Αντιγράψτε τη μουσική του iPod στο Mac χρησιμοποιώντας το OS X Lion και το iTunes 10

01 από 07

Αντιγράψτε τη μουσική του iPod στο Mac χρησιμοποιώντας το OS X Lion και το iTunes 10

Justin Sullivan / Getty Images Ειδήσεις / Getty Images

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να αντιγράψετε μουσική από το iPod στο Mac σας. Για παράδειγμα, εάν υποστείτε απώλεια δεδομένων στο Mac σας, το iPod σας μπορεί να κρατά το μόνο αντίγραφο εκατοντάδων ή χιλιάδων αγαπημένων σας μουσικών. Εάν αγοράσετε ένα νέο Mac, θα θέλετε έναν εύκολο τρόπο να εγκαταστήσετε τη μουσική σας. Ή αν διαγράψετε μια μελωδία από το Mac σας κατά λάθος, μπορείτε να πάρετε ένα αντίγραφο από το iPod σας.

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι για τους οποίους θέλετε να αντιγράψετε μουσική από το iPod στο Mac, θα είστε ευτυχείς να ακούσετε ότι η διαδικασία είναι απλή.

Ο, τι χρειάζεσαι

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε και δοκιμάστηκε χρησιμοποιώντας OS X Lion 10.7.3 και iTunes 10.6.1. Ο οδηγός θα πρέπει να λειτουργεί με τις νεότερες εκδόσεις του OS X και του iTunes.

Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε:

Μια γρήγορη σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε μια διαφορετική έκδοση του iTunes ή του OS X; Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στο: Επαναφέρετε τη μουσική βιβλιοθήκη του iTunes, αντιγράφοντας τη μουσική από το iPod σας .

02 του 07

Απενεργοποίηση αυτόματου συγχρονισμού iPod με το iTunes

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η Apple προσπαθεί να συγχρονίσει το iPod σας και τη μουσική του iTunes στο Mac σας όσο το δυνατόν πιο απλή, διατηρώντας αυτόματα τη βιβλιοθήκη του iTunes και το iPod σας σε συγχρονισμό. Αυτό είναι συνήθως ένα καλό πράγμα, αλλά σε αυτή την περίπτωση, θέλουμε να αποτρέψουμε τον αυτόματο συγχρονισμό. Γιατί; Επειδή εάν η μουσική βιβλιοθήκη iTunes είναι κενή ή λείπει ένα συγκεκριμένο τραγούδι, είναι πιθανό ότι αν επιτρέψετε στο iPod και τη βιβλιοθήκη του iTunes να συγχρονίσει, η διαδικασία θα αφαιρέσει τα τραγούδια που λείπουν από το Mac από το iPod. Εδώ είναι πώς να αποφύγετε αυτή τη δυνατότητα.

Γυρίστε το αυτόματο συγχρονισμό του iTunes

  1. Βεβαιωθείτε ότι το iPod σας ΔΕΝ είναι συνδεδεμένο με το Mac σας.
  2. Εκκινήστε το iTunes.
  3. Από το μενού iTunes, επιλέξτε iTunes, Προτιμήσεις.
  4. Στο παράθυρο Προτιμήσεις iTunes που ανοίγει, κάντε κλικ στο εικονίδιο Συσκευές στην επάνω δεξιά πλευρά του παραθύρου.
  5. Τοποθετήστε το πλαίσιο επιλογής "Αποτροπή της αυτόματης συγχρονισμού των iPods, iPhones και iPads".
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.

03 του 07

Μεταφορά iTunes Αγορές από το iPod σας

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το iPod σας περιέχει πιθανώς μουσική που έχετε αγοράσει από το iTunes Store καθώς και μουσική που έχετε αποκτήσει από άλλες πηγές, όπως CD που έχετε αντιγράψει ή τραγούδια που αγοράσατε από άλλες πηγές.

Εάν αγοράσατε όλη τη μουσική σας από το iTunes Store, χρησιμοποιήστε αυτό το βήμα για να μεταφέρετε αυτόματα τις αγορές από το iPod στο Mac σας.

Αν η μουσική σας προέρχεται από διάφορες πηγές, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο μη αυτόματης μεταφοράς που περιγράφεται στο επόμενο βήμα.

Μεταφορά αγορασμένης μουσικής

  1. Βεβαιωθείτε ότι το iTunes δεν εκτελείται.
  2. Βεβαιωθείτε ότι το iPod δεν είναι συνδεδεμένο στο Mac σας.
  3. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο επιλογής και εντολής (Apple / cloverleaf) και συνδέστε το iPod στο Mac.
  4. Το iTunes θα εκκινήσει και θα εμφανίσει ένα παράθυρο διαλόγου που σας λέει ότι εκτελείται σε ασφαλή λειτουργία. Αφού δείτε το παράθυρο διαλόγου, μπορείτε να απελευθερώσετε τα πλήκτρα επιλογής και εντολής.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια στο παράθυρο διαλόγου.
  6. Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο διαλόγου, δίνοντάς σας τη δυνατότητα είτε "Μεταφορά Αγορών" είτε "Διαγραφή και συγχρονισμός". ΔΕΝ κάνετε κλικ στο πλήκτρο Erase και Sync. αυτό θα προκαλέσει τη διαγραφή όλων των δεδομένων στο iPod σας.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Μεταφορά αγορών.
  8. Εάν το iTunes εντοπίσει οποιαδήποτε αγορά έχει αγοράσει η βιβλιοθήκη του iTunes που δεν είναι εξουσιοδοτημένη για αναπαραγωγή, θα σας ζητηθεί να την εξουσιοδοτήσετε. Αυτό συμβαίνει εάν έχετε τραγούδια στο iPod που προέρχονται από μια κοινόχρηστη βιβλιοθήκη του iTunes.
  9. Κάντε κλικ στην επιλογή Εξουσιοδότηση και δώστε τις πληροφορίες που ζητήσατε ή κάντε κλικ στην επιλογή Άκυρο και η μεταφορά θα συνεχιστεί για αρχεία που δεν απαιτούν εξουσιοδότηση.

04 του 07

Μη αυτόματη μεταφορά μουσικής, ταινιών και άλλων αρχείων από το iPod στο Mac

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η μεταφορά του περιεχομένου με μη αυτόματο τρόπο μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε τη μουσική, τις ταινίες και τα αρχεία από το iPod στο Mac. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το iPod σας περιέχει ένα μείγμα αντικειμένων που αγοράστηκαν από το iTunes Store και περιεχόμενο που αποκτήθηκε από άλλες πηγές, όπως το αντιγραφή από ένα CD. Χειροκίνητα αντιγράφοντας το περιεχόμενο από το iPod στο Mac σας εξασφαλίζετε ότι όλα μεταφέρονται και ότι δεν έχετε διπλότυπα στη βιβλιοθήκη του iTunes, κάτι που μπορεί να συμβεί αν χρησιμοποιείτε το iTunes για να μεταφέρετε αυτόματα το περιεχόμενο που αγοράσατε και να μεταφέρετε με μη αυτόματο τρόπο τα υπόλοιπα.

Εάν όλο το περιεχόμενο του iPod σας αγοράστηκε από το iTunes Store, ανατρέξτε στις σελίδες 1 έως 3 αυτού του οδηγού για οδηγίες σχετικά με τη χρήση του ενσωματωμένου συστήματος μεταφοράς iTunes.

Μη αυτόματη μεταφορά του περιεχομένου του iPod στο Mac σας

  1. Κλείστε το iTunes αν είναι ανοιχτό.
  2. Ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης του iTunes στις σελίδες 1 και 2 αυτού του οδηγού.
  3. Βεβαιωθείτε ότι το iPod σας δεν είναι συνδεδεμένο με το Mac σας.
  4. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο επιλογής και εντολής (Apple / cloverleaf) και, στη συνέχεια, συνδέστε το iPod στο Mac.
  5. Το iTunes θα εμφανίσει ένα παράθυρο διαλόγου που σας προειδοποιεί ότι εκτελείται σε ασφαλή λειτουργία.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Έξοδος.
  7. Το iTunes θα τερματίσει και το iPod σας θα τοποθετηθεί στην επιφάνεια εργασίας Mac.
  8. Εάν δεν βλέπετε το iPod σας στην επιφάνεια εργασίας, δοκιμάστε να επιλέξετε Go, Go to Folder από το μενού Finder και μετά πληκτρολογήστε / Volumes. Το iPod σας θα πρέπει να είναι ορατό στο φάκελο / Volumes.

Κάνετε τα αρχεία iPod σας ορατά

Παρόλο που το iPod είναι τοποθετημένο στην επιφάνεια εργασίας, εάν κάνετε διπλό κλικ στο εικονίδιο του iPod για να δείτε τα αρχεία και τους φακέλους που περιέχει, δεν θα εμφανιστούν πληροφορίες. το iPod θα φαίνεται κενό. Μην ανησυχείτε, αυτό δεν συμβαίνει. οι πληροφορίες είναι απλά κρυμμένες. Θα χρησιμοποιήσουμε το Terminal για να καταστήσουμε τα αρχεία και τους φακέλους ορατά.

  1. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  2. Πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε / επικολλήστε τις ακόλουθες δύο εντολές στο παράθυρο του τερματικού, δίπλα στην προτροπή τερματικού. Πατήστε το πλήκτρο επιστροφής ή εισαγωγής αφού εισαγάγετε κάθε γραμμή.

προεπιλογή γράψτε com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE

killall Finder

Μόλις εισαγάγετε τις παραπάνω δύο εντολές, το παράθυρο του iPod, το οποίο ήταν κενό, θα εμφανίσει έναν αριθμό φακέλων.

05 του 07

Πού είναι τα μουσικά αρχεία του iPod;

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Τώρα που έχουμε πει στο Finder να εμφανίζει όλα τα αρχεία και τους φακέλους στο iPod σας, μπορείτε να περιηγηθείτε στα δεδομένα του σαν να ήταν μια εξωτερική μονάδα δίσκου συνδεδεμένη στο Mac σας.

  1. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο του iPod.
  2. Θα δείτε έναν αριθμό φακέλων. αυτό που μας ενδιαφέρει ονομάζεται iPod_Control. Κάντε διπλό κλικ στο φάκελο iPod_Control.
  3. Εάν ο φάκελος δεν ανοίγει όταν κάνετε διπλό κλικ σε αυτόν, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο φάκελο αλλάζοντας την προβολή Finder στη λίστα ή τη στήλη. Για κάποιο λόγο, το Finder του OS X Mountain Lion δεν θα επιτρέπει πάντοτε να ανοίγουν οι κρυμμένοι φάκελοι στην προβολή εικονιδίων.
  4. Κάντε διπλό κλικ στο φάκελο Μουσική.

Ο φάκελος "Μουσική" περιέχει τη μουσική, τις ταινίες και τα βίντεό σας. Ωστόσο, οι φάκελοι που περιέχουν το περιεχόμενό σας χρησιμοποιούν απλοϊκό σύστημα ονομασίας, συνήθως F00, F01, F02 κ.λπ.

Εάν κοιτάξετε μέσα τους φακέλους F, θα δείτε τη μουσική, τις ταινίες και τα βίντεό σας. Κάθε φάκελος αντιστοιχεί σε μια λίστα αναπαραγωγής. Τα αρχεία μέσα στους φακέλους έχουν επίσης γενικά ονόματα, όπως JWUJ.mp4 ή JDZK.m4a. Αυτό κάνει να υπολογίσετε ποια αρχεία είναι ένα κομμάτι μιας δοκιμασίας.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να το καταλάβετε. Παρόλο που τα αρχεία δεν έχουν τραγούδια ή άλλους τίτλους στα ονόματά τους, όλες αυτές οι πληροφορίες διατηρούνται μέσα στα αρχεία στις ετικέτες ID3. Το μόνο που χρειάζεται να τα διαγράψετε είναι μια εφαρμογή που μπορεί να διαβάσει τις ετικέτες ID3. Όπως η τύχη θα είχε, το iTunes μπορεί να διαβάσει τις ετικέτες ID3 εντάξει.

Αντιγράψτε τα αρχεία iPod

Ο ευκολότερος τρόπος να προχωρήσετε είναι να χρησιμοποιήσετε το Finder για να αντιγράψετε όλα τα αρχεία από τους φακέλους F στο Mac σας. Σας προτείνω να τα αντιγράψετε όλα σε ένα μόνο φάκελο που ονομάζεται iPod Recovery.

  1. Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε Νέο φάκελο από το αναδυόμενο μενού.
  2. Ονομάστε το νέο φάκελο iPod Recovery.
  3. Σύρετε τα αρχεία που βρίσκονται σε κάθε φάκελο F στο iPod σας στο φάκελο iPod Recovery της επιφάνειας εργασίας. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ανοίξετε κάθε φάκελο F στο iPod, ένα κάθε φορά, επιλέξτε Επιλογή όλων από το μενού Επεξεργασία του Finder και στη συνέχεια σύρετε την επιλογή στο φάκελο iPod Recovery. Επαναλάβετε για κάθε φάκελο F στο iPod.

Αν έχετε πολύ περιεχόμενο στο iPod σας, ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος για να αντιγράψετε όλα τα αρχεία.

06 του 07

Αντιγράψτε το περιεχόμενο iPod στη βιβλιοθήκη του iTunes

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Τώρα που αντιγράψαμε όλο το περιεχόμενο του iPod σας σε ένα φάκελο στην επιφάνεια εργασίας Mac, ολοκληρώσαμε το iPod. Πρέπει να αποσυνδέσουμε τη συσκευή και να την αποσυνδέσουμε από το Mac.

  1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο iPod στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε Εξαγωγή (όνομα iPod). Μόλις εξαφανιστεί το εικονίδιο του iPod από την επιφάνεια εργασίας, μπορείτε να τον αποσυνδέσετε από το Mac.

Αποκτήστε το iTunes έτοιμο για την αντιγραφή δεδομένων στη βιβλιοθήκη του

  1. Εκκινήστε το iTunes.
  2. Επιλέξτε Προτιμήσεις από το μενού iTunes.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Για προχωρημένους" στο παράθυρο "Προτιμήσεις iTunes".
  4. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο "Κρατήστε το οργανωμένο φάκελο του iTunes Media".
  5. Τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής στο πλαίσιο "Αντιγραφή αρχείων σε iTunes Media κατά την προσθήκη στη βιβλιοθήκη".
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Προσθέτοντας τα αρχεία ανάκτησης iPod στο iTunes

  1. Επιλέξτε "Προσθήκη στη Βιβλιοθήκη" από το μενού Αρχείο iTunes.
  2. Μεταβείτε στο φάκελο iPod Recovery στην επιφάνεια εργασίας.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα.

το iTunes θα αντιγράψει τα αρχεία στη βιβλιοθήκη του iTunes. Θα διαβάσει επίσης τις ετικέτες ID3 και θα καθορίσει τις πληροφορίες τίτλου, είδους, καλλιτέχνη και άλμπουμ κάθε αρχείου, σύμφωνα με τα δεδομένα της ετικέτας.

07 του 07

Καθαρίστε μετά την αντιγραφή μουσικής στη βιβλιοθήκη του iTunes

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία αντιγραφής στο προηγούμενο βήμα, η βιβλιοθήκη iTunes είναι έτοιμη για χρήση. Όλα τα αρχεία iPod έχουν αντιγραφεί στο iTunes. το μόνο που έχει απομείνει είναι να κάνετε ένα κομμάτι καθαρισμού.

Θα παρατηρήσετε ότι ενώ όλα τα αρχεία σας βρίσκονται στη βιβλιοθήκη iTunes, τα περισσότερα από τα playlist σας λείπουν. Το iTunes μπορεί να αναδημιουργήσει μερικές λίστες αναπαραγωγής με βάση τα δεδομένα της ετικέτας ID3 , όπως το Top Rated και το Genre, αλλά πέρα ​​από αυτό, θα πρέπει να αναδημιουργήσετε με μη αυτόματο τρόπο τις λίστες αναπαραγωγής σας.

Η υπόλοιπη διαδικασία καθαρισμού είναι απλούστερη. πρέπει απλώς να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του Finder για να αποκρύψετε ορισμένα αρχεία και φακέλους.

Απόκρυψη αρχείων και φακέλων

  1. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  2. Πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε / επικολλήστε τις ακόλουθες δύο εντολές στο παράθυρο του τερματικού, δίπλα στην προτροπή τερματικού. Πατήστε το πλήκτρο επιστροφής ή εισαγωγής αφού εισαγάγετε κάθε γραμμή.

προεπιλογή γράψτε com.apple.finder AppleShowAllFiles FALSE

killall Finder

Μόλις εκτελέσετε αυτές τις δύο εντολές, το Finder θα επανέλθει στο κανονικό και θα αποκρύψει ειδικά αρχεία και φακέλους συστήματος.

Φάκελος ανάκτησης iPod

Δεν χρειάζεστε πλέον το φάκελο iPod Recovery που δημιουργήσατε νωρίτερα. μπορείτε να το διαγράψετε όποτε θέλετε. Σας συνιστώ να περιμένετε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, μόνο για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά. Στη συνέχεια, μπορείτε να διαγράψετε το φάκελο για να ελευθερώσετε χώρο στο δίσκο.

Ένα τελευταίο σημείο. Η μη αυτόματη αντιγραφή του περιεχομένου του iPod δεν αφαιρεί καμία διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων από αρχεία που το έχουν. Θα χρειαστεί να εξουσιοδοτήσετε το iTunes να παίξει αυτά τα αρχεία. Μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας "Εξουσιοδότηση αυτού του υπολογιστή" από το μενού του iTunes Store.

Τώρα ήρθε η ώρα να κλωτσήσετε και να απολαύσετε κάποια μουσική.