Μετατροπή υψηλότερων τραγουδιών bitrate στο iPod Touch

Down-δείγμα iTunes τραγούδια στο iPod Touch για να ελευθερώσετε χώρο

Τα τραγούδια που αγοράζονται από το iTunes Store έρχονται στη μορφή AAC και έχουν ένα τυπικό bitrate των 256 Kbps . Αυτό παρέχει ήχο καλής ποιότητας όταν ακούτε σε ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των αξιοπρεπών στερεοφωνικών συστημάτων. Ωστόσο, αν ακούτε τα τραγούδια του iPod σας χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που μπορεί να μην είναι "hi-fi" (τυπικά ακουστικά ή μια βάση για ηχεία), τότε πιθανότατα δεν θα ακούσετε μεγάλη διαφορά (εάν υπάρχει) στην ποιότητα από υποβάθμιση του bitrate.

Το λογισμικό iTunes παρέχει έναν ανώδυνο τρόπο μετατροπής των τραγουδιών που είναι αποθηκευμένα στο iPod σας σε ένα χαμηλότερο bitrate - αυτό μπορεί να μειώσει τα μεγέθη των αρχείων κατά το ήμισυ. Αυτό είναι μια αρκετά μείωση και μπορεί να απελευθερώσει αρκετό χώρο στη συσκευή σας. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να περάσετε από κάθε τραγούδι στη βιβλιοθήκη του iTunes και να τα μετατρέψετε με το χέρι. Υπάρχει μόνο μία επιλογή που πρέπει να ενεργοποιήσετε στο λογισμικό iTunes για να μεταγλωττίσετε τραγούδια σε χαμηλότερο bitrate.

Μια άλλη άνοδος στην τοποθέτηση με αυτό τον τρόπο είναι ότι τα τραγούδια αλλάζουν μόνο στο iPod σας, αφήνοντας αυτά στη μουσική βιβλιοθήκη του υπολογιστή σας ανέπαφα. Είναι μια διαδικασία "on-the-fly" που μετατρέπει τα τραγούδια καθώς συγχρονίζονται με τη συσκευή σας iOS.

Ρύθμιση του iTunes για υποβάθμιση Το Bitrate των τραγουδιών κατά τη συγχρονισμό

Για να ενεργοποιήσετε την επιλογή αυτόματης μετατροπής τραγουδιών σε χαμηλότερο bitrate, ξεκινήστε το λογισμικό iTunes και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  1. Αν δεν έχετε ήδη ενεργοποιημένη την πλαϊνή μπάρα στο iTunes, τότε εξετάστε το ενδεχόμενο να το χρησιμοποιήσετε, καθιστώντας τα πράγματα λίγο πιο εύκολο κατά την προβολή της κατάστασης του iPod σας κ.λπ. Αυτή η λειτουργία προβολής είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iTunes 11+, αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί κάνοντας κλικ στην Προβολή καρτέλα μενού στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέγοντας την επιλογή Προβολή πλευρικής εργαλειοθήκης . Εάν είστε χρήστης Mac, τότε υπάρχει μια συντόμευση πληκτρολογίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε - απλά κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [Option] + [Command] και πατήστε S.
  2. Χρησιμοποιώντας το καλώδιο δεδομένων που συνοδεύει το iPod Touch , συνδέστε τη συσκευή Apple στον υπολογιστή σας - αυτό κανονικά θα απαιτήσει μια εφεδρική θύρα USB. Μετά από λίγα λεπτά, θα πρέπει να δείτε το όνομα του iPod που εμφανίζεται στην πλαϊνή μπάρα (δείτε στην ενότητα Συσκευές ).
  3. Κάντε κλικ στο όνομα του iPod σας. Θα πρέπει τώρα να εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή σας στο κύριο παράθυρο του iTunes. Αν δεν βλέπετε πληροφορίες σχετικά με το iPod όπως μοντέλο, σειριακό αριθμό κ.λπ., κάντε κλικ στην καρτέλα Σύνοψη .
  4. Στην κύρια οθόνη σύνοψης μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Επιλογές .
  5. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο στοιχείο Μετατροπή τραγουδιών υψηλότερου ρυθμού bit σε ...
  1. Για να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα συγχρονισμένα τραγούδια, είναι καλύτερα να το αφήσετε στην προεπιλεγμένη ρύθμιση των 128 kbps. Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε αυτήν την τιμή εάν θέλετε κάνοντας κλικ στο βέλος κάτω.
  2. Θα παρατηρήσετε ότι εμφανίζεται επίσης ένα κουμπί "apply" όταν ενεργοποιείτε την παραπάνω επιλογή. Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να μετατρέψετε τα τραγούδια που είναι αποθηκευμένα στο iPod σας στο νέο bitrate, κάντε κλικ στην επιλογή Apply following από το κουμπί συγχρονισμού .

Μην ανησυχείτε για τα τραγούδια που είναι αποθηκευμένα στη βιβλιοθήκη iTunes του υπολογιστή σας. Αυτά δεν θα αλλάξουν καθώς το iTunes τα μετατρέπει μόνο με έναν τρόπο (στο iPod).

Συμβουλή: Θα δείτε επίσης στο κάτω μέρος της οθόνης ότι υπάρχει μια πολύχρωμη μπάρα. Αυτό σας δίνει μια οπτική αναπαράσταση των τύπων μέσων που υπάρχουν στο iPod σας και των αναλογιών του καθενός. Το μπλε τμήμα αντιπροσωπεύει την ποσότητα ήχου που καταλαμβάνει χώρο στη συσκευή σας. Η τοποθέτηση του δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτό το τμήμα θα εμφανίσει μια αριθμητική τιμή για πιο ακριβή ανάγνωση. Είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο διάστημα αποθηκεύεται χρησιμοποιώντας αυτήν την οπτική αφού τελειώσει η διαδικασία μετατροπής.