Ρύθμιση λογαριασμού Gmail χρησιμοποιώντας την εφαρμογή αλληλογραφίας του Mac

Αποκτήστε πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Gmail χωρίς να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού

Το Gmail της Google είναι μια δημοφιλής και δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω διαδικτύου που έχει πολλά να κάνει. Βασικές απαιτήσεις της είναι μια σύνδεση στο Internet και ένα υποστηριζόμενο πρόγραμμα περιήγησης όπως το Safari . Με σχεδόν όλους τους δημοφιλείς browsers που βρίσκονται στη λίστα που υποστηρίζεται, το Gmail είναι μια φυσική επιλογή για πολλούς, ειδικά για εκείνους από εμάς που ταξιδεύουμε πολύ και ποτέ δεν ξέρουμε πού θα έχουμε την ευκαιρία να συνδεθούμε και να αρπάξουμε τα μηνύματά μας.

Δεν με ενοχλεί το web-based interface του Gmail όταν είμαι κινητός. Μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιαδήποτε υπολογιστική συσκευή, ακόμα και έναν υπολογιστή στην επιχείρηση που επισκέπτομαι ή μία σε βιβλιοθήκη ή καφέ. Αλλά όταν πρόκειται για τη χρήση του Gmail στο σπίτι ή στο MacBook μου, δεν χρησιμοποιώ ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού για πρόσβαση. Αντίθετα, χρησιμοποιώ τον πελάτη Mail της Apple (που περιλαμβάνεται στο Mac OS) , όπου έχω ρυθμίσει το Gmail ως μια άλλη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για έλεγχο. Χρησιμοποιώντας μια ενιαία εφαρμογή, στην περίπτωση αυτή το Mail, σας επιτρέπει να κρατάτε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας οργανωμένα σε μία εφαρμογή.

Gmail και Apple Mail

Η έννοια της δημιουργίας ενός λογαριασμού Gmail στο Apple Mail είναι αρκετά απλή. Το Gmail χρησιμοποιεί κυρίως συνήθη πρωτόκολλα αλληλογραφίας και το Apple Mail υποστηρίζει τις ίδιες μεθόδους επικοινωνίας με τους διακομιστές Gmail. Θα πρέπει να μπορείτε να προσθέσετε έναν λογαριασμό Gmail με τον ίδιο τρόπο που θα προσθέσετε οποιονδήποτε λογαριασμό POP ή IMAP που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή.

Ως επί το πλείστον, αυτός ο εύκολος τρόπος δημιουργίας ενός λογαριασμού Gmail παραμένει, αν και με την πάροδο των ετών, η Apple και η Google φάνηκαν να προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά λίγο δύσκολη. Μερικοί χρήστες δείχνουν ότι η Google χρησιμοποιεί ιδιωτικά πρωτόκολλα παράλληλα με τα τυποποιημένα, διασφαλίζοντας ότι το Gmail χρησιμοποιείται καλύτερα με το πρόγραμμα περιήγησης της Google, ενώ άλλοι δείχνουν στην Apple, λέγοντας ότι δεν συμβαδίζει με την κατεύθυνση του email.

Ως επί το πλείστον, έχουν αναπτυχθεί αυτές οι μικρές ενοχλήσεις. Οι περισσότερες εκδόσεις του OS X και του νεότερου macOS διαθέτουν ακόμη ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για να δημιουργήσετε λογαριασμούς Gmail για εσάς.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό Gmail είτε απευθείας στο Mail είτε από τις Προτιμήσεις συστήματος. Η επιλογή "Προτιμήσεις συστήματος" είναι ένας εύχρηστος τρόπος για να διατηρείτε μαζί όλα τα κοινωνικά σας μέσα ενημέρωσης, καθώς και τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, ώστε να μπορείτε εύκολα να πραγματοποιείτε αλλαγές που αντικατοπτρίζονται αυτόματα σε οποιαδήποτε εφαρμογή OS X που τις χρησιμοποιεί. Για το λόγο αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο του παραθύρου προτιμήσεων για τη δημιουργία του λογαριασμού Gmail. Παρεμπιπτόντως, οι δύο μέθοδοι, οι προτιμήσεις αλληλογραφίας και συστήματος, είναι σχεδόν ίδιες με αυτές που εκτελούνται και καταλήγουν να δημιουργούν τα ίδια δεδομένα τόσο στις προτιμήσεις αλληλογραφίας όσο και στο σύστημα. Ο λογαριασμός Gmail θα κάνει χρήση του IMAP, αφού η Google συνιστά IMAP μέσω POP.

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία POP του Gmail, μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε στον οδηγό ρύθμισης ποτ Gmail . Θα χρειαστεί επίσης να χρησιμοποιήσετε τη διαδικασία ρύθμισης manul descibed κοντά στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ρύθμιση του Gmail σε MacOS Sierra, OS X El Capitan, OS X Yosemite ή OS X Mavericks

Οι διαδικασίες δημιουργίας ενός λογαριασμού Google στο OS X El Capitan και στο OS X Yosemite είναι εξαιρετικά παρόμοιες, τόσο παρόμοιες ώστε να τις συνδυάσουμε. βεβαιωθείτε ότι έχετε ακολουθήσει τη σωστή κλήση στις οδηγίες.

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock ή επιλέγοντας System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple.
  2. Επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων λογαριασμών Internet.
  3. Στο παράθυρο Λογαριασμοί Internet, θα βρείτε μια λίστα με τους τύπους λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κοινωνικών μέσων που το OS X γνωρίζει πώς να εργαστείτε. Επιλέξτε το εικονίδιο Google στο δεξιό τμήμα του παραθύρου.
  4. Θα ανοίξει ένα φύλλο για να εισαγάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας Google. Σε macOS Sierra και OS X El Capitan:
      • Εισαγάγετε το όνομα του λογαριασμού σας Google (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
  5. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Google και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
  6. Στο OS X Yosemite και OS X Mavericks :
      • Εισαγάγετε το όνομα του λογαριασμού σας Google (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και τον κωδικό πρόσβασης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ρύθμιση.
  7. Το αναπτυσσόμενο φύλλο θα αλλάξει για να εμφανιστεί μια λίστα με εφαρμογές στο Mac που μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λογαριασμό σας στο Google. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στο Αλληλογραφία (καθώς και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή θέλετε να επιτρέψετε να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας Google) και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος.

Ο λογαριασμός σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Google θα ρυθμιστεί αυτόματα στο Mail.

Ρύθμιση του Gmail σε OS X Mountain Lion και OS X Lion

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις Συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Dock του ή επιλέγοντας Προτιμήσεις συστήματος από το μενού της Apple.
  2. Επιλέξτε το παράθυρο Προτιμήσεις αλληλογραφίας, Επαφών και ημερολογίων.
  3. Στο παράθυρο Προτιμήσεις επαφών αλληλογραφίας, Επαφές & ημερολόγια, επιλέξτε Gmail από το δεξί παράθυρο.
  4. Καταχωρίστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail και τον κωδικό πρόσβασής σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ρύθμιση
  5. Το αναπτυσσόμενο φύλλο θα εμφανίσει στη συνέχεια μια λίστα με εφαρμογές στον υπολογιστή Mac που μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λογαριασμό σας στο Gmail. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στο Αλληλογραφία (καθώς και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή θέλετε να επιτρέψετε να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες του λογαριασμού σας στο Gmail) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη λογαριασμών.

Εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερες εκδόσεις του OS X

Εάν χρησιμοποιείτε μια έκδοση του OS X παλαιότερη από το Lion, μπορείτε ακόμα να ρυθμίσετε το Mail για να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Gmail, απλά πρέπει να το κάνετε μέσα από την εφαρμογή Mail, αντί από τις Προτιμήσεις συστήματος.

  1. Εκκινήστε την αλληλογραφία και, στη συνέχεια, από το μενού Αρχείο αλληλογραφίας, επιλέξτε Προσθήκη λογαριασμού.
  2. Θα εμφανιστεί ο οδηγός προσθήκης λογαριασμού .
  3. Εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail και τον κωδικό πρόσβασης.
  4. Το Mail θα αναγνωρίσει τη διεύθυνση Gmail και θα προσφέρει την αυτόματη ρύθμιση του λογαριασμού.
  5. Τοποθετήστε ένα σημάδι στο πλαίσιο "Αυτόματη ρύθμιση του λογαριασμού".
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι έτοιμο να τραβήξει το Gmail σας.

Μη αυτόματη ρύθμιση αλληλογραφίας για λογαριασμό Gmail

Πολύ παλιές εκδόσεις του Mail (2.x και νωρίτερα) δεν είχαν αυτοματοποιημένη μέθοδο για τη δημιουργία ενός λογαριασμού Gmail.

Μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό Gmail στο Mail, αλλά θα χρειαστεί να ρυθμίσετε το λογαριασμό με μη αυτόματο τρόπο, όπως θα κάνατε με οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με βάση το IMAP. Ακολουθούν οι ρυθμίσεις και οι πληροφορίες που χρειάζεστε:

Μόλις δώσετε τις παραπάνω πληροφορίες, το Mail θα πρέπει να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Gmail.

Το Gmail δεν είναι ο μόνος δημοφιλής λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με τους λογαριασμούς αλληλογραφίας Mail, Yahoo και AOL είναι μερικά κλικ μακριά χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο που περιγράφεται παραπάνω χρησιμοποιώντας το παράθυρο προτιμήσεων λογαριασμών Internet.