Μοναδικά παιχνίδια πασιέντζα για το iPhone σας

Ελέγξτε αυτές τις νέες περιστροφές στο Solitaire

Τα βιντεοπαιχνίδια ποτέ δεν κατάφεραν να προσφέρουν ένα μοναχικό στυλ παιχνιδιού για όσους το προτιμούν - αλλά πριν από τις ημέρες της ψηφιακής ψυχαγωγίας, οι μοναχικοί παίκτες είχαν λίγα σημεία για να γυρίσουν. Χωρίς Mario ή Sonic για να τους κρατήσει εταιρεία, τα τυχερά παιχνίδια σε απομόνωση πριν από τη δεκαετία του 1980 σχεδόν πάντα σήμαινε τραβώντας ένα κατάστρωμα από 52 κάρτες. Αυτό σήμαινε πασιέντζα.

Είτε προτιμάτε το Klondike ή Spider, τους επίσημους κανόνες ή τις περιφερειακές παραλλαγές, η πασιέντζα είναι ένα παιχνίδι που φαινομενικά όλοι έχουν μάθει να παίζουν. Ακόμη και αν ποτέ δεν το έχετε απολαύσει με ένα φυσικό κατάστρωμα καρτών, η δωρεάν έκδοση που ήταν συνδεδεμένη με τα Windows (από το 3.0 μέσω των Windows 7 ) βοήθησε ακόμα και τους μη-παίκτες να αποσπαστούν από τις ευθύνες στην εργασία και το σχολείο για περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Αλλά η κλασική, παραδοσιακή πασιέντζα δεν είναι ο μόνος τρόπος να απολαύσετε τον εαυτό σας ένα κατάστρωμα καρτών.

Το κατάστημα App Store είναι γεμάτο με απελευθερωμένες εκδόσεις του ίδιου πρότυπου πασιέντζα που οι άνθρωποι έχουν παίξει εδώ και αιώνες. Ήρθε η ώρα να κουνήσουμε τα πράγματα. Αυτά τα έξι παιχνίδια πασιέντζας για το iPhone προσφέρουν κάτι πολύ ευχάριστο.

Πασιέντζα φασολιών

Zach Gage

Δημιουργημένος από τον Zach Gage (SpellTower, #fortune), το Sage Solitaire προσφέρει ένα πολύ έξυπνο μείγμα πόκερ και Klondike Solitaire. Οι παίκτες παρουσιάζονται με ένα πλέγμα 3x3, δημιουργώντας 9 διαφορετικές στοίβες καρτών τις οποίες πρέπει να προσπαθήσουν οι παίκτες να καθαρίσουν. Για να γίνει αυτό, οι παίκτες θα σχηματίσουν χέρια πόκερ βάσει των εννέα καρτών που μπορούν να δουν.

Εκτός από την εκκαθάριση όλων των καρτών από το τραπέζι, οι παίκτες θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν τις προηγούμενες υψηλές βαθμολογίες τους, καθιστώντας την ποιότητα των χεριών πόκερ που δημιουργούν εξίσου σημαντική με την ποσότητα. Αν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πλήρες σπίτι για 70 πόντους, αυτή είναι μια καλύτερη κίνηση από το να καθαρίζετε μια τρία κάρτα κατ 'ευθείαν για 20 πόντους ... εκτός αν το κάνετε αυτό κλειδώνει την ικανότητά σας να κάνετε ένα άλλο χέρι, έτσι θα χρειαστεί να επιλέξετε τις κάρτες σας με σύνεση .

Το Sage Solitaire προσφέρει μια ποικιλία τρόπων για να κρατήσει τους παίκτες στα δάχτυλα των ποδιών τους, την άμεση προσβασιμότητα (αν δεν γνωρίζετε τα χέρια σας στο πόκερ, το παιχνίδι θα σας διδάξει με χαρά) και απλά ένα βάθος για να δουλέψετε πραγματικά. Περισσότερο "

Ζευγάρι πασιέντζα

Vitalii Zlotskii

Το Pair Solitaire βασίζεται σε μια τόσο απλή προϋπόθεση, θα εκπλαγείτε που κανείς δεν το είχε σκεφτεί πριν. Ανακατένοντας ένα τυποποιημένο κατάστρωμα των 52 φύλλων, το παιχνίδι ορίζει κάθε κάρτα δίπλα-δίπλα και σας ζητά να βρείτε αντίστοιχα ζεύγη αξίας και / ή κοστουμιών.

Το πιάσιμο? Μπορείτε να αφαιρέσετε μόνο μία από τις αντίστοιχες κάρτες από το παιχνίδι.

Οι αγώνες που θα κάνετε είναι επίσης περιορισμένοι σε μια πολύ μικρή επιλογή καρτών. Οι κάρτες που αντιστοιχίζετε πρέπει να έχουν μια κάρτα μεταξύ τους. Για παράδειγμα, αν είχατε τακτοποιημένες κάρτες όπως αυτό: 2 ♠, Q ♥, Q ♠, 7 ♣, Q ♣, θα μπορούσατε να ταιριάξετε το 2 ♠ και το Q ♠ με το κοστούμι ή το Q ♠ και το Q ♣ με την ονομαστική αξία. Δεν μπόρεσες να ταιριάξεις με τα Q ♥ και Q ♠, επειδή δεν χωρίστηκαν από μία κάρτα.

Είναι ένα παιχνίδι που είναι απίστευτα απλό να κατανοηθεί, αλλά η προνοητική που απαιτείται για να την κυριαρχήσει είναι εξαιρετική. Ο στόχος σας είναι να καθαρίσετε όλες τις κάρτες από το παιχνίδι και για να το κάνετε θα χρειαστεί να σκεφτείτε πολλές κινήσεις εκ των προτέρων. "Αν αφαιρέσω αυτή την κάρτα στο αγώνα Α, θα καταστήσει δυνατή την αντιστοίχιση Β, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αντιστοίχιση του C και αντιστοιχίας του D."

Η νίκη είναι δυνατή, αν και εξαιρετικά απίθανη. Αλλά με αρκετή πρακτική, θα φτάσετε κοντά - και θα νιώσετε αρκετά έξυπνος στη διαδικασία. Περισσότερο "

Κάλυψη καρτών

Άρνολντ Ράουερς

Εάν είστε ο περιπετειώδης τύπος που απολαμβάνει παιχνίδια με σπαθί και ασπίδες όσο και με κουτάβια και κλαμπ, το Card Crawl προσφέρει μια περιστροφή στυλ RPG στην πασιέντζα που δεν μοιάζει με τίποτα που έχετε παίξει πριν.

Οι παίκτες "ανταγωνίζονται" σε ένα κατάστρωμα 54 φύλλων σε μια προσπάθεια να καθαρίσουν ένα μπουντρούμι. Οι διαφορετικές κάρτες θα αντιπροσωπεύουν διαφορετικά στοιχεία στυλ RPG, όπως τον εξοπλισμό, τον θησαυρό και τα τέρατα. Χρησιμοποιώντας 8 σημεία στο τραπέζι, οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοπλίζουν αντικείμενα, να παρακολουθούν τα στατιστικά στοιχεία του ήρωα τους, να αποθηκεύουν ένα επιπλέον στοιχείο στο σακίδιο τους και να κάνουν μάχη με τέρατα.

Τα περισσότερα στοιχεία του παιχνιδιού αντιπροσωπεύονται από ένα κοστούμι καρτών και η δύναμή τους καθορίζεται από την αξία του προσώπου της κάρτας. Έτσι, ένας παίκτης μπορεί να εξοπλίσει ένα σπαθί με πύρους με δύναμη 3 και ασπίδα (clubs) αξίας 5. Χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία θα μειώσει την αξία τους ή θα τα αφαιρέσει από το παιχνίδι, οπότε θα χρειαστεί να κάνετε κάποια γρήγορη μαθηματικά επιλογές για να καταλάβετε ότι είναι καλύτερα να παίζετε με τις κάρτες μπροστά σας.

Εκτός από αυτό που έχουμε αναφέρει μέχρι τώρα, υπάρχουν επίσης κάρτες ικανότητας που θα ενεργοποιούν εφάπαξ εφέ και νομίσματα που θα σας βοηθήσουν να καθορίσετε το σκορ σας. Για τους οπαδούς των crawling μπουντρουμιών που αγαπούν την παύλα της στρατηγικής (και δεν μπορούν να πάρουν αρκετά από τα παιχνίδια καρτών), η Κάρτα Crawl είναι ένα παιχνίδι πασιέντζας που θα πρέπει να γρατσουνίσει μια κατά τα άλλα αδύνατη orc μεγέθους φαγούρα. Περισσότερο "

Έκρηξη Πασιέντζα Fairway

Μεγάλα Παιχνίδια με Ψάρια

Αν και έχει ξεκάθαρες ρίζες στην παραδοσιακή πασιέντζα, το Fairway Solitaire Blast είναι το είδος του παιχνιδιού που θα μπορούσε να υπάρξει μόνο σε έναν ψηφιακό χώρο.

Το Fairway Solitaire Blast είναι η πιο πρόσφατη έκδοση στο δημοφιλές franchise από τους Big Fish Games (και ο πρώτος που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για φορητούς gamers). Το στυλ πασιέντζας στο Fairway Solitaire μοιάζει πολύ με το Tri-Peaks, ένα παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες λαμβάνουν τρεις πύργους (ή κορυφές) καρτών και πρέπει να καθαρίσουν όλα αυτά μακριά, συνδυάζοντας διαδοχικούς αριθμούς που δεν επιβαρύνουν άλλες κάρτες. Με άλλα λόγια, αν έχετε ένα 6, θα πρέπει να το ταιριάξετε με ένα 5 ή 7 που είναι ανοιχτό προς τα πάνω χωρίς άλλες κάρτες πάνω από αυτό.

Ο συνδυασμός των συνδυασμών είναι καθοριστικός, διότι αν δεν υπάρχουν ορατές αντιστοιχίσεις, θα χρειαστεί να σχεδιάσετε μια κάρτα από το κατάστρωμα σας - και υπάρχουν μόνο τόσες κάρτες πριν τελειώσει το κατάστρωμα και το παιχνίδι τελειώσει.

Το Fairway Solitaire Blast παίρνει αυτή τη γνωστή φόρμουλα και το τσίμπημα δημιουργώντας φαινομενικά άπειρες διατάξεις για κάρτες (γιατί να κολλήσετε με τον τυπικό σχηματισμό κορυφής;), και σας δίνει ένα μεγάλο κατάστρωμα - αλλά σας προκαλεί να το κάνετε σε τρεις διαφορετικές παζλ (ή " εγκεφαλικά επεισόδια ", επειδή εδώ υπάρχει ένα θέμα γκολφ).

Όπου τα πράγματα γίνονται διαφορετικά, όμως, είναι στα "critter" του παιχνιδιού και τα power-ups. Οι παίκτες θα είναι σε θέση να ενεργοποιήσουν ειδικά μπόνους όπως το Wormburner (ένα σκουλήκι που σκαρώνει την οθόνη και φωτίζει κάθε κάρτα που διασχίζει το μονοπάτι) ή το Explosive Shot (μια μπάλα του γκολφ που εκρήγνυται σε μια περιοχή καρτών, σανίδα).

Προσθέτοντας την πρόκληση είναι και άλλα προνόμια και προκλήσεις που σχετίζονται με το γκολφ, από παγίδες νερού και παγίδες άμμου έως σφήνες και mulligans. Η μασκότ σειράς είναι ακόμα ένας gopher, ο οποίος δίνει όλη την εμπειρία σε μια αίσθηση Caddyshack. Και ποιος δεν αγαπάει το Caddyshack; Περισσότερο "

Πασιέντζα Blitz: Lost Θησαυροί

PopCap Games

Αν ψάχνετε για κάτι με παρόμοια αίσθηση Tri-Peaks, αλλά με έμφαση στην ταχύτητα πάνω από την πολυπλοκότητα, το Solitaire Blitz της PopCap : Lost Treasures αξίζει να κατεβάσετε. Το παιχνίδι εξακολουθεί να σας κάνει να καθαρίζετε μια οθόνη γεμάτη από κάρτες, αλλά αυτή τη φορά θα έχετε μέχρι τρεις υποδοχές καρτών για να σχεδιάσετε από πότε το κάνετε.

Από τεχνική άποψη, η περιγραφή θα πρέπει να διαβάσει τον αντίστροφο, καθώς το Solitaire Blitz μετατρέπει τον τύπο Tri-Peaks στο κεφάλι του και αναθέτει στους παίκτες να τραβήξουν κάρτες από το τραπέζι παρά από το κατάστρωμα - αλλά στην πράξη η εμπειρία είναι σχεδόν ίδια. Το κόλπο εδώ είναι ότι, δίνοντας στους παίκτες την ευκαιρία να ξεκλειδώσουν έως και τρία φύλλα για να παίξουν από μάλλον από ένα, θα έχουν την ευκαιρία να μετακινούνται μέσα από τις κάρτες στο ταμπλό με μια ταχύτατη ταχύτητα. Και με το "Blitz" στον τίτλο, θα πρέπει να πιστέψετε ότι αυτός είναι ο στόχος.

Ολοκληρώνοντας τα στάδια στον καθορισμένο χρόνο θα δοθεί στους παίκτες η ευκαιρία να προχωρήσουν, καθώς και να τους απονείμουν με τους υποθαλάσσιους θησαυρούς, που με τη σειρά τους τους δίνουν ώθηση στο νόμισμα του παιχνιδιού. Μπορούν να περάσουν αυτό μεταξύ των γύρων για τα προνόμια που κάνουν τα πάντα, από προσθέστε κάρτες στο κατάστρωμα σας για να ρίξετε τις εκρηκτικές χρεώσεις βάθους για να καταργήσετε κάποιες από τις κάρτες για λογαριασμό σας. Και όταν μετράει κάθε δευτερόλεπτο, θα χαίρομαι πολύ που θα έχετε οποιοδήποτε πλεονέκτημα μπορείτε.

Τσώρτσιλ Πασιέντζα

WSC Πασιέντζα

Ενώ τον θυμόμαστε κυρίως ως πρωθυπουργός που είδε την Αγγλία από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Winston Churchill πέτυχε πολλά πράγματα στη ζωή του. Ήταν ένας χαρισματικός ομιλητής, έγραψε την επική ιστορία των τεσσάρων τόμων της αγγλικής ομιλίας, και - κατά εκπληκτικό τρόπο - δημιούργησε μια μοναδική παραλλαγή στην πασιέντζα που ζει μέχρι σήμερα, σε μεγάλο βαθμό χάρη στη συμμετοχή του πρώην Αναπληρωτή Αρχηγού Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ.

Καθώς η ιστορία πηγαίνει (όσο το λέει η εφαρμογή του Churchill Solitaire), ο Τσόρτσιλ εφευρέθηκε το παιχνίδι επειδή βρήκε την παραδοσιακή πασιέντζα να στερείται πρόκλησης. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου δίδαξε το παιχνίδι σε έναν Βέλγο διπλωμάτη που ζούσε εξόριστος στο Λονδίνο. Αυτός ο διπλωμάτης πέρασε τη γνώση του παιχνιδιού σε έναν νεαρό Ντόναλντ Ράμσφελντ το 1973, ο οποίος ήταν τότε ο Αμερικανός πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ. Για τα τελευταία 43 χρόνια, η γνώση του παιχνιδιού ζούσε φαινομενικά αποκλειστικά με τον Ράμσφελντ, ο οποίος με τη σειρά του συνεργάστηκε με κινητές προγραμματιστές παιχνιδιών (και κέρδισε την έγκριση της οικογένειας Τσόρτσιλ) για την ανάπτυξη της εφαρμογής Churchill Solitaire.

Έτσι τι κάνει το Churchill Solitaire τόσο ξεχωριστό; Εν συντομία, αυτό είναι το πιο δύσκολο, προκλητικό και στοχαστικό παιχνίδι πασιέντζα που πιθανόν να συναντήσετε.

Χρησιμοποιώντας το παραδοσιακό Klondike Solitaire ως βάση (αυτό είναι το λογισμικό Windows Solitaire για εσάς ψηφιακούς τύπους), ο Churchill Solitaire διπλασιάζει τον αριθμό των καρτών, προσλαμβάνοντας τους παίκτες για να αντιμετωπίσει 104 κάρτες σε 10 σειρές. Ο στόχος είναι να αποκαλύψετε και τους οκτώ άσσους και να τους τοποθετήσετε σε μια ειδική υποδοχή, συμπληρώνοντας πλήρεις σειρές κοστουμιών (A, 2, 3, κλπ. Σε όλη τη διαδρομή προς τον βασιλιά) και για τους οκτώ άσσους. Για να το κάνετε αυτό, θα ολοκληρώσετε μια παραλλαγή του παιχνιδιού Klondike στις παρακάτω 10 σειρές. Η μεγαλύτερη συστροφή είναι ότι, όταν εξαντληθείτε, δημιουργούνται νέες κάρτες και παίζονται στο κάτω μέρος των γραμμών, πράγμα που σημαίνει ότι θα εμποδίσετε πολλές από τις διαδρομές που χτίζετε.

Το Churchill Solitaire ρίχνει μια καμπύλη στο δρόμο σας με το "The Devil's 6", μια επιλογή έξι καρτών που κάθονται στην κορυφή του συμβουλίου και μπορούν μόνο να παιχτούν στους σωρούς των Aces, ποτέ στο κατωτέρω πίνακα.

Αν νομίζετε ότι έχετε κατακτήσει την τακτική Solitaire, το Churchill Solitaire είναι εδώ για να σας κάνει να αισθάνεστε σαν ένας Ιδιωτικός που κατακλύζει τις παραλίες της Νορμανδίας την πρώτη του μέρα. Όπως ο ίδιος ο Τσώρτσιλ είπε κάποτε: "Νίκη με κάθε κόστος." Περισσότερο "