Πάρτε αυτό το μενού Έναρξη των Windows 10 Οργανωμένο: Μέρος 2

Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε την αριστερή πλευρά του μενού "Έναρξη" στα Windows 10

Κατά την τελευταία ματιά στο μενού Start των Windows 10 , επικεντρώσαμε τη δεξιά πλευρά του μενού και πώς αντιμετωπίζουμε τα Live Tiles. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής που μπορείτε να κάνετε με το μενού Έναρξη των Windows 10 , αλλά υπάρχουν στην πραγματικότητα μερικές τροποποιήσεις που μπορείτε να κάνετε και στα αριστερά.

Η αριστερή πλευρά είναι πολύ πιο περιορισμένη από τη δεξιά. Είστε περισσότερο ή λιγότερο αναγκασμένοι να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε διάφορες επιλογές, αλλά αυτές οι μικρές αλλαγές μπορούν ακόμα να επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το μενού "Έναρξη".

01 από 03

Καταδύσεις στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις"

Αρχικές επιλογές εξατομίκευσης μενού στα Windows 10.

Τα περισσότερα από τα τσιμπήματα που μπορείτε να κάνετε στην αριστερή πλευρά του μενού "Έναρξη" είναι κρυμμένα στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις". Ξεκινήστε κάνοντας κλικ στο Έναρξη> Ρυθμίσεις> Προσωπικοποίηση> Έναρξη .

Εδώ, θα δείτε μια δέσμη ρυθμιστικών για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις λειτουργίες. Στην κορυφή υπάρχει η επιλογή να εμφανίζονται περισσότερα κεραμίδια στη δεξιά πλευρά του μενού "Έναρξη". Εάν δεν μπορείτε να πάρετε αρκετό από τα ζωντανά πλακάκια, μην διστάσετε να το ενεργοποιήσετε.

Ακριβώς κάτω από την επιλογή Εμφάνιση περισσότερων κεραμιδιών , έχετε μια άλλη μη βασική επιλογή για την εμφάνιση προτάσεων στο μενού "Έναρξη". Το έχω ενεργοποιήσει αυτό, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι να βλέπω ποτέ κάποια πρόταση. Είτε θέλετε να το αφήσετε είτε όχι, εξαρτάται από εσάς. Είτε έτσι είτε αλλιώς δεν έχει μεγάλη επίπτωση σήμερα.

Τώρα μπαίνουμε στο "κρέας και πατάτες" της αριστερής πλευράς του μενού "Έναρξη". Η επόμενη επιλογή κάτω δείχνει την εμφάνιση των περισσότερων εφαρμογών που χρησιμοποιούνται . Αυτό ελέγχει την ενότητα "Οι περισσότερες χρήσεις" στην κορυφή του μενού "Έναρξη". Δεν μπορείτε πραγματικά να ελέγξετε τι εμφανίζεται στο "Most used". Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αποφασίσετε αν θα ενεργοποιηθεί ή θα απενεργοποιηθεί.

Το ίδιο ισχύει και για την επόμενη επιλογή "Εμφάνιση εφαρμογών που προστέθηκαν πρόσφατα". Παρόμοια με το προηγούμενο ρυθμιστικό, αυτό ελέγχει την ενότητα "Προστέθηκε πρόσφατα" του μενού "Έναρξη". Προσωπικά, δεν είμαι οπαδός αυτής της επιλογής. Ξέρω τι έχω εγκαταστήσει πρόσφατα στον υπολογιστή μου και δεν χρειάζεται ένα τμήμα για να μου θυμίζει. Άλλοι άνθρωποι που γνωρίζω εκτιμούν το τμήμα και το βρίσκουν πολύ βολικό.

02 του 03

Επιλέξτε τους φακέλους σας

Μπορείτε να προσθέσετε έναν αριθμό φακέλων στο μενού Έναρξη των Windows 10.

Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος του παραθύρου και κάντε κλικ στο σύνδεσμο Επιλέξτε τους φακέλους που εμφανίζονται στο μενού Έναρξη . Αυτό θα ανοίξει μια νέα οθόνη μέσα στην εφαρμογή Ρυθμίσεις με μια άλλη μακρά σειρά συρόμενων για να απενεργοποιήσετε τις επιλογές.

Αυτό που βλέπετε εδώ είναι επιλογές για την προσθήκη συγκεκριμένων φακέλων στο μενού Έναρξη για εύκολη πρόσβαση. Μπορείτε να προσθέσετε ή να καταργήσετε συνδέσμους γρήγορης πρόσβασης για την Εξερεύνηση αρχείων, τις ρυθμίσεις, καθώς και τις ρυθμίσεις Ομάδας και οικείου δικτύου. Για φακέλους έχετε επιλογές όπως "Έγγραφα", "Λήψεις", "Μουσική", "Εικόνες", "Βίντεο" και "Φάκελος λογαριασμού χρήστη" (με την ετικέτα " Προσωπικός φάκελος" ).

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μέρος των τροποποιήσεων που μπορείτε να κάνετε στην αριστερή πλευρά του μενού "Έναρξη". Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μεγάλη άμεση εξατομίκευση, αλλά τουλάχιστον έχετε κάποιο έλεγχο πάνω σε αυτό που εμφανίζεται εκεί.

03 του 03

Υπέροχες προφορές

Τα Windows 10 σας επιτρέπουν να επιλέξετε χρώματα προφορά για την επιφάνεια εργασίας σας.

Ένα τελευταίο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε δεν είναι μια τροποποίηση στην αριστερή πλευρά του μενού "Έναρξη", αλλά το επηρεάζει. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή Προσαρμογή> Χρώματα . Εδώ μπορείτε να προσαρμόσετε το χρώμα τόνου της επιφάνειας εργασίας σας, το οποίο μπορεί να επηρεάσει το μενού Έναρξη, τη γραμμή εργασιών, το κέντρο δράσης και τις γραμμές τίτλου στα παράθυρα.

Εάν θέλετε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο χρώμα προφορά, βεβαιωθείτε ότι ο ρυθμιστής με την ένδειξη "Αυτόματη επιλογή χρώματος προφορά από το φόντο" είναι απενεργοποιημένος. Διαφορετικά, ενεργοποιήστε την.

Αφού επιλέξετε το χρώμα τόνου που θέλετε, μεταβείτε στην επιλογή Ενεργοποίηση της επόμενης επιλογής με την ένδειξη "Εμφάνιση χρώματος στην Έναρξη, στη γραμμή εργασιών, στο κέντρο δράσης και στη γραμμή τίτλου". Τώρα το χρώμα του τόνου που επιλέξατε θα εμφανιστεί στα σημεία που αναφέρονται παραπάνω. Υπάρχει επίσης η επιλογή να εμφανιστεί το μενού Έναρξη, η γραμμή εργασιών και το κέντρο δράσης διαφανή, διατηρώντας ταυτόχρονα ένα χρώμα τόνου.

Αυτό είναι για όλα υπάρχει στην αριστερή πλευρά του μενού Έναρξη. Μην ξεχάσετε να δείτε την προηγούμενη ματιά μας στη δεξιά πλευρά του μενού "Έναρξη" για να αποκτήσετε πλήρη έλεγχο αυτού του κρίσιμου μέρους της επιφάνειας εργασίας σας.