Πώς να χρησιμοποιήσετε τα Shorteners URL για να επανακατευθύνετε μόνιμα σε μια διαφορετική διεύθυνση URL

Η χαρά της χρήσης των Shorteners URL για να καθαρίσετε τους μακροχρόνιους δεσμούς σας

Η δημοτικότητα του μοιράσματος συνδέσμων στο Twitter και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχει οδηγήσει σε ένα πολύ διαδεδομένο είδος υπηρεσίας μέσω του διαδικτύου: το shortener URL. Πρόκειται για σούπερ σύντομες διευθύνσεις URL που δείχνουν σελίδες στο διαδίκτυο με μεγαλύτερες διευθύνσεις URL.

Χρήση του τρόπου με τον οποίο τα συντομεύσεις διευθύνσεων URL λειτουργούν ως ανακατευθύνσεις 301

Μια τακτική συντομογραφία URL μπορεί να μοιάζει με αυτή:

http://websitename.com/b/2008/11/14/14-abcd-efgh-ijkl-mnop-qrst-uvwx-yz.htm

Αυτό φαίνεται αρκετά μακρύ και άσχημο, αλλά με τη βοήθεια ενός URL shortener, μπορεί να συντομευτεί σε κάτι που μοιάζει περισσότερο με http://bit.ly/1a7YzQ .

Η συντόμευση των μακριών και άσχημων συνδέσμων μπορεί να εξοικονομήσει πολλούς χαρακτήρες, οι οποίοι μπορούν να φανούν καλύτερο όταν συμπεριλαμβάνονται σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αποστέλλονται μέσω μηνύματος κειμένου. Έτσι, όταν ένας χρήστης του διαδικτύου κάνει κλικ στο http://bit.ly/1a7YzQ για να μεταβεί στον περιηγητή ιστού, ο χρήστης θα μεταφερθεί αυτόματα στον αρχικό σύνδεσμο που συντομεύθηκε ( http://websitename.com/b/2008/ 11/14/14-abcd-efgh-ijkl-mnop-qrst-uvwx-yz.htm ).

Τα πιο δημοφιλή και αξιόπιστα προγράμματα συντομεύσεων URL αυτές τις μέρες χρησιμοποιούν 301 ανακατευθύνσεις, οι οποίες λένε στο Google ότι η σελίδα έχει μετακινηθεί μόνιμα. Αυτό είναι σημαντικό επειδή η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης εξακολουθούν να θεωρούν τον αριθμό των συνδέσεων που λαμβάνει μια σελίδα κατά τον υπολογισμό του τρόπου ταξινόμησης ιστοσελίδων στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αν και η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) μεταβάλλεται συνεχώς και εξελίσσεται, οι δεσμοί εξακολουθούν να έχουν σημασία, γι 'αυτό και οι 301 ανακατευθύνσεις εξακολουθούν να έχουν σημασία.

Οι συντομεύσεις διεύθυνσης URL με 301 ανακατευθύνσεις για να εξετάσετε τη χρήση περιλαμβάνουν:

Όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις συντομεύσεις διεύθυνσης URL, οι σύντομοι σύνδεσμοι θα δείχνουν πάντα τη διεύθυνση URL που ορίζετε σε μόνιμη βάση (όσο ο συντομευτής URL παραμένει σε υπηρεσία και ποτέ δεν κλείνει).

Πότε να χρησιμοποιήσετε τον πρωτότυπο σύνδεσμο και πότε να χρησιμοποιήσετε ένα σύντομο στοιχείο URL

Τα λιπαντικά URL είναι βολικά μερικές φορές, αλλά δεν είναι πάντοτε απαραίτητα. Είναι συνήθως ιδανικά για χρήση για την επίτευξη δύο κύριων πραγμάτων:

Ενώ οι συντομεύσεις URL μπορούν να είναι εξαιρετικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό εμφανώς ακατάστατων συνδέσμων και για την εξοικονόμηση χώρου, δεν χρειάζεται απαραίτητα να χρησιμοποιούνται όταν συνδέονται με άρθρα ή μοιράζονται ως συνδέσμους σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook . Όταν δεν χρειάζεται να εξοικονομήσετε χώρο και δεν ενδιαφέρεστε πραγματικά να παρακολουθήσετε την αφοσίωση, μπορείτε να πάτε με τη μακρύτερη φόρμα.

Αλλά ας υποθέσουμε ότι γράφετε ένα ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους πελάτες σας για να τους ενημερώσετε για ένα νέο προϊόν, το οποίο θέλετε να συνδέσετε, ώστε να μπορείτε να τις τοποθετήσετε στον ιστότοπό σας αν θέλουν να αγοράσουν. Η τοποθέτηση ενός μακροχρόνιου συνδέσμου στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο μπορεί να φαίνεται ανεπιθύμητο, οπότε σε αυτό το σημείο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα συντομεύσεων URL.

Το παραπάνω σενάριο μπορεί ομοίως να εφαρμοστεί σε συνδέσμους που θέλετε να μοιραστείτε σε έγγραφα και σε μηνύματα κειμένου . Βασικά, εάν δεν συνδέετε υπερ-σύνδεση με μια λέξη ή μια φράση με τον μακρύ σύνδεσμο, τότε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το έγγραφο ή το κείμενό σας θα φαίνονται απλά πιο οργανωμένα και ευχάριστα για το μάτι όταν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα συντομεύσεων URL.

Πολλές δημοφιλείς συντομεύσεις URL όπως το Bitly προσφέρουν επίσης προσαρμόσιμες σύντομες συνδέσεις. Έτσι, για παράδειγμα, αντί να λάβετε μια τυχαία συντομευμένη σύνδεση όπως http://bit.ly/1a7YzQ θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα έθιμο που είναι ακόμα καλύτερο να το δείτε και να το θυμάστε πιο εύκολα από την κορυφή του κεφαλιού σας, όπως το http: /bit.ly/LifewireTech.

Τέλος, σχεδόν όλες οι σημαντικές συντομεύσεις διευθύνσεων URL περιλαμβάνουν αυτές τις μέρες χαρακτηριστικά στατιστικής παρακολούθησης που επιτρέπουν στους χρήστες να δουν μια βαθύτερη ματιά στο πώς το κοινό τους ασχολείται με το περιεχόμενό τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν είστε ένας blogger ή ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης που προωθεί συνδέσμους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κοινωνικών μέσων σε ένα μεγάλο κοινό. Bitly είναι μια τέτοια υπηρεσία που προσφέρει δωρεάν παρακολούθηση αφοσίωσης συνδέσεων δωρεάν (μαζί με σχέδια πριμοδότησης για πιο σοβαρούς χρήστες).

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau