Τι έχουν να κάνουν οι χρήστες του Google με το Google;

Ανακαλύψτε την έννοια πίσω από αυτούς τους ειδικούς όρους

Ο Xoogler είναι πρώην υπάλληλος της Google, συνδυάζοντας τις λέξεις "Ex" και "Googler", που είναι ο τρόπος με τον οποίο οι υπάλληλοι της Google αναφέρονται στον εαυτό τους. Αν και είναι συντομογραφία του "πρώην", η προφορά του Xoogler μοιάζει περισσότερο με τον ζωολογέα . Το Xoogler δεν είναι το μοναδικό παιχνίδι στη λέξη Googler. Οι Nooglers είναι νέοι υπάλληλοι. Εκτός από τους Xooglers και Nooglers, ο Gayglers αναφέρεται στους υπαλλήλους των LGBT.

Η καταγωγή των Όρων

Ο πρώην υπάλληλος της Google, Doug Edwards, πιστώνεται με την εξαίρεση των όρων Nooglers και Xooglers. Ο Edwards ήταν ο 59ος υπάλληλος της Google και εργάστηκε για την εταιρεία από το 1999 έως το 2005, όταν η Google πήγε από ένα ξεκίνημα σε μια δημόσια επιχείρηση που κυριάρχησε στον Παγκόσμιο Ιστό. Edwards μεγάλωσε αρκετά πλούσια κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής ότι ήταν σε θέση να πάρει πρόωρη συνταξιοδότηση.

Ο όρος Xooglers αναφέρεται επίσης στο blog που ξεκίνησε ο Doug Edwards, xooglers.blogspot.com, ο οποίος καλύπτει τις εμπειρίες του που εργάζονται για το Google. Εγκατέλειψε το blog μετά από σύντομη αναβίωσή του για να δημοσιοποιήσει μια αυτοβιογραφία σχετικά με το θέμα Αισθάνομαι τυχερός: Οι εξομολογήσεις του αριθμού 59 του προσωπικού της Google, το οποίο δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2011 από τον Houghton Mifflin Harcourt.

Διάσημοι συνεργάτες του Xooglers

Η Marissa Mayer, η πρώτη γυναίκα μηχανικός της μηχανής αναζήτησης, ήταν υπάλληλος της Google 20. Ήταν επίσης η κορυφαία γυναίκα εργαζόμενη της Google όταν έφυγε από την Google για να γίνει ο διευθύνων σύμβουλος του Yahoo !. Η Mayer ήταν έγκυος τη στιγμή που πήρε τη νέα θέση, η οποία προκάλεσε ανησυχία, καθώς ανακοίνωσε ότι θα εργαστεί μέσω της άδειας μητρότητας της και θα δημιουργήσει μια daycare στο Yahoo! πανεπιστημιούπολη.

Ο δημιουργός του Gmail Paul Buchheit ξεκίνησε το FriendFeed, το οποίο αποκτήθηκε από το Facebook μαζί με το Xoogler.

Η Erica Baker ήταν ένας μακροπρόθεσμος υπάλληλος της Google, ο οποίος έφυγε για να εργαστεί για το Slack, ένα εργαλείο επιχειρηματικής επικοινωνίας. Συζήτησε έναν από τους λόγους για τους οποίους εγκατέλειψε το Google σε μια σειρά από δημοσιεύσεις στο Twitter, στις οποίες περιγράφει ένα έγγραφο κοινόχρηστων φύλλων που είχε δημιουργήσει στο Google for Googlers για να αποκαλύψει οικειοθελώς το μισθό τους σε άλλους υπαλλήλους της Google. Η Baker ισχυρίστηκε ότι η διαφάνεια αποκάλυψε κάποιες απρογραμμάτιστες αμοιβές (αν και δεν διευκρίνισε γιατί ή σε ποιο βαθμό η αμοιβή διέφερε μεταξύ των εργαζομένων).

Ο Baker, ο οποίος δήλωσε ότι το λογιστικό φύλλο χρησιμοποιήθηκε από τους υπαλλήλους της Google για να ζητήσει και να λάβει ρελάνς, δήλωσε επίσης ότι αντιμετώπισε pushback από τον διευθυντή της, ο οποίος την εμπόδισε να λάβει "ομόλογα μίσθωσης" για τη δημιουργία του υπολογιστικού φύλλου.

Το Aardvark δημιουργήθηκε από τους Xooglers, μόνο για να αγοραστεί από την Google και στη συνέχεια να σκοτωθεί ξανά. Η υπηρεσία που προσφέρθηκε προσέφερε πολλές απαντήσεις σε ερωτήσεις χρηστών, αλλά δεν ήταν ποτέ μεγάλη επιτυχία.

Ο Dennis Crowley ξεκίνησε ένα κοινόχρηστο, κινητό, κοινωνικό δίκτυο που ονομάζεται Dodgeball, το οποίο η Google αγόρασε (μαζί με τον Crowley) και στη συνέχεια σκοτώθηκε, όπως και ο Aardvark. Ο Crowley έγινε Xoogler και ξεκίνησε το Foursquare, μια εφαρμογή για την κοινή χρήση τοποθεσίας που έγινε πολύ πιο επιτυχημένη από το Dodgeball.

Ο Lars Rasmussen αποκτήθηκε επίσης στο Google από την αγορά της τεχνολογίας Where2. Συνέχισε να εργάζεται στους Χάρτες Google και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Google Wave. Όταν το Google Wave δεν έλειψε, εγκατέλειψε την Google και συμμετείχε στην ομάδα του Facebook. Αργότερα εγκατέλειψε το Facebook (Xacebooker;) για να σχηματίσει τη δική του εκκίνηση.