Πάρτε αυτό το μενού Έναρξη των Windows 10 οργανωμένο: Μέρος 3

Ακολουθούν ορισμένες τελικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να καταφέρετε να ελέγξετε το μενού Έναρξη των Windows 10

Εδώ πηγαίνουμε, το τελευταίο επεισόδιο της σειράς μενού των Windows 10 Start. Έχουμε ήδη μάθει μερικές βασικές συμβουλές σχετικά με την περιοχή Live Tiles και ρίξαμε μια ματιά στο περιορισμένο έλεγχο που έχετε στην αριστερή πλευρά του μενού Έναρξη .

Τώρα, ήρθε η ώρα να βρεθείτε σε μερικές συμβουλές που θα σας κάνουν ένα κύριο μενού Start.

Ιστοσελίδες ως πλακίδια

Αρχικά, είναι η δυνατότητα προσθήκης ιστοτόπων στην ενότητα Live Tiles του μενού Έναρξη. Αν έχετε ένα αγαπημένο ιστολόγιο, ιστότοπο ή φόρουμ που επισκέπτεστε καθημερινά, είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο να το προσθέσετε στο μενού "Έναρξη". Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται καν να ξεκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησης με μη αυτόματο τρόπο όταν ανοίγετε τον υπολογιστή σας το πρωί. Απλά κάντε κλικ στο πλακάκι και θα προσγειωθείτε αυτόματα στον αγαπημένο σας ιστότοπο.

Θα εξετάσουμε τον ευκολότερο τρόπο προσθήκης συντομεύσεων ιστότοπου στο μενού "Έναρξη". μια μέθοδος που βασίζεται στο Microsoft Edge - το νέο πρόγραμμα περιήγησης ενσωματωμένο στα Windows 10. Υπάρχει μια πιο προηγμένη διαδικασία που δεν θα καλύψουμε εδώ που σας επιτρέπει να ανοίξετε συνδέσμους του μενού "Έναρξη" σε άλλα προγράμματα περιήγησης. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την επιλογή, δείτε το σεμινάριο για το SuperSite για Windows.

Για τη μέθοδο Edge, ξεκινήστε ανοίγοντας το πρόγραμμα περιήγησης και πλοηγώντας στον αγαπημένο σας ιστότοπο. Όταν βρίσκεστε εκεί και συνδεθείτε εάν είναι ένα φόρουμ ή ένα κοινωνικό δίκτυο, κάντε κλικ στις τρεις οριζόντιες κουκίδες στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης. Από το αναπτυσσόμενο μενού που ανοίγει επιλέξτε Κολλήστε αυτή τη σελίδα στην επιλογή Έναρξη .

Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας ζητά να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να τοποθετήσετε τον ιστότοπο στην Αρχική σελίδα. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι και τελειώσατε.

Το μόνο μειονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι ότι οποιαδήποτε πλακάκια που προσθέτετε στο Start θα ανοίξουν μόνο στην άκρη - ακόμα και αν το Edge δεν είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης. Για συνδέσμους που θα ανοίξουν σε άλλα προγράμματα περιήγησης, όπως το Chrome ή τον Firefox, ανατρέξτε στον παραπάνω σύνδεσμο.

Συντομεύσεις επιφάνειας εργασίας από την Έναρξη

Το μενού Έναρξη είναι εξαιρετικό, αλλά μερικοί προτιμούν να χρησιμοποιούν συντομεύσεις προγράμματος στην επιφάνεια εργασίας.

Για να προσθέσετε συντομεύσεις, ξεκινήστε ελαχιστοποιώντας όλα τα ανοιχτά προγράμματα, έτσι ώστε να έχετε σαφή πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Έναρξη> Όλες οι εφαρμογές και περιηγηθείτε στο πρόγραμμα για το οποίο θέλετε να δημιουργήσετε μια συντόμευση. Τώρα απλά κάντε κλικ και σύρετε το πρόγραμμα στην επιφάνεια εργασίας. Όταν βλέπετε ένα μικρό σήμα "σύνδεσμο" στην κορυφή του εικονιδίου του προγράμματος, απελευθερώστε το κουμπί του ποντικιού και τελειώσατε.

Καθώς μεταφέρετε προγράμματα στην επιφάνεια εργασίας, ίσως μοιάζει να τα καταργείτε από το μενού Έναρξη, αλλά μην ανησυχείτε, δεν είστε. Αφού αφήσετε το εικονίδιο του προγράμματος, θα εμφανιστεί ξανά στο μενού Έναρξη και θα δημιουργηθεί ένας σύνδεσμος συντόμευσης στην επιφάνεια εργασίας. Μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε προγράμματα στην επιφάνεια εργασίας από οποιοδήποτε μέρος του μενού "Έναρξη", συμπεριλαμβανομένων των πλακιδίων.

Εάν ποτέ αλλάξετε γνώμη και θέλετε να απαλλαγείτε από μια συντόμευση προγράμματος στην επιφάνεια εργασίας, σύρετέ το στον Κάδο Ανακύκλωσης.

Προσθέστε κεραμίδια από συγκεκριμένες ενότητες εφαρμογών

Τα Windows 10 υποστηρίζουν ένα χαρακτηριστικό της Microsoft που ονομάζεται βαθιά σύνδεση. Αυτό σας επιτρέπει να συνδέεστε με συγκεκριμένα τμήματα ή περιεχόμενο μέσα σε μια σύγχρονη εφαρμογή των Windows Store. Αυτό δεν λειτουργεί για κάθε εφαρμογή, καθώς πρέπει να την υποστηρίξει, αλλά πάντα αξίζει να δοκιμάσετε.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να προσθέσετε ένα κεραμίδι για την ενότητα Wi-Fi της εφαρμογής "Ρυθμίσεις". Ξεκινήστε ανοίγοντας Ρυθμίσεις> Δίκτυο και Internet> Wi-Fi . Τώρα, στο αριστερό μενού πλοήγησης κάντε δεξί κλικ στο Wi-Fi και επιλέξτε Pin to Start . Ακριβώς όπως με το πλακάκι Edge, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο με το ερώτημα εάν θέλετε να το προσαρτήσετε ως κεραμίδι στο μενού "Έναρξη". Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι και όλοι είστε έτοιμοι.

Εκτός από την εφαρμογή "Ρυθμίσεις", μπορώ επίσης να προσθέσω συγκεκριμένες σημειώσεις μέσα σε ένα σημειωματάριο OneNote , ένα συγκεκριμένο φάκελο εισερχομένων από την εφαρμογή Mail ή μεμονωμένα άλμπουμ στο Groove.

Υπάρχει πολύ περισσότερο που μπορείτε να κάνετε με το μενού Έναρξη που θα φύγουμε για άλλη μια φορά. Προς το παρόν, προσθέστε αυτές τις τρεις συμβουλές σε αυτές που έχουμε ήδη καλύψει και θα είστε στο δρόμο για την αρχιτεκτονική μενού των Windows 10 Start, σε ελάχιστο χρόνο.