Ορισμός Αλγορίθμου Twitter

Πώς οι υπολογιστές του Twitter διαβάζουν τα Tweets

Ορισμός:

Οι έξυπνοι φίλοι στο Twitter έχουν βάλει μαζί έναν εξαιρετικά περίπλοκο αλγόριθμο έτσι ώστε οι έξυπνοι υπολογιστές τους να ξέρουν πώς να "διαβάζουν" τα tweet που περνούν μέσα από το firehose.

Ένας αλγόριθμος, οποιοσδήποτε αλγόριθμος, χρησιμοποιείται για την επεξεργασία δεδομένων, συχνά τοποθετώντας τους σε κάδους που θα δώσουν ένα τελικό συμπέρασμα. Για παράδειγμα, όταν αναζητάτε κάτι στο Google ή στο Bing, τα αποτελέσματα αναζήτησης που σας επιστρέφουν προέρχονται από έναν αλγόριθμο.

Ο αλγόριθμος της μηχανής αναζήτησης διαπίστωσε ότι αυτό που θέλετε, με βάση την αναζήτησή σας, είναι αυτό που σας αποκαλύπτουν.

Ο αλγόριθμος του Twitter, ο οποίος διαβάζει και ταξινομεί τα Tweets, επιτρέπει στο Twitter να καταλάβει τι συμβαίνει οπουδήποτε.

Για παράδειγμα, όταν πέθανε ο Μιχαήλ Τζάκσον, ο θάνατός του σήμανε πρώτο, δύο, τέσσερις και έξι από τα δέκα θέματα που έκαναν το απόγευμα. Και αυτό ήταν είκοσι λεπτά πριν το ανέφερε ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός.

Στο τέλος κάθε έτους, το Twitter δημοσιεύει μια σελίδα Golden Tweets που εμφανίζει τα πιο ανανεωμένα Tweets του έτους. Αυτά τα δεδομένα δεν μπορούσαν ποτέ να αναλύσουν χωρίς έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο που προοριζόταν για την καταμέτρηση αυτών των επαναλήψεων.

Όταν το Twitter αποκάλυψε για πρώτη φορά τη νέα καρτέλα Discover, έγραψε για τον αλγόριθμο που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του:

"Ξεκινάμε να αναπτύξουμε μια νέα έκδοση της καρτέλας Discover, η οποία είναι ακόμα πιο εξατομικευμένη για εσάς. Βελτιώσαμε τους αλγορίθμους εξατομίκευσης για να ενσωματώσουμε αρκετά νέα μηνύματα, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών που ακολουθείτε και τους οποίους ακολουθούν. χρησιμοποιούνται για την κατανόηση των ενδιαφερόντων σας και την προβολή ιστοριών που είναι σχετικές με εσάς σε πραγματικό χρόνο.

Πίσω από τις σκηνές, η νέα καρτέλα Discover υποστηρίζεται από την Earlybird, την τεχνολογία αναζήτησης του Twitter σε πραγματικό χρόνο. Όταν ένας χρήστης tweets, αυτό το Tweet είναι ευρετηριασμένο και γίνεται αναζήτηση σε δευτερόλεπτα. Κάθε Tweet με σύνδεσμο περνάει και κάποια πρόσθετη επεξεργασία: εξάγουμε και επεκτείνουμε τυχόν διευθύνσεις URL που είναι διαθέσιμες στο Tweets και, στη συνέχεια, ανακτάμε τα περιεχόμενα αυτών των διευθύνσεων URL μέσω του SpiderDuck, του fetcher του URL σε πραγματικό χρόνο.

Για να δημιουργήσετε τις ιστορίες που βασίζονται στο κοινωνικό σας γράφημα και που πιστεύουμε ότι είναι πιο ενδιαφέρουσες για εσάς, χρησιμοποιούμε πρώτα την Cassovary, τη βιβλιοθήκη επεξεργασίας γραφημάτων, για να προσδιορίσουμε τις συνδέσεις σας και να τις κατατάξουμε ανάλογα με το πόσο ισχυρές και σημαντικές είναι αυτές οι συνδέσεις.

Μόλις έχουμε αυτό το δίκτυο, χρησιμοποιούμε την ευέλικτη μηχανή αναζήτησης του Twitter για να βρούμε διευθύνσεις URL που έχουν μοιραστεί από αυτόν τον κύκλο ανθρώπων. Οι σύνδεσμοι αυτοί μετατρέπονται σε ιστορίες που θα προβάλλουμε μαζί με άλλες ιστορίες στην καρτέλα Discover. Πριν από την εμφάνισή τους, μια τελική κατάταξη ταξινόμησης ανακατατάζει ιστορίες ανάλογα με το πόσοι άνθρωποι έχουν tweeted για αυτούς και πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι άνθρωποι σε σχέση με σας. Όλα αυτά συμβαίνουν σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, πράγμα που σημαίνει σπάσιμο και σχετικές ιστορίες εμφανίζονται στη νέα καρτέλα Discover σχεδόν αμέσως μόλις οι άνθρωποι αρχίσουν να μιλάνε γι 'αυτούς ».

Οι περισσότερες επιχειρήσεις με αλγόριθμους επεξεργάζονται τόνους δεδομένων κάθε μέρα. Οι αλγόριθμοι ενημερώνονται συχνά ανάλογα με τις ανάγκες. Για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια, η Google έχει ενημερώσει τον αλγόριθμο αναζήτησης (με την απογοήτευση του SEO παντού) έναν τόνο φορές. Αυτό που παίρνετε σήμερα ως αποτέλεσμα αναζήτησης για κάθε δεδομένη αναζήτηση είναι εξαιρετικά απίθανο σε αυτό που θα είχατε βρει πριν από χρόνια.

Οι ίδιοι οι αλγόριθμοι αναζήτησης του Twitter έχουν γίνει εξαιρετικά δυναμικοί. Μπορείτε να βρείτε ανθρώπους που θέτουν συγκεκριμένα μια ερώτηση, ποιοι χρησιμοποιούν ένα χαμόγελο πρόσωπο στο Tweet τους, και άτομα που είναι Tweeting ειδικά στη γεωγραφική σας θέση.

Ο αλγόριθμος του Twitter δεν χρειάζεται να είναι τόσο επιθετικός όσο ο Google, αλλά είναι σίγουρα ισχυρός και χρησιμοποιείται αποτελεσματικά για να δημιουργήσει νέους τρόπους για να προβάλετε τα υπάρχοντα δεδομένα του Twitter.

Κοινή λανθασμένη ορθογραφία:

twitter algorythm
algorythm