Ξεχάσατε τον κωδικό σας iPhone; Εδώ είναι τι να κάνετε

Δεν μπορώ να θυμηθώ αυτόν τον κωδικό πρόσβασης; Έχουμε διορθώσει το iPhone σας

Η λειτουργία passcode του iPhone είναι ένας σημαντικός τρόπος για να κρατήσετε τα αδιάκριτα βλέμματα έξω από τα προσωπικά σας δεδομένα. Αλλά τι γίνεται αν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης iPhone; Η εισαγωγή εσφαλμένου κωδικού πρόσβασης έξι φορές ενεργοποιεί ένα μήνυμα που αναφέρει ότι το iPhone σας έχει απενεργοποιηθεί . Είτε έχετε αποκτήσει αυτό το μήνυμα είτε απλά ξέρετε ότι έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επαναφέρετε την πρόσβαση στο iPhone σας.

Η λύση είναι να διαγράψετε το iPhone ή το iPod touch

Υπάρχει πραγματικά μόνο ένας τρόπος για να λύσετε αυτό το πρόβλημα και ίσως να μην σας αρέσει: να διαγράψετε όλα τα δεδομένα στο iPhone σας και, αν έχετε, να αποκαταστήσετε από το αντίγραφο ασφαλείας. Η διαγραφή όλων των δεδομένων από το iPhone σας διαγράφει τον παλιό, ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης και σας επιτρέπει να ρυθμίσετε ξανά το τηλέφωνο.

Αυτό μπορεί να φαίνεται ακραίο, αλλά έχει νόημα από την άποψη της ασφάλειας. Εάν το iPhone σας κλαπεί, δεν θα θέλατε να είναι εύκολο να παρακάμψετε τον κωδικό πρόσβασης και να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Το πρόβλημα, φυσικά, είναι ότι αυτή η προσέγγιση σβήνει όλα τα δεδομένα στο iPhone σας. Αυτό δεν είναι πρόβλημα αν διαθέτετε ένα πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων που επαναφέρετε στο τηλέφωνό σας (αυτό είναι μια καλή υπενθύμιση: αν έχετε πρόσβαση στο τηλέφωνό σας, δημιουργήστε αντίγραφο ασφαλείας τώρα και συνηθίστε να το κάνετε τακτικά) . Αλλά αν δεν το κάνετε, θα χάσετε τίποτα που προστέθηκε στο τηλέφωνό σας από τη στιγμή που συγχρονίσατε για τελευταία φορά με iCloud ή το iTunes και όταν το επαναφέρετε.

Τρεις επιλογές για τον καθορισμό ενός κωδικού πρόσβασης iPhone που ξεχάσατε

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να διαγράψετε τα δεδομένα από το iPhone σας, να αφαιρέσετε τον κωδικό πρόσβασης και να ξεκινήσετε ξανά: iTunes, iCloud ή Recovery Mode.

Αφού διαγράψετε το iPhone σας

Ανεξάρτητα από το ποια από αυτές τις επιλογές χρησιμοποιείτε, θα καταλήξετε με ένα iPhone που βρίσκεται στην κατάσταση που ήταν όταν το αφαιρέσατε για πρώτη φορά από το κουτί. Έχετε τρεις επιλογές για το επόμενο βήμα σας:

Τι γίνεται με έναν κωδικό πρόσβασης περιορισμού περιεχομένου;

Υπάρχει ένα άλλο είδος κωδικού πρόσβασης που μπορεί να έχετε στη συσκευή σας iOS: τον κωδικό πρόσβασης που προστατεύει τους περιορισμούς περιεχομένου .

Αυτός ο κωδικός πρόσβασης επιτρέπει στους γονείς ή στους διαχειριστές πληροφορικής να αποκλείουν ορισμένες εφαρμογές ή λειτουργίες και εμποδίζει οποιονδήποτε δεν γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης να αλλάξει αυτές τις ρυθμίσεις. Τι γίνεται όμως αν είστε ο γονέας ή ο διαχειριστής και ξεχνάτε τον κωδικό πρόσβασης;

Σε αυτή την περίπτωση, οι επιλογές που αναφέρονται παραπάνω για τη διαγραφή και αποκατάσταση από το αντίγραφο ασφαλείας θα λειτουργήσουν. Αν δεν θέλετε να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται iPhone Backup Extractor (είναι διαθέσιμο για Mac και Windows). Η διαδικασία της χρήσης θα σας οδηγήσει σε πολλά αρχεία που μπορεί να φαίνονται περίπλοκα ή εκφοβιστικά, αλλά δεν πρέπει να είναι πολύ σκληρά για τον μέσο χρήστη.

Η κατώτατη γραμμή

Το χαρακτηριστικό του κωδικού πρόσβασης του iPhone είναι σχετικά ισχυρό είναι καλό για την ασφάλεια, αλλά κακό αν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης σας. Μην αφήσετε τώρα ένα ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης να σας εμποδίσει να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό πρόσβασης στο μέλλον. Είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια. Απλά βεβαιωθείτε ότι την επόμενη φορά που χρησιμοποιείτε έναν κωδικό πρόσβασης που θα είναι ευκολότερο για σας να θυμάστε (αλλά δεν είναι εύκολο να μαντέψετε!)