Γαλάκτωμα: Επιλογή Λογισμικού Mac του Tom

Προηγμένο σύστημα καταλογογράφησης εικόνων με δυνατά χαρακτηριστικά

Παρακολουθώ τις εφαρμογές που σχετίζονται με τη φωτογραφία και οι οποίες μπορούν να πάρουν την χαλάρωση που προκαλείται από την εγκατάλειψη της Apple στην αγορά απεικόνισης pro-am. Με την εισαγωγή των φωτογραφιών ως αντικαταστάτη του iPhoto και της ειδοποίησης προς τους χρήστες του ότι το Aperture δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις, η Apple έχει απομακρυνθεί από τους χομπίστες της φωτογραφίας ή τους υπέρ που ζουν με τις εικόνες.

Ευτυχώς, φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί προγραμματιστές που είναι πρόθυμοι να καλύψουν την αγορά που η Apple αφήνει πίσω της. Η επιλογή λογισμικού αυτής της εβδομάδας είναι υποψήφια για αντικατάσταση του Aperture, Lightroom ή ακόμα και του iPhoto και των φωτογραφιών, για όσους από εσάς αναζητάτε πιο προηγμένη εφαρμογή διαχείρισης εικόνων.

Pro

Ενάντιος

Το Emulsion, από το The Escapers, διαθέτει πολλές χρήσιμες δυνατότητες και χαρακτηριστικά που το ξεπερνούν τις δυνατότητες του iPhoto ή των φωτογραφιών και το μεταφέρουν περισσότερο στο επαγγελματικό επίπεδο των εφαρμογών καταλογογράφησης, όπως το Aperture ή το Lightroom της Adobe. Τούτου λεχθέντος, το Emulsion έχει μια σίγουρη αίσθηση απελευθέρωσης 1.x, αλλά δείχνει επίσης πολλά υποσχέσεις. Δεν προσπαθώ να σας τρομάξω λέγοντας ότι η εφαρμογή είναι buggy? δεν είναι, είναι απλά ότι τα χαρακτηριστικά που μπορείτε να περιμένετε σε μια εφαρμογή pro-level μπορεί να μην έχουν ακόμη ολοκληρωθεί πλήρως.

Χρησιμοποιώντας το γαλάκτωμα

Όταν εκκινήσετε το Emulsion για πρώτη φορά, θα σας ζητηθεί είτε να ανοίξετε έναν υπάρχοντα κατάλογο Emulsion είτε να δημιουργήσετε ένα νέο. Θα ήταν ωραίο αν η εφαρμογή σας επέτρεψε να ανοίξετε μια υπάρχουσα βιβλιοθήκη iPhoto , Photos , Aperture ή Lightroom, αφού αυτά είναι σαφώς οι χρήστες-στόχοι τους οποίους οι λαοί των The Escapers θέλουν να συλλάβουν με το Emulsion. Ίσως θα προσθέσουν αυτή την δυνατότητα στην επόμενη έκδοση.

Υπάρχει μια λειτουργία εισαγωγής που φαίνεται να αναγνωρίζει τις διάφορες βιβλιοθήκες που ανέφερα παραπάνω, αλλά παρήγαγε ένα κομμάτι από ένα κομμάτι των αποτελεσμάτων που θα απαιτούσαν αρκετή δουλειά για να καθαρίσουν. Χειροκίνητα σύροντας και αποθέτοντας αρχεία φωτογραφιών ή φακέλους γεμάτους εικόνες, εργάστηκαν πολύ καλύτερα, παρουσιάζοντας έναν όμορφα οργανωμένο κατάλογο.

Το γαλάκτωμα σας επιτρέπει να κρατάτε τις εικόνες σας οργανωμένες από συλλογές, άλμπουμ, ετικέτες, μέρη και άτομα, καθώς και από ερωτήματα αναζήτησης, τα οποία μπορούν να δουν όλα τα διάφορα μεταδεδομένα και αξιολογήσεις που έχετε αντιστοιχίσει σε μια εικόνα.

Η προεπιλεγμένη διάταξη του Emulsion χωρίζει την εφαρμογή σε τρεις μεγάλες περιοχές εργασίας. Αριστερά είναι το παράθυρο του καταλόγου, το οποίο περιέχει όλες τις εικόνες σας. Το κέντρο είναι ο χώρος εργασίας, ο οποίος συνήθως θα γεμίσει με την εικόνα στην οποία εργάζεστε, αλλά μπορεί επίσης να περιέχει και πόρους εικόνας που απαιτούν έλεγχο ή επεξεργασία. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πληροφορίες γεωγραφικής κατανομής, επιτρέποντάς σας να αντιστοιχίσετε μια εικόνα σε ένα χάρτη και επεξεργασίες εξοπλισμού που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε έναν κατάλογο εξοπλισμού φωτογραφίας, διευκολύνοντας την οργάνωση εικόνων από τον εξοπλισμό. Στη δεξιά πλευρά του παραθύρου υπάρχουν διάφορα πλαίσια ρύθμισης και επεξεργασίας για την πραγματοποίηση αλλαγών στην επιλεγμένη εικόνα.

Τελικές σκέψεις

Το γαλάκτωμα αισθάνεται σαν ένα έργο σε εξέλιξη, αλλά φαίνεται να κατευθύνεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Μεταξύ άλλων, χρειάζεται λίγη βελτιστοποίηση εδώ και εκεί. Ενώ η ευρετηρίαση καταλόγου ήταν πολύ γρήγορη, όπως και οι αναζητήσεις που βασίζονταν στον ευρετήριο, έτρεξα περιστασιακά σε περιστρεφόμενους δρομείς ουράνιου τόξου για καθημερινές εργασίες, όπως η διαγραφή ενός τόπου ή η επεξεργασία ενός στοιχείου μεταδεδομένων.

Στο τέλος, το γαλάκτωμα αξίζει σίγουρα ένα look-see? υπάρχει διαθέσιμη επίδειξη 30 ημερών που θα σας επιτρέψει να ασκήσετε την εφαρμογή για να διαπιστώσετε αν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Περιμένω ότι το Emulsion θα είναι καλύτερο και καλύτερα, οπότε ακόμα και αν έχει μερικές τραχείες άκρες τώρα, αξίζει να παρακολουθήσετε βελτιώσεις.

Το γαλάκτωμα είναι συνήθως περίπου $ 50. Μια επίδειξη 30 ημερών είναι διαθέσιμη.

Δείτε άλλες επιλογές λογισμικού από τις επιλογές Λογισμικού Mac του Tom .