Δέκα λόγοι για να ξεκινήσετε ένα blog

Το blogging γίνεται όλο και πιο δημοφιλές κάθε μέρα. Είναι εύκολο να αναγνωρίσετε ότι τα blogs είναι δημοφιλή, αλλά αν θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας blog, μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοήσετε γιατί πρέπει.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη λίστα για να σας βοηθήσουμε να λάβετε την απόφασή σας σχετικά με το blogging. Το μεγάλο πράγμα είναι ότι πιθανότατα να εντοπίσετε με περισσότερους από έναν από αυτούς τους λόγους.

01 από 10

Εκφράστε τις σκέψεις και τις απόψεις σας

Getty Images

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα blog για να συζητήσετε την πολιτική , την ιστορία, τη θρησκεία, την επιστήμη ή κυριολεκτικά οτιδήποτε άλλο θέλετε να μοιραστείτε.

Έχετε κάτι να πείτε, και τα blogs παρέχουν ένα μέρος για να το πείτε και να ακουστεί.

02 από 10

Αγορά ή Προώθηση Κάτι

Το blogging είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε στην αγορά ή να προωθήσετε τον εαυτό σας ή την επιχείρησή σας, το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πουλήσετε κάτι στο διαδίκτυο μέσω του ιστολογίου σας ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Στοχεύστε τους χρήστες στη διεύθυνση URL του ιστολογίου σας, για να τους δώσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό που προσφέρετε.

03 από 10

Βοηθάω ανθρώπους

Πολλά blogs είναι γραμμένα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που μπορεί να περνούν από παρόμοιες καταστάσεις που έχει βιώσει ο blogger. Πολλά blogs γονέων, υγείας και τεχνολογίας υποστηρίζονται για αυτό το σκοπό.

Αυτός ο τύπος ιστολογίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για να περιγράψει κάτι που μπορεί να βοηθήσει άλλους, αλλά και για να αφήσει τους επισκέπτες να σχολιάσουν και να μιλούν μεταξύ τους, σαν ένα φόρουμ.

04 από 10

Ορίστε τον εαυτό σας ως εμπειρογνώμονα

Τα blogs είναι θαυμάσια εργαλεία για να βοηθήσουν τους bloggers να καθιερωθούν ως ειδικοί σε έναν τομέα ή ένα θέμα.

Για παράδειγμα, αν προσπαθείτε να αποκτήσετε εργασία σε συγκεκριμένο τομέα ή ελπίζοντας να δημοσιεύσετε ένα βιβλίο σε ένα συγκεκριμένο θέμα, το blogging μπορεί να σας βοηθήσει να νομιμοποιήσετε την εμπειρία σας και να επεκτείνετε την παρουσία σας και την πλατφόρμα σας στο διαδίκτυο.

Δείξτε το ιστολόγιό σας σε πιθανούς πελάτες ή εργοδότες ως ένα είδος χαρτοφυλακίου που προβάλλει τις γνώσεις σας στο θέμα.

05 από 10

Συνδεθείτε με ανθρώπους σαν εσάς

Το blogging φέρνει κοντά τους ανθρώπους με το ίδιο πνεύμα. Ξεκινώντας ένα blog μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε αυτούς τους ανθρώπους και να μοιραστείτε τις απόψεις και τις σκέψεις σας.

Είναι πάντα ένα θαυμάσιο συναίσθημα να έχετε μια σκοτεινή σκέψη ή ιδέα και στη συνέχεια να έχετε ένα άλλο τυχαίο άτομο στο διαδίκτυο που μοιράζεται την ίδια εμπειρία ή νοοτροπία.

Μην φοβάστε να δείξετε στον κόσμο ποιος είστε μέσω του ιστολογίου σας. Ίσως να συγκεντρώσετε ένα εκπληκτικό ακροατήριο.

06 από 10

Κάνω τη διαφορά

Πολλά ιστολόγια βασίζονται σε τεκμήρια, πράγμα που σημαίνει ότι ο μπλόγκερ προσπαθεί να παράσχει πληροφορίες για να σκεφτεί κάποιος τους ανθρώπους σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Πολλά ιστολόγια πολιτικών ιστολογίων και κοινωνικών θεμάτων γράφονται από bloggers που προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά με τους δικούς τους τρόπους.

07 από 10

Μείνετε ενεργός ή ενημερωμένος σε ένα πεδίο ή ένα θέμα

Δεδομένου ότι το επιτυχημένο blogging εξαρτάται εν μέρει από τη συχνότητα απόσπασης και παρέχει ενημερωμένες, νέες πληροφορίες, είναι ένας τέλειος τρόπος να βοηθήσετε έναν blogger να μείνει ενήμερο για τα γεγονότα σε ένα συγκεκριμένο πεδίο ή θέμα.

Αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να πιέσετε δημόσια το περιεχόμενο του ιστολογίου, οπότε θα μπορούσατε απλώς να χρησιμοποιήσετε το blogging με αυτό τον τρόπο ως αυτοκαταστημένο continium για να κρατάτε το μυαλό σας αιχμηρό.

Ωστόσο, η διατήρηση του περιεχομένου στο διαδίκτυο για άλλους χρήστες μπορεί να σας βοηθήσει, επειδή ενδέχεται να επισκεφτείτε έναν επισκέπτη που μπορεί να σας διορθώσει ή να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το περιεχόμενό σας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

08 από 10

Μείνετε συνδεδεμένοι με τους φίλους και την οικογένεια

Ο κόσμος έχει συρρικνωθεί, αφού το διαδίκτυο έχει γίνει πιο προσιτό. Τα blogs παρέχουν έναν απλό τρόπο για την οικογένεια και τους φίλους να παραμένουν συνδεδεμένοι από διάφορα μέρη του κόσμου, μοιράζοντας ιστορίες, φωτογραφίες, βίντεο και άλλα.

Δημιουργήστε ένα blog και δώστε το σύνδεσμο στους ανθρώπους που έχουν σημασία. Μπορείτε ακόμη και να προστατεύσετε με κωδικό το ολόκληρο το blog σας ή συγκεκριμένες σελίδες, έτσι ώστε μόνο οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να μπορούν να δουν τι γράφετε.

Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με την οικογένεια και τους φίλους σας μέσω ενός blog είναι να τους δώσετε πρόσβαση για να γράψετε στο blog επίσης!

09 από 10

Βγάζω λεφτά

Υπάρχουν πολλοί bloggers που φέρνουν μεγάλα δολάρια. Με την υπομονή και την πρακτική, μπορείτε να κάνετε τα χρήματα μέσω της διαφήμισης και άλλων δραστηριοτήτων που παράγουν εισόδημα στο ιστολόγιό σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι μπλόγκερ δεν κάνουν πολλά blogging (ή ακόμα και σχεδόν τίποτα), αλλά υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν έσοδα από το blog σας με σκληρή δουλειά και δέσμευση.

10 από 10

Καλή διασκέδαση και δημιουργικότητα

Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν ένα blog απλά για διασκέδαση. Ίσως ένας blogger είναι οπαδός ενός συγκεκριμένου ηθοποιού ή αγαπά το πλέξιμο και θέλει να μοιραστεί αυτό το πάθος μέσω ενός blog.

Ένα από τα πιο σημαντικά κλειδιά για το επιτυχημένο blogging έχει το πάθος για το θέμα του ιστολογίου σας, ώστε να μπορείτε να γράψετε παραγωγικά για αυτό.

Μερικά από τα καλύτερα και πιο ενδιαφέρον blogs ξεκίνησαν ως blogs που γράφονται μόνο για διασκέδαση και να δώσουν στο blogger ένα δημιουργικό κατάστημα.