Πώς να απενεργοποιήσετε κάθε μοντέλο του iPod Shuffle

Αν πήρατε ακριβώς ένα iPod Shuffle και δεν είχατε προηγουμένως ένα iPod, μπορεί να ψάχνετε κάτι που βρίσκεται στα περισσότερα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης: το κουμπί on / off. Ανάλογα με το μοντέλο που έχετε, ωστόσο, μπορεί να μην βρείτε ένα κουμπί με ετικέτα ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Shuffle. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

Απενεργοποίηση του iPod Shuffle

Κάθε γενιά του Shuffle έχει διαφορετικό σχήμα και έχει διαφορετικό σύνολο κουμπιών, έτσι ακριβώς πώς απενεργοποιείτε το iPod Shuffle εξαρτάται από το μοντέλο σας.

Κλείστε το iPod Shuffle για να το κρατήσετε μακριά

Η απενεργοποίηση του Shuffle δεν είναι η μόνη σας επιλογή για την εξοικονόμηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και για να διασφαλίσετε ότι το iPod σας δεν παίζει τυχαία μια συναυλία στο σακίδιο σας ή στην τσέπη σας χωρίς να το γνωρίζετε. Μπορείτε επίσης να κλειδώσετε τα κουμπιά του Shuffle.

Όταν το κάνετε αυτό, οι τυχαίες πιέσεις των κουμπιών δεν προκαλούν την αναπαραγωγή του iPod. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της απενεργοποίησης και της μανδάλωσης των κουμπιών, εκτός από το γεγονός ότι η απενεργοποίηση είναι μια καλύτερη επιλογή αν δεν πρόκειται να την χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού αποθηκεύει λίγο περισσότερη μπαταρία. Εάν κάνετε ένα γρήγορο διάλειμμα μεταξύ χρήσεων, το κλείδωμα των κουμπιών είναι ίσως απλούστερο.

Όταν πρόκειται να κλειδώσετε το Shuffle, αυτό που πρέπει να κάνετε πάλι εξαρτάται από το μοντέλο που έχετε:

Για να ξεκλειδώσετε το iPod Shuffles 4ης, 2ης ή 1ης γενιάς, επαναλάβετε τη διαδικασία κλειδώματος: κρατήστε πατημένο το κουμπί αναπαραγωγής / παύσης για τρία δευτερόλεπτα. Όταν η λυχνία κατάστασης αναβοσβήνει πράσινη τρεις φορές, η λειτουργία Shuffle είναι έτοιμη για χρήση.