Πώς να διαγράψετε τα δεδομένα του iPhone σας

Πριν να πουλήσετε το iPhone σας, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να καθαρίσετε τα δεδομένα του

Έτσι, το νέο iPhone μόλις βγήκε και είστε έτοιμοι να πωλήσετε ή να ανταλλάξετε το παλιό σας για την τελευταία λαμπερή έκδοση. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα, ολόκληρη η ζωή σας είναι σε αυτό το τηλέφωνο! Δεν θα θέλατε απλώς να παραδώσετε το τηλέφωνό σας με όλα τα ηλεκτρονικά σας μηνύματα, τις επαφές, τη μουσική, τις φωτογραφίες, τα βίντεό σας και άλλα προσωπικά στοιχεία σε αυτό, έτσι; Πιθανώς όχι.

Πριν ξεκινήσετε την κάμπινγκ στην γραμμή με το χιλιόμετρο στο κατάστημα που πρόκειται να αγοράσετε το νέο σας τηλέφωνο, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να καθαρίσετε πλήρως τα δεδομένα του iPhone σας.

Κάντε ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων του iPhone σας

Εάν παίρνετε ένα νέο iPhone, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι η παλιά σας είναι εφεδρική, έτσι ώστε όταν επαναφέρετε τα δεδομένα στο νέο σας τηλέφωνο, όλα θα είναι τρέχοντα και δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσετε από το μηδέν.

Ανάλογα με την έκδοση του iOS που χρησιμοποιείτε και τις ρυθμίσεις προτίμησης συγχρονισμού, θα δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στον υπολογιστή σας ή στην υπηρεσία iCloud.

Αυτήν τη στιγμή, η υπηρεσία iCloud θα δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας ό, τι χρειάζεστε για να επαναφέρετε το iPhone σας, αλλά είναι πιθανό ορισμένες εφαρμογές να μην υποστηρίζουν αντίγραφα ασφαλείας στο iCloud. Επίσης, κάποια πραγματικά παλιά τηλέφωνα, όπως το αρχικό iPhone και το iPhone 3G, δεν έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία iCloud, ώστε να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας χρησιμοποιώντας το καλώδιο σύνδεσης του iPhone. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο iCloud, ανατρέξτε στην ενότητα iPod / iPhone.

  1. Συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή στον οποίο συγχρονίζετε κανονικά.
  2. Ανοίξτε το iTunes και κάντε κλικ στο iPhone σας από το αριστερό παράθυρο πλοήγησης.
  3. Από τη σελίδα του iPhone στη δεξιά πλευρά της οθόνης, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου "Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας σε αυτόν τον υπολογιστή".
  4. Κάντε δεξί κλικ στο iPhone από το παράθυρο παραθύρου στην αριστερή πλευρά της οθόνης και κάντε κλικ στο "Back Up" από το αναδυόμενο μενού.

Σημείωση: Αν έχετε αγοράσει κάποια στοιχεία στο τηλέφωνό σας και δεν έχετε μεταφέρει αυτές τις αγορές στον υπολογιστή σας, κάντε δεξί κλικ στο iPhone και επιλέξτε "Μεταφορά Αγορών" για να μεταφέρετε τις αγορές πριν από την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Βεβαιωθείτε ότι η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι επιτυχής πριν εκτελέσετε τα παρακάτω βήματα.

Διαγράψτε όλα τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις του iPhone σας

Δεδομένου ότι δεν θέλετε όποιος παίρνει το τηλέφωνό σας να έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα, θα πρέπει να σκουπίσετε το τηλέφωνο καθαρά από όλα τα προσωπικά σας δεδομένα. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να διαγράψετε τα δεδομένα του τηλεφώνου σας.

  1. Αγγίξτε τις ρυθμίσεις (εικονίδιο με το γρανάζι) από την αρχική οθόνη (ή οποιαδήποτε σελίδα εμφανίζεται στο iPhone σας).
  2. Πατήστε το στοιχείο του μενού "Γενικά".
  3. Επιλέξτε το στοιχείο μενού "Επαναφορά".
  4. Αγγίξτε το στοιχείο μενού "Διαγραφή όλων των περιεχομένων και ρυθμίσεων".

Η διαδικασία μπορεί να πάρει οπουδήποτε από μερικά λεπτά έως αρκετές ώρες, οπότε είναι πιθανώς κάτι που δεν θέλετε να κάνετε ενώ η αναμονή σας στη γραμμή για το εμπόριο του τηλεφώνου σας.