Τρόπος αποστολής φαξ με μόντεμ φαξ υπολογιστή

Έχετε ένα μόντεμ; Μπορείτε πιθανόν να αποστείλετε ένα φαξ από τον υπολογιστή σας!

Ένα μόντεμ φαξ είναι ένας ειδικός τύπος μόντεμ που είναι συνδεδεμένος στον υπολογιστή σας ή είναι τοποθετημένος μέσα του για να στέλνει έγγραφα μέσω γραμμών φαξ. Αυτό το μόντεμ δεν απαιτεί σύνδεση στο Internet, καθώς χρησιμοποιεί την τηλεφωνική γραμμή ακριβώς όπως ένα παραδοσιακό μηχάνημα φαξ. Η υποδοχή τηλεφωνικής γραμμής RJ-11 συνδέεται σε αυτήν και τα έγγραφα από τον υπολογιστή αποστέλλονται μέσω της γραμμής ως φαξ.

Οι περισσότεροι σύγχρονοι υπολογιστές δεν περιλαμβάνουν φαξ μόντεμ ή μόντεμ οποιουδήποτε είδους. Σήμερα, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να χρησιμοποιήσετε μία από τις πολλές δωρεάν υπηρεσίες φαξ στο διαδίκτυο. Δείτε την ενημερωμένη λίστα Υπηρεσιών δωρεάν φαξ για όλες τις επιλογές σας.

Ωστόσο, εάν διαθέτετε μόντεμ φαξ, μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα φαξ, χρησιμοποιώντας τη γραμμή τηλεφώνου σας, χωρίς να απαιτείται συσκευή φαξ. Μπορείτε να στείλετε έγγραφα softcopy (επεξεργασμένα με λέξεις) ή σαρωμένα έγγραφα που έχετε αποθηκεύσει στον υπολογιστή σας σε μορφή εικόνας ή PDF . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μόντεμ φαξ με ένα λογισμικό φαξ στο λειτουργικό σας σύστημα .

Πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μόντεμ φαξ λόγω λανθασμένης εγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης . Βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό πρόγραμμα οδήγησης, το οποίο έχετε μαζί με το νέο υλικό ή κατεβάστε από τον ιστότοπο του πωλητή.

Τα μόντεμ φαξ αποστέλλουν μόνο τα δεδομένα σε επίπεδο δικτύου. Χρειάζεστε ένα κομμάτι λογισμικού για να χειριστείτε, να μορφοποιήσετε και να στείλετε το έγγραφο. Για τα μηχανήματα των Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πολύ δημοφιλές και δωρεάν λογισμικό Microsoft Fax για αποστολή και λήψη φαξ. Δεν χρειάζεται να το εγκαταστήσετε, καθώς περιλαμβάνεται ως εφαρμογή κοινής χρήσης στην εγκατάσταση των Windows. Χρειάζεστε μόνο μερικά απλά τσιμπήματα για να το τρέξετε.

Για να στείλετε φαξ μέσω μόντεμ φαξ, θα χρειαστείτε τα εξής:

Θα χρειαστείτε το δίσκο εγκατάστασης ή τα αρχεία προέλευσης επειδή η μονάδα Microsoft Fax δεν είναι εγκατεστημένη από προεπιλογή στον υπολογιστή σας κατά την εγκατάσταση των Windows, οπότε ο υπολογιστής σας μπορεί να σας ζητήσει τα υλικά εγκατάστασης των Windows όταν ζητήσετε από τα Windows να ρυθμίσουν τη λειτουργική μονάδα Microsoft Fax το μηχάνημά σας.

Σας γνωρίζουμε ότι όταν στέλνετε φαξ χρησιμοποιώντας ένα μόντεμ φαξ, θα χρεωθείτε όπως και αν είστε κανονική τηλεφωνική κλήση, υποθέτοντας ότι είστε. Σε αντίθεση με μια υπηρεσία φαξ στο διαδίκτυο, ένα μόντεμ φαξ δεν σας επιτρέπει να αποφύγετε το κόστος που σχετίζεται με τη χρήση της γραμμής τηλεφώνου.