Μέθοδος σάρωσης δεδομένων DoD 5220.22-M [US DOD Wipe Standard]

Το DoD 5220.22-M είναι μια μέθοδος απολύμανσης δεδομένων βασισμένη σε λογισμικό που χρησιμοποιείται σε διάφορα προγράμματα τεμαχισμού αρχείων και καταστροφής δεδομένων για την αντικατάσταση υπαρχουσών πληροφοριών σε σκληρό δίσκο ή άλλη συσκευή αποθήκευσης.

Η διαγραφή ενός σκληρού δίσκου χρησιμοποιώντας τη μέθοδο εξυγίανσης δεδομένων DoD 5220.22-M θα αποτρέψει όλες τις μεθόδους ανάκτησης αρχείων που βασίζονται στο λογισμικό από την άρση πληροφοριών από τη μονάδα και θα πρέπει επίσης να αποτρέψει τις περισσότερες, αν όχι όλες, μεθόδους ανάκτησης που βασίζονται στο υλικό.

Η μέθοδος DoD 5220.22-M αναφέρεται συχνά λανθασμένα ως DoD 5220.2-M (.2-M αντί .22-M).

Μέθοδος σκουπίσματος DoD 5220.22-M

Η μέθοδος απολύμανσης δεδομένων DoD 5220.22-M υλοποιείται συνήθως με τον ακόλουθο τρόπο:

Μπορεί επίσης να συναντήσετε διάφορες επαναλήψεις του DoD 5220.22-M συμπεριλαμβανομένου του DoD 5220.22-M (E), DoD 5220.22-M (ECE) ή άλλων. Ο καθένας θα χρησιμοποιήσει πιθανώς έναν χαρακτήρα και την φιλοφρόνηση του (όπως στο 1 και 0) και διάφορες συχνότητες των επαληθεύσεων.

Ενώ είναι λιγότερο συνηθισμένο, υπάρχει μια άλλη τροποποιημένη έκδοση του DoD 5220.22-M που γράφει 97 κατά τη διάρκεια του τελευταίου περάσματος αντί για τυχαίο χαρακτήρα.

Ελεύθερο Λογισμικό που χρησιμοποιεί τη μέθοδο DoD 5220.22-M Wipe

Υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα που έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν το πρότυπο απολύμανσης DoD 5220.22-M για να διαγράψουν όλες τις πληροφορίες από έναν σκληρό δίσκο.

Το αγαπημένο εργαλείο σκουπίσματος δεδομένων σκληρού δίσκου που χρησιμοποιεί το DoD 5220.22-M, μεταξύ άλλων μεθόδων, είναι το DBAN , αλλά μερικοί άλλοι το έχουν επίσης ως επιλογή, όπως το CBL Data Shredder .

Όπως διαβάζετε παραπάνω, ορισμένα προγράμματα τεμαχισμού αρχείων που δρουν μόνο σε ένα ή περισσότερα επιλεγμένα αρχεία αντί σε ολόκληρο το δίσκο, χρησιμοποιήστε επίσης το DoD 5220.22-M.

Παραδείγματα ορισμένων δωρεάν τεμαχιστή αρχείων που έχουν μια επιλογή για το πλύσιμο αρχείων DoD 5220.22-M περιλαμβάνουν το Eraser , το Securely File Shredder και το Freeraser .

Περισσότερα για το DoD 5220.22-M

Η μέθοδος απολύμανσης DoD 5220.22-M καθορίστηκε αρχικά από το Εθνικό Πρόγραμμα Βιομηχανικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NISP) στο εγχειρίδιο λειτουργίας του Εθνικού Προγράμματος Βιομηχανικής Ασφάλειας (NISPOM), το οποίο βρίσκεται εδώ (αυτό είναι ένα PDF ) και είναι μία από τις πιο κοινές μεθόδους εξυγίανσης που χρησιμοποιείται στο λογισμικό καταστροφής δεδομένων.

Τα περισσότερα προγράμματα καταστροφής δεδομένων υποστηρίζουν επιπλέον μεθόδους εξυγίανσης δεδομένων εκτός από το DoD 5220.22-M, όπως Secure Erase , Write Zero , Random Data και Schneier .

Σημείωση: Το NISPOM δεν ορίζει κανένα κυβερνητικό πρότυπο για την εξυγίανση δεδομένων. Η Αρχή Ασφαλείας Ασφαλείας (CSA) είναι υπεύθυνη για τα πρότυπα εξυγίανσης δεδομένων.

Όπως καταλαβαίνω, η μέθοδος DoD 5220.22-M δεν επιτρέπεται πλέον (ούτε και κάποια μέθοδος απολύμανσης δεδομένων βάσει λογισμικού) για χρήση από διάφορα μέλη της CSA, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Ενέργειας, της Επιτροπής Ρυθμιστικών Πυρηνικών την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Είναι η DoD 5220.22-M καλύτερη από άλλες μεθόδους;

Πιθανότατα δεν έχει σημασία ό, τι πολύ ποια μέθοδος σκουπίστε τα δεδομένα που χρησιμοποιείτε. Εφόσον οι περισσότεροι από εμάς που σκουπίζουμε τους σκληρούς δίσκους μας το κάνουμε μόνο πριν να πουλήσουμε τη μονάδα δίσκου ή να εγκαταστήσουμε ένα νέο λειτουργικό σύστημα , δεν θα πρέπει να είναι τόσο μεγάλη ανησυχία για το πόσα τυχαία χαρακτήρες γράφονται στο δίσκο έναντι αυτών ή των μηδενικών .

Επιπλέον, οι περισσότεροι άνθρωποι που προσπαθούν να ανακτήσουν δεδομένα από έναν αγορασμένο σκληρό δίσκο χρησιμοποιούν μάλλον εργαλεία καθημερινής χρήσης όπως το Recuva και ενώ εργάζονται για την αποκάλυψη διαγραμμένων δεδομένων, δεν κάνουν καλά όταν εκτελέστηκε μια μέθοδος σκουπίσματος δεδομένων.

Ωστόσο, όταν επιλέγετε μια μέθοδο απολύμανσης δεδομένων, μπορείτε να εξετάσετε πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να σκουπίσετε τη μονάδα δίσκου. Εάν έχετε ένα πραγματικά μεγάλο σκληρό δίσκο, το Write Zero θα πάρει πολύ λιγότερο χρόνο για να τελειώσει από το DoD 5220.22-M, το οποίο θα είναι πολύ πιο γρήγορα από ένα όπως το Gutmann το οποίο μπορεί να περάσει από πάνω από 30 περάσματα.

Επίσης, εξετάστε εάν οι επαληθεύσεις πραγματοποιούνται μετά τα περάσματα. Δεδομένου ότι κάποιο λογισμικό μπορεί να εφαρμόσει τη μέθοδο DoD 5220.22-M κατά τρόπο που να επαληθεύει κάθε εγγραφή στο τέλος κάθε περάσματος, η όλη διαδικασία θα διαρκέσει περισσότερο από τη χρήση διαφορετικής μεθόδου σκουπίσματος που δεν επαληθεύει καθόλου (όπως Secure Erase) περιμένει μέχρι το τέλος του τελευταίου περάσματος για να επαληθεύσει ότι τα δεδομένα έχουν αντικατασταθεί.

Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να καθορίσει ποια μέθοδο χρησιμοποιείτε είναι τα πραγματικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την αντικατάσταση του σκληρού δίσκου. Ορισμένες μέθοδοι σκουπίσματος, όπως το γράψιμο μηδέν, χρησιμοποιούν μόνο μηδέν αντί τυχαίων χαρακτήρων. Είναι πιθανό η χρήση τυχαίων χαρακτήρων να καθιστά λιγότερο πιθανό τα δεδομένα να ανακτώνται.