Παίζοντας Literati ή Scrabble Online

Εάν απολαμβάνετε παιχνίδια με λέξεις, αλλά δεν μπορείτε πάντα να βρείτε συνεργάτη Scrabble, τα δωμάτια Literati στα παιχνίδια του Yahoo μπορεί να είναι η απάντηση στις προσευχές σας. Είναι ελεύθερη να παίξει - οι μόνες απαιτήσεις είναι ένα Yahoo ID και ένας browser με δυνατότητα Java. Η τελευταία έκδοση της Java μπορεί να βρεθεί στο Java.com.

Τι είναι το Literati;

Το Literati είναι ένα παιχνίδι λέξεων που είναι πολύ παρόμοιο με το Scrabble. Οι παίκτες χρησιμοποιούν ένα σύνολο από πλακάκια 7 γραμμάτων για να κατασκευάσουν λέξεις που διασταυρώνονται σε ένα συμβούλιο, συλλέγοντας πόντους με βάση τις τιμές γραμμάτων και τα τετράγωνα μπόνους.

Literati εναντίον Scrabble

Οι πιο σημαντικές διαφορές είναι οι πίνακες παιχνιδιών και οι τιμές πλακιδίων. Και οι δύο πίνακες είναι 15x15, αλλά τα τετράγωνα μπόνους (ή, στην περίπτωση των Literati, διασταυρώσεις) βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία. Οι τιμές των σημείων κεραμιδιών Letter στο Literati κυμαίνονται μόνο από το 0-5, όπου το Scrabble έχει γράμματα αξίας μέχρι και 10 μονάδων.

Ξεκινώντας

Μόλις συνδεθείτε στο Yahoo και φτάσετε στο τμήμα Literati, θα παρατηρήσετε ότι τα δωμάτια ομαδοποιούνται σε κατηγορίες με βάση το επίπεδο δεξιοτήτων. Επιλέξτε ένα επίπεδο δεξιοτήτων, στη συνέχεια επιλέξτε ένα δωμάτιο. Αυτό θα φέρει ένα παράθυρο λόμπι σαν μια αίθουσα συνομιλίας από την οποία μπορείτε να συμμετάσχετε, να παρακολουθήσετε ή να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι. Το ίδιο το παιχνίδι, που εμφανίζεται στο παραπάνω screenshot, τρέχει σε ένα τρίτο παράθυρο, δίνοντάς σας συνεχή πρόσβαση στο λόμπι. Τα παιχνίδια μπορούν να είναι δημόσια ή ιδιωτικά και μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 5 παίκτες. Αν ξεκινήσετε ένα παιχνίδι, μπορείτε να ελέγξετε τις επιλογές του παιχνιδιού, να ορίσετε χρονικά όρια, να βαθμολογήσετε το παιχνίδι σας και ακόμα και τους παίκτες εκκίνησης.

Η διεπαφή είναι διαισθητική και εύκολη στη χρήση. Η τοποθέτηση κεραμιδιών στον πίνακα είναι μια απλή λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στην επιλογή "υποβολή" και η λέξη σας ελέγχεται αυτόματα από ένα λεξικό πριν τοποθετηθεί μόνιμα στο συμβούλιο. Αν δεν είναι έγκυρη λέξη, τα κεραμίδια επιστρέφονται στο δίσκο σας και πρέπει να προσπαθήσετε ξανά ή να περάσετε. Υπάρχει μια προαιρετική λειτουργία "πρόκληση", η οποία επιτρέπει στους παίκτες να αμφισβητούν τα λόγια του άλλου σε στυλ Scrabble. Μπορείτε επίσης να ζυγίζετε πλακάκια στο δίσκο σας για να σας βοηθήσουμε να κάνετε λέξεις. Τα γράμματα για άγρια ​​κεραμίδια (λευκά) επιλέγονται με το πληκτρολόγιο.

Καταδολίευση

Όπως συμβαίνει με πολλά online παιχνίδια, είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλίσετε ότι το πρόσωπο που παίζετε ενάντια δεν εξαπατά. Οι λύτριες Scrabble και οι γεννήτριες αναγραγμάτων είναι άμεσα διαθέσιμες στο διαδίκτυο, οπότε είναι απλό να διατηρήσετε έναν διαλυτή που τρέχει σε άλλο παράθυρο ενώ παίζετε. Ένας επίλυση Scrabble παίρνει ένα σύνολο γραμμάτων και παράγει όλες τις λέξεις που μπορούν να γίνουν με αυτά τα γράμματα. Είναι σαν να τρέχετε ένα πρόγραμμα σκακιού παίζοντας σκάκι με κάποιον σε απευθείας σύνδεση και εισάγοντας όλες τις κινήσεις στο πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας τις κινήσεις του υπολογιστή ως δικό σας.

Βασικά στοιχεία της στρατηγικής

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να παίξετε για πόντους και μπόνους και όχι για εντυπωσιακά λόγια. Οι μακριές λέξεις φαίνονται τέλεια στο τραπέζι, αλλά αν δεν χρησιμοποιήσουν κάθε πλακίδιο στο δίσκο σας (ένα επίδομα 35 βαθμών), μπορούν να βαθμολογήσουν χαμηλά λόγω έλλειψης θέσης του σκάφους.

Υπάρχουν ουσιαστικά δύο τρόποι προσέγγισης ενός παιχνιδιού Literati ή Scrabble. Οι επιθετικοί παίκτες επικεντρώνονται σε λέξεις με υψηλές βαθμολογίες, ακόμη και αν δημιουργούν ευκαιρίες για άλλους παίκτες. Οι αμυντικοί παίκτες έβαλαν περισσότερη σκέψη στη χρήση λέξεων που είναι δύσκολο να οικοδομηθούν και προσπαθούν να περιορίσουν τις πιθανότητες του αντιπάλου τους να φτάσουν σε τετράγωνα μπόνους.

Ένας συνήθης κανόνας είναι να προσπαθήσετε να κρατήσετε περίπου ίσο αριθμό φωνηέντων και συφωνιών στο δίσκο σας. Αυτό αναφέρεται ως "εξισορρόπηση του ράφι". Μερικοί παίκτες προειδοποιούν επίσης για την αποθάρρυνση πολύτιμων επιστολών με την ελπίδα ότι θα βρουν μια μεγάλη ευκαιρία για σκορ, επειδή τείνουν να σας αφήσουν με υπερβολικό αριθμό συμφωνημάτων. Τα γράμματα που βρίσκονται ακόμα στο ράφι σας στο τέλος του παιχνιδιού αφαιρούνται από το σκορ σας - κάτι περισσότερο ανησυχητικό για το Scrabble απ 'ό, τι για το Literati.

Αν πραγματικά θέλετε να υπερέχετε στο Literati και να ανταγωνίζεστε τους κορυφαίους παίκτες στο Yahoo, η απομνημόνευση λέξεων θα είναι πολύ μακριά. Υπάρχουν, για παράδειγμα, 29 αποδεκτές λέξεις στην αγγλική γλώσσα που έχουν το γράμμα «Q» αλλά δεν έχουν το γράμμα «U». Παρομοίως, υπάρχουν μόνο 12 αποδεκτές λέξεις 3 γραμμάτων που περιέχουν ένα 'Z.' Παρόλο που μπορεί να φανεί λίγο βαρετό σε κάποιους από εμάς, αυτά είναι τα πράγματα που σκέφτονται οι πρωταθλητές παιχνιδιών λέξεων.