Δημιουργία σημειώσεων ή εργασιών στο Apple Mail

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή "Σημειώσεις" εάν χρησιμοποιείτε OS X Mountain Lion ή αργότερα

Αν υπάρχει ένα πράγμα που οι περισσότεροι από εμάς δεν χρειάζονται, είναι ένας άλλος κατάλογος εργασιών. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι λίστες υποχρεώσεων έρχονται σε πρακτικό. μας απαλλάσσουν επίσης από την ανησυχία να θυμόμαστε ραντεβού, καθήκοντα ή τι έχετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Mail για να δημιουργήσετε σημειώσεις ή to-dos για σημαντικά αντικείμενα (ή ασήμαντα αντικείμενα, για το θέμα αυτό). Οι σημειώσεις και τα to-dos που δημιουργείτε θα είναι ορατά κάτω από την ενότητα Υπενθυμίσεις στην αριστερή πλευρά του παραθύρου προβολής αλληλογραφίας.

Μπορείτε να επισυνάψετε ένα αρχείο σε μια σημείωση, εάν χρειάζεται. Μπορείτε να μετατρέψετε μια σημείωση σε ένα στοιχείο υποχρεώσεων προσθέτοντας μια ημερομηνία λήξης, έναν συναγερμό και μια κατάταξη προτεραιότητας. μπορείτε επίσης να το προσθέσετε στο iCal. Μπορείτε ακόμη να στείλετε μια ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εσάς (ή σε κάποιον άλλο). ίσως θέλετε να στείλετε μια υπενθύμιση στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του σπιτιού σας από την εργασία ή αντίστροφα.

Σημειώσεις στο OS X Mountain Lion και αργότερα

Με την έλευση του OS X Mountain Lion , η Apple αφαίρεσε τις σημειώσεις και τις λειτουργίες λίστας υποχρεώσεων που ενσωματώθηκαν στο Mail και τις μετέφεραν σε μια ξεχωριστή εφαρμογή Notes. Η νέα εφαρμογή Notes έχει πρόσθετα χαρακτηριστικά και δυνατότητες που υπερβαίνουν τα όρια που προσφέρονται στη λειτουργία σημειώσεων του Mail.

Η αναβάθμιση από μια προηγούμενη έκδοση του OS X στο OS X Mountain Lion ή αργότερα θα πρέπει να εισαγάγει αυτόματα τις παλιές σημειώσεις του Mail στη νέα εφαρμογή Notes. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι έχουν αναφέρει απώλεια των παλαιών σημειώσεων αλληλογραφίας τους.

Ευτυχώς, οι σημειώσεις είναι αρκετά εύκολο να ανακάμψουν. Η εφαρμογή "Σημειώσεις στην εφαρμογή αλληλογραφίας" ήταν στην πραγματικότητα ένα ειδικό γραμματοκιβώτιο, όπως ακριβώς και κάθε άλλο γραμματοκιβώτιο που έχετε δημιουργήσει στο Mail. Ως εκ τούτου, μπορείτε να ανακτήσετε το παλιό γραμματοκιβώτιο των Notes, σκάβοντας όπου το Mail αποθηκεύει τα γραμματοκιβώτια στο Mac σας.

Βρείτε τις παλιές σας σημειώσεις αλληλογραφίας

  1. Σε ένα παράθυρο Finder, μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία:
  2. <Αρχική σελίδα> / Βιβλιοθήκη / Αλληλογραφία. Ο φάκελος της Βιβλιοθήκης είναι κρυμμένος από το OS X, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις τεχνικές που εμφανίζονται στο OS X Η απόκρυψη του φακέλου της βιβλιοθήκης σας για να αποκτήσετε πρόσβαση. Μόλις μπείτε στο φάκελο Βιβλιοθήκη, προχωρήστε και ανοίξτε το φάκελο Mail.
  3. Μέσα στον φάκελο αλληλογραφίας, αναζητήστε ένα φάκελο που ονομάζεται είτε V2 είτε V3. ανοίξτε το φάκελο V με τον μεγαλύτερο αριθμό.
  4. Μέσα στο φάκελο V2 ή V3, ανοίξτε το φάκελο Mailboxes.
  5. Στο εσωτερικό θα βρείτε ένα γραμματοκιβώτιο που ονομάζεται Notes.mbox.
  6. Μέσα στο φάκελο Mail.mbox θα βρείτε έναν ή περισσότερους φακέλους με μια μακρά σειρά από αριθμούς και γράμματα για το όνομά του. Επιλέξτε έναν από τους φακέλους και ανοίξτε τον. Μην ανησυχείτε για το ποια από αυτά επιλέγετε. θα εκτελέσετε τις ακόλουθες εργασίες σε κάθε μία, αν χρειαστεί.
  7. Ανοίξτε το φάκελο Δεδομένα.
  8. Μέσα στον φάκελο "Δεδομένα" θα βρείτε έναν ή περισσότερους φακέλους, ο καθένας ο οποίος θα ονομάζεται με έναν αριθμό. Σε κάθε έναν από αυτούς τους φακέλους θα υπάρχουν πρόσθετοι φάκελοι, ονομάζονται επίσης με έναν αριθμό. Συνεχίστε να ανοίγετε τους φακέλους μέχρι να φτάσετε σε ένα όνομα μηνύματος.
  9. Εάν έχετε μηνύματα που δεν έχουν εισαχθεί αυτόματα στη νέα εφαρμογή "Σημειώσεις", θα τα δείτε στο φάκελο "Μηνύματα" με ονόματα όπως 123456.emix. Μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ σε αυτά τα αρχεία σημειώσεων και θα ανοίξουν στη νέα εφαρμογή Notes.

Ενδέχεται να μην υπάρχουν σημειώσεις που να υπάρχουν στους φακέλους μηνυμάτων εάν δεν χρησιμοποιήσατε ποτέ τη λειτουργία "Σημειώσεις αλληλογραφίας" ή οι σημειώσεις έχουν εισαχθεί με επιτυχία στη νέα εφαρμογή "Σημειώσεις".

Χρήση σημειώσεων στην εφαρμογή αλληλογραφίας στο OS X Lion and Earlier

Δημιουργήστε μια σημείωση στο Mail

  1. Στο παράθυρο προβολής αλληλογραφίας, κάντε κλικ στο εικονίδιο "Σημείωση" στη γραμμή εργαλείων αλληλογραφίας .
  2. Στο παράθυρο "Νέα σημείωση" που ανοίγει, πληκτρολογήστε το κείμενο της επιλογής σας. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Γραμματοσειρές ή στο εικονίδιο Χρώματα, εάν θέλετε να τζαζ σημειώστε τη σημείωσή σας με φανταχτερά γραμματοσειρές ή φωτεινά χρώματα.
  3. Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, κάντε κλικ στο εικονίδιο Αποστολή.
  4. Καταχωρίστε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πεδίο Προς και κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή. Το ταχυδρομείο θα στείλει ένα αντίγραφο της σημείωσης στον καθορισμένο παραλήπτη και θα διατηρήσει την αρχική έκδοση της σημείωσης κάτω από τις Σημειώσεις, στην ενότητα Υπενθυμίσεις του παραθύρου προβολής αλληλογραφίας.
  5. Αν θέλετε να επισυνάψετε ένα αρχείο στη σημείωση, κάντε κλικ στο εικονίδιο Attach. Εντοπίστε το αρχείο στη μονάδα σκληρού δίσκου και κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή αρχείου.
  6. Για να μετατρέψετε μια σημείωση σε ένα στοιχείο υποχρεώσεων, κάντε κλικ στο εικονίδιο Για να κάνετε.
  7. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με κόκκινο βέλος που εμφανίζεται για πρόσβαση στις επιλογές "Για να κάνετε"
  8. Για να ορίσετε ημερομηνία λήξης, τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην ημερομηνία λήξης και εισαγάγετε την κατάλληλη ημερομηνία.
  9. Για να προσθέσετε ένα ξυπνητήρι, κάντε κλικ στο εικονίδιο Συναγερμός και πληκτρολογήστε μια ημερομηνία και ώρα. Κάντε κλικ στο αναδυόμενο μενού Μηνύματα για να επιλέξετε ένα μήνυμα, ένα μήνυμα με ήχο , ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να ανοίξετε ένα αρχείο ως συναγερμό.
  1. Για να ορίσετε μια προτεραιότητα στη σημείωση, τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην Προτεραιότητα και επιλέξτε Χαμηλό, Μεσαίο ή Υψηλό από το αναδυόμενο μενού.
  2. Για να προσθέσετε τη σημείωση στο iCal, επιλέξτε το κατάλληλο ημερολόγιο ή την καταχώρηση To To στο αναδυόμενο μενού iCal.
  3. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο Τέλος ή κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί κλεισίματος για να κλείσετε το παράθυρο.

Η σημείωση θα εμφανιστεί τώρα στην ενότητα Υπενθυμίσεις στην αριστερή πλευρά του παραθύρου προβολής αλληλογραφίας.

Δημιουργήστε μια ενέργεια στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

  1. Στο παράθυρο προβολής αλληλογραφίας, κάντε κλικ στο εικονίδιο "Να κάνει" στη γραμμή εργαλείων "Αλληλογραφία". Μια νέα καταχώρηση θα εμφανιστεί στο παράθυρο "Προς".
  2. Εισαγάγετε ένα όνομα για το στοιχείο υποχρεώσεων στο πεδίο Τίτλος. Πατήστε το πλήκτρο καρτελών για να μεταβείτε στο πεδίο Ημερομηνία.
  3. Κάντε κλικ στο πεδίο Προθεσμία για να εισαγάγετε μια ημερομηνία. Πατήστε το πλήκτρο καρτελών για να μεταβείτε στο πεδίο Προτεραιότητα.
  4. Κάντε κλικ στα βέλη επάνω / κάτω στο πεδίο Προτεραιότητα για να αλλάξετε την προτεραιότητα σε χαμηλή, μεσαία ή υψηλή ή να αποδεχθείτε την προεπιλεγμένη προτεραιότητα κανενός. Πατήστε το πλήκτρο tab για να μεταβείτε στο πεδίο Ημερολόγιο.
  5. Αν έχετε πολλαπλά ημερολόγια στο iCal (όπως το Work and Home), κάντε κλικ στα βέλη επάνω / κάτω στο πεδίο ημερολογίου για να επιλέξετε το σωστό ημερολόγιο ή αποδεχθείτε την προεπιλογή, το οποίο θα είναι το ίδιο ημερολόγιο που επιλέξατε κατά την τελευταία ρύθμιση (εκτός αν, φυσικά, αυτή είναι η πρώτη φορά που έχετε ρυθμίσει ένα στοιχείο υποχρεώσεων).
  6. Αν θέλετε να ορίσετε μια ειδοποίηση, καρτέλα για να μεταβείτε στο πεδίο Συναγερμός. Κάντε κλικ στο σύμβολο συν (+) δίπλα στη λέξη Συναγερμός για να προσθέσετε ένα ξυπνητήρι.
  7. Κάντε κλικ στα διπλά βέλη δίπλα στη λέξη Μήνυμα για να επιλέξετε έναν τύπο συναγερμού (Μήνυμα, Μήνυμα με ήχο, Email, Άνοιγμα αρχείου). Αν επιλέξετε Άνοιγμα αρχείου , το iCal θα εμφανίζεται τώρα σε αυτό το μενού. Εάν θέλετε να ανοίξετε κάτι διαφορετικό από το iCal, κάντε κλικ στα διπλά βέλη δίπλα στη λέξη iCal, επιλέξτε Άλλο και, στη συνέχεια, εντοπίστε την εφαρμογή προορισμού στο Mac.
  1. Κάντε κλικ στο επόμενο σετ διπλών βέλων για να επιλέξετε μια ημέρα για το ξυπνητήρι (την ίδια μέρα, την προηγούμενη μέρα, ημέρες πριν, ημέρες μετά).
  2. Κάντε κλικ στο πεδίο Χρόνος για να ορίσετε μια ώρα συναγερμού (ώρα, λεπτό, AM ή PM).
  3. Αν θέλετε να προσθέσετε άλλο συναγερμό, κάντε κλικ στο εικονίδιο συν (+) δίπλα στη λέξη συναγερμού και επαναλάβετε το προηγούμενο βήμα.
  4. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ έξω από το αναδυόμενο μενού για να το κλείσετε. Το στοιχείο υποχρεώσεων θα προστεθεί στο iCal.

Επεξεργασία ή διαγραφή μιας σημείωσης στο Mail

  1. Για να επεξεργαστείτε μια σημείωση, κάντε διπλό κλικ στη σημείωση για να την ανοίξετε. Πραγματοποιήστε τις επιθυμητές αλλαγές και, στη συνέχεια, κλείστε τη σημείωση.
  2. Για να διαγράψετε μια σημείωση, κάντε κλικ μία φορά στη σημείωση για να την επιλέξετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Διαγραφή στη γραμμή εργαλείων αλληλογραφίας.

Επεξεργασία ή διαγραφή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

  1. Για να επεξεργαστείτε ένα υποχρεωτικό, κάντε δεξί κλικ στο στοιχείο υποχρεώσεων και επιλέξτε Επεξεργασία για να κάνετε από το αναδυόμενο μενού. Πραγματοποιήστε τις κατάλληλες αλλαγές από το αναδυόμενο παράθυρο "Επιλογές εργασίας" και, στη συνέχεια, κλείστε το παράθυρο.
  2. Για να διαγράψετε ένα υποχρεωτικό στοιχείο, κάντε δεξί κλικ στο στοιχείο υποχρεώσεων και επιλέξτε Διαγραφή από το αναδυόμενο μενού ή κάντε κλικ μία φορά στο στοιχείο υποχρεώσεων για να το επιλέξετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Διαγραφή στη γραμμή εργαλείων αλληλογραφίας .