Πώς να αποθηκεύσετε ένα υγρό iPhone ή iPod

Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί είμαστε, τα iPhones μερικές φορές βρέχονται. Είναι απλώς ένα γεγονός της ζωής. Είτε χύνουμε τα ποτά τους, τα ρίχνουμε στη μπανιέρα, έχουμε παιδιά που τα βυθίζουμε στο νεροχύτη, ή οποιοδήποτε άλλο πλήθος άλλων υδατικών ατυχημάτων, τα iPhones βρέχονται.

Αλλά ένα υγρό iPhone δεν είναι απαραίτητα ένα νεκρό iPhone. Ενώ ορισμένα iPhones δεν μπορούν να αποθηκευτούν ανεξάρτητα από το τι, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές πριν δηλώσετε το αγαπημένο σας gadget νεκρό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μερικές από τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο ισχύουν και για τα βρεγμένα iPods και έχουμε επίσης πλήρη στοιχεία σχετικά με την αποθήκευση ενός υγρού iPad .

Αποκτήστε ένα iPhone 7

Πιθανώς το πιο εύκολο - αλλά όχι το φθηνότερο - να αποθηκεύσετε ένα υγρό iPhone είναι να πάρετε ένα που είναι ανθεκτικό στις ζημιές στο νερό στην πρώτη θέση. Αυτό είναι το iPhone 7 σειρά . Και τα δύο μοντέλα του iPhone 7 είναι ανθεκτικά στο νερό και έχουν βαθμολογία IP67. Αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνο μπορεί να επιβιώσει έως και 3 μέτρα (1 μέτρο) νερό για έως και 30 λεπτά χωρίς ζημιά. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για να χυθεί ένα ποτό σε ένα iPhone 7 ή να το ρίξετε σύντομα στο νεροχύτη.

Προετοιμασία για να στεγνώσει τη συσκευή σας

  1. Ποτέ μην το ενεργοποιείτε - Εάν το iPhone έχει υποστεί ζημιά στο νερό, μην προσπαθήσετε ποτέ να το ενεργοποιήσετε . Αυτό μπορεί να συντομεύσει τα ηλεκτρονικά μέσα και να τα καταστρέψει ακόμα περισσότερο. Στην πραγματικότητα, πρέπει να αποφύγετε τίποτα που θα μπορούσε να προκαλέσει την λειτουργία των ηλεκτρονικών, όπως να πάρει ειδοποιήσεις που ανάβουν την οθόνη. Αν το τηλέφωνό σας έκλεισε όταν βρέθηκε υγρό, είστε εντάξει. Εάν η συσκευή σας ήταν ενεργοποιημένη, απενεργοποιήστε την .
  2. Αφαιρέστε την θήκη - Εάν το iPhone σας είναι σε μια περίπτωση, βγάλτε το. Θα στεγνώσει γρηγορότερα και πληρέστερα χωρίς το περίβλημα να διατηρεί κρυμμένα σταγονίδια νερού.
  3. Ανακινήστε το νερό - Ανάλογα με το πόσο διοχετεύτηκε , μπορεί να δείτε νερό στην υποδοχή ακουστικών του iPhone, στο βύσμα κεραυνών ή σε άλλες περιοχές. Ανακινήστε το νερό όσο το δυνατόν περισσότερο.
  4. Σκουπίστε το - Με το νερό να ανακινείται, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για να σκουπίσετε το iPhone και να αφαιρέσετε όλο το ορατό νερό (η χαρτοπετσέτα λειτουργεί με ένα τσίμπημα, αλλά ένα πανί που δεν αφήνει υπολείμματα πίσω είναι καλύτερο).

Το καλύτερο στοίχημά σας: αφήστε το να στεγνώσει

  1. Αφαίρεση SIM - Όσο περισσότερο αέρα ξήρανσης γίνεται μέσα στο υγρό iPhone, τόσο το καλύτερο. Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε την μπαταρία και δεν υπάρχουν πολλά άλλα ανοίγματα, αλλά μπορείτε να αφαιρέσετε την κάρτα SIM . Η υποδοχή SIM δεν είναι μεγάλη, αλλά κάθε λίγο βοηθά. Απλά μην χάσετε την κάρτα SIM!
  2. Αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος - Μόλις έχετε πάρει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από το τηλέφωνο, κρατήστε τη συσκευή μακριά και αφήστε την κάπου ζεστή για να στεγνώσει για λίγες μέρες. Μερικοί άνθρωποι αφήνουν τα iPod που έχουν υποστεί βλάβη στο νερό ή τα iPhone στην κορυφή μιας τηλεόρασης, όπου η θερμότητα από την τηλεόραση βοηθά στην ξήρανση της συσκευής. Άλλοι προτιμούν ένα ηλιόλουστο παράθυρο. Επιλέξτε οποιαδήποτε τακτική που σας αρέσει.

Αν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια

  1. Δοκιμάστε τα πακέτα πυριτικής γέλης - Ξέρετε αυτά τα μικρά πακέτα που έρχονται με κάποια τρόφιμα και άλλα προϊόντα που σας προειδοποιούν να μην τα φάτε; Απορροφούν την υγρασία. Εάν μπορείτε να πάρετε τα χέρια σας αρκετά από αυτά για να καλύψουν υγρό iPhone σας, βοηθούν να απορροφήσει την υγρασία. Το να φτάνεις αρκετά μπορεί να είναι ένα πρόκληση - δοκιμάστε το υλικό, την προμήθεια τέχνης ή τα καταστήματα χειροτεχνίας - αλλά είναι μια μεγάλη επιλογή.
  2. Βάλτε το σε ρύζι - Αυτή είναι η πιο γνωστή τεχνική (αν και όχι απαραίτητα η καλύτερη. Θα δοκιμάσω πρώτα την επιλογή πακέτων πυριτίου). Πάρτε μια τσάντα ziplock αρκετά μεγάλη για να κρατήσει το iPhone ή το iPod και λίγο ρύζι. Αντικαταστήστε την κάρτα SIM, βάλτε τη συσκευή στη θήκη και γεμίστε το μεγαλύτερο μέρος της τσάντας με άψητο ρύζι (μην χρησιμοποιείτε εμπλουτισμένο ρύζι, μπορεί να αφήσει σκόνη πίσω). Αφήστε το στην τσάντα για μερικές ημέρες. Σε εκείνη την εποχή, το ρύζι θα πρέπει να τραβήξει την υγρασία από τη συσκευή. Πολλά ένα υγρό iPhone έχει αποθηκευτεί με αυτόν τον τρόπο. Απλά προσέξτε για κομμάτια ρυζιού που μπαίνουν μέσα στο τηλέφωνο.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνωτήρα μαλλιών - Να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτό. Μπορεί να λειτουργήσει για μερικούς ανθρώπους (έχει εργαστεί για μένα), αλλά μπορείτε επίσης να καταστρέψετε τη συσκευή σας με αυτό τον τρόπο. Αν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε, κάντε ένα στεγνωτήρα μαλλιών σε χαμηλή ισχύ στο υγρό iPod ή το iPhone περίπου μια ημέρα μετά το υγρό. Μην χρησιμοποιείτε τίποτα πιο έντονο από τη χαμηλή ισχύ. Ένας δροσερός ανεμιστήρας είναι μια άλλη καλή επιλογή.

Μόνο εάν απογοητεύεστε

  1. Αποκτήστε το ξεχωριστό - Γνωρίζετε καλύτερα τι κάνετε, γιατί μπορείτε να καταστρέψετε το iPhone σας και να ακυρώσετε την εγγύησή σας , αλλά μπορείτε να αφαιρέσετε το iPod σας για να στεγνώσει τα υγρά μέρη. Σε αυτήν την περίπτωση, κάποιοι χρησιμοποιούν το στεγνωτήρα μαλλιών, άλλοι θέλουν να χωρίσουν τα μέρη και να τα αφήσουν σε μια τσάντα ρυζιού για μια ή δύο μέρες και στη συνέχεια να ξανασυναρμολογήσουν τη συσκευή.

Δοκιμάστε τους ειδικούς

  1. Δοκιμάστε μια εταιρεία επισκευής - Εάν καμία από αυτές τις τακτικές δεν λειτουργεί, υπάρχουν εταιρείες επισκευής iPhone που ειδικεύονται στην εξοικονόμηση iPhones που έχουν υποστεί ζημιά στο νερό. Ένας λίγος χρόνος στην αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης μπορεί να σας φέρει σε επαφή με διάφορους καλούς πωλητές.
  2. Δοκιμάστε την Apple - Ενώ η ζημιά από την υγρασία δεν καλύπτεται από τις εγγυήσεις της Apple, μια νέα πολιτική της Apple που εισήχθη τον Μάιο του 2009, αν και δεν διαφημίζεται, σας επιτρέπει να ανταλλάσσετε βυθισμένα iPhones για ανακαινισμένα μοντέλα για US $ 199. Θα χρειαστεί να ζητήσετε αυτήν την προσφορά στο Apple Store και να είστε σε θέση να αποδείξετε ότι το iPhone ήταν βυθισμένο.

Όπως μπορείτε να δείτε, ένα υγρό iPhone δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να κατευθυνθείτε στο Apple Store με πιστωτική κάρτα στο χέρι, αλλά μπορεί να σημαίνει πρόβλημα.

Έλεγχος ζημιών στο νερό σε μεταχειρισμένο iPhone ή iPod

Εάν αγοράζετε ένα χρησιμοποιημένο iPhone ή iPod ή δανείστηκε τη συσκευή σας σε κάποιον και τώρα δεν λειτουργεί τόσο καλά, ίσως να αναρωτηθείτε αν έχει βυθιστεί στο νερό. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας το δείκτη υγρασίας ενσωματωμένο σε iPods και iPhones.

Η ένδειξη υγρασίας είναι μια μικρή πορτοκαλί κουκίδα που εμφανίζεται στην υποδοχή ακουστικών, τη θύρα σύνδεσης ή την υποδοχή κάρτας SIM. Ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο της Apple για να βρείτε τη θέση του δείκτη υγρασίας για το μοντέλο σας.

Ο δείκτης υγρασίας απέχει πολύ από το ανόθευτο, αλλά εάν δείτε την πορτοκαλί κουκίδα, πρέπει τουλάχιστον να σκεφτείτε ότι η συσκευή μπορεί να έχει κακή εμπειρία με το νερό.

Λογισμικό Συμβουλές για την αντιμετώπιση ενός υγρού iPhone

Αφού στεγνώσετε το iPhone ή το iPod σας, μπορεί να ξεκινήσει καλά και να δουλέψει σαν να μην συνέβη τίποτα. Αλλά πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα λογισμικού όταν το δοκιμάσουν για πρώτη φορά. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές, οι οποίες ισχύουν επίσης για τα iPod touch και iPad, για την αντιμετώπιση μερικών από τα κοινά προβλήματα: