάν έχετε μια τηλεόραση Apple ή χρησιμοποιείτε το Google Chromecast με την τηλεόρασή σας HDTV.

Τα δημοφιλή tablet σας δίνουν πρόσβαση σε ένα τεράστιο κατάστημα εφαρμογών για κινητά που μπορείτε να κατεβάσετε απευθείας στο tablet, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε τα πάντα, από το να ελέγχετε το email σας και να παρακολουθείτε τον καιρό για να παίζετε παιχνίδια, να μαθαίνετε, να πλοηγείτε με GPS, να διαβάζετε eBooks έγγραφα.

Τα περισσότερα tablet διαθέτουν επίσης δυνατότητες Bluetooth, ώστε να μπορείτε να συνδέετε ηχεία και ακουστικά για ασύρματη αναπαραγωγή κατά την ακρόαση μουσικής ή την παρακολούθηση ταινιών.

Περιορισμοί στο Tablet

Ενώ ένα tablet μπορεί να είναι ιδανική για κάποιους, άλλα μπορεί να μην είναι χρήσιμα, δεδομένου ότι ένα tablet δεν είναι ένας πλήρης υπολογιστής όπως εσείς ίσως σκεφτείτε.

Ένα tablet δεν περιλαμβάνει πράγματα όπως μια μονάδα οπτικού δίσκου , μονάδα δισκέτας , θύρες USB, θύρες Ethernet και άλλα στοιχεία που συνήθως εμφανίζονται σε φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή. Ως εκ τούτου, τα tablet δεν είναι καλό να αγοράσετε αν αναμένετε να συνδέσετε μονάδες flash ή εξωτερικούς σκληρούς δίσκους , ούτε είναι ιδανικές για σύνδεση με έναν ενσύρματο εκτυπωτή ή άλλο περιφερειακό.

Επίσης, επειδή η οθόνη ενός tablet δεν είναι τόσο μεγάλη όσο μια επιτραπέζια οθόνη ή φορητός υπολογιστής, μπορεί να πάρει κάποια προσαρμογή σε μια για την εγγραφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την περιήγηση στο διαδίκτυο κ.λπ.

Κάτι άλλο που πρέπει να θυμάστε σχετικά με τα δισκία είναι ότι δεν είναι όλα αυτά κατασκευασμένα για να χρησιμοποιούν ένα κυψελοειδές δίκτυο για το διαδίκτυο. ορισμένοι μπορούν να χρησιμοποιούν Wi-Fi μόνο. Με άλλα λόγια, αυτοί οι τύποι δισκίων μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο το διαδίκτυο όπου υπάρχει διαθέσιμο Wi-Fi, όπως στο σπίτι, στην εργασία ή σε καφετέρια ή εστιατόριο. Αυτό σημαίνει ότι το tablet μπορεί μόνο να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις στο διαδίκτυο , να κάνει λήψη εφαρμογών, να ελέγχει τον καιρό, να προβάλλει βίντεο online κ.λπ. όταν είναι συνδεδεμένο σε Wi-Fi.

Ακόμη και όταν είναι εκτός σύνδεσης, ένα tablet μπορεί ακόμα να λειτουργήσει με πολλούς τρόπους, όπως η σύνταξη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η παρακολούθηση βίντεο που έχουν ληφθεί όταν υπάρχει κάλυψη Wi-Fi, η αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών και πολλά άλλα.

Ορισμένα δισκία όμως μπορούν να αγοραστούν με ένα συγκεκριμένο κομμάτι υλικού το οποίο επιτρέπει τη χρήση του διαδικτύου με έναν φορέα κινητής τηλεφωνίας όπως η Verizon, η AT & T κ.λπ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το tablet είναι ακόμη πιο παρόμοιο με ένα smartphone και μπορεί να είναι θεωρείται phablet.

Τι είναι το Phablet;

Ένα phablet είναι μια άλλη λέξη που μπορεί να δει ρίχτηκε γύρω με τηλέφωνα και ταμπλέτες. Η λέξη phablet είναι ένας συνδυασμός "τηλεφώνου" και "tablet" που σημαίνει ένα τηλέφωνο που είναι τόσο μεγάλο που μοιάζει με ένα tablet.

Οι Phablets, λοιπόν, δεν είναι στην πραγματικότητα δισκία με την παραδοσιακή έννοια, αλλά περισσότερο ένα διασκεδαστικό όνομα για υπερμεγέθη smartphones.