Χρήση της ετικέτας εισαγωγής ημερομηνίας σε HTML 5

Η ημερομηνία εισόδου INPUT σας δίνει έναν τρόπο να ζητήσετε ημερομηνίες στη φόρμα ιστού σας σε HTML 5 . Η ημερομηνία συλλέγεται με το έτος, το μήνα και την ημέρα, αλλά χωρίς ζώνη ώρας. Το πρόγραμμα περιήγησης θα πρέπει να εμφανίζει ένα ημερολόγιο ή άλλη συσκευή εισόδου ελέγχου ημερομηνίας για να επιτρέπει στους χρήστες να υποβάλλουν ημερομηνίες.

INPUT Υποστήριξη προγράμματος περιήγησης στο Web

Από το 2018, μόνο το Opera 9+ υποστηρίζει τον τύπο ημερομηνίας INPUT με ένα ημερολόγιο. Όλα τα άλλα προγράμματα περιήγησης εμφανίζουν ένα πλαίσιο κειμένου. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τύπο εισόδου, απλά πρέπει να επαληθεύσετε ότι το περιεχόμενο είναι μια ημερομηνία με δέσμη ενεργειών ή CGI.

INPUT Ημερομηνία Χαρακτηριστικά

Τα γενικά χαρακτηριστικά, τα χαρακτηριστικά συμβάντων και τα χαρακτηριστικά ετικέτας εισόδου. Συν:

INPUT Ημερομηνία χρήσης

Τυπική ετικέτα εισόδου ημερομηνίας:

< input type = "date" τιμή = "2010-12-16;">

INPUT Ημερομηνία Ειδικές Σημειώσεις

Η ετικέτα ημερομηνίας εισαγωγής υποστηρίζεται μόνο στο Opera 9+ αν θέλετε να εμφανίζεται ένα ημερολόγιο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τύπο εισόδου και να επαληθεύσετε ότι τα δεδομένα που υποβλήθηκαν είναι ημερομηνία. Με αυτόν τον τρόπο, όταν τα άλλα προγράμματα περιήγησης ξεκινούν να υποστηρίζουν, οι μορφές σας δεν θα πρέπει να τροποποιηθούν.