Οι Σεφαρικοί μου σελιδοδείκτες έχουν περάσει: Τώρα τι να κάνω;

Μάθετε πού φυλάσσονται οι σελιδοδείκτες του Safari - και πώς να τους επανακτήσετε

Σελιδοδείκτες, Αγαπημένα, η Apple φαίνεται να δυσκολεύεται να αποφασίσει τι θα πρέπει να καλέσει τις συντομεύσεις σε ιστοσελίδες που εμφανίζονται συχνά στο πρόγραμμα περιήγησης Safari του Mac.

Αλλά ανεξάρτητα από το τι τους αποκαλείτε, η απώλεια των Σελιδοδεικτών σας, των Αγαπημένων ή των Top Sites μπορεί να είναι μια στιγμή διακοπής της καρδιάς.

Το ταχυδρομείο σβήνει και παίρνει το Safari μαζί του

Είχαμε ένα ενδιαφέρον πρόβλημα να εμφανιστεί κάποια στιγμή πίσω όταν ξεκινήσαμε ένα Mac και ξεκίνησε το Safari. Όλοι οι σελιδοδείκτες που συνήθως εμφανίζονται στη γραμμή σελιδοδεικτών εξαφανίστηκαν. Επίσης, οι σελιδοδείκτες στο μενού Σελιδοδείκτες εξαφανίστηκαν.

Με ενδιαφέροντα ενδιαφέροντα, οι σελιδοδείκτες Top Sites ήταν ακόμα παρόντες, γεγονός που έδωσε μια ένδειξη για το τι συνέβη.

Οι σελιδοδείκτες εξαφανίστηκαν μετά την εκκίνηση της εφαρμογής Apple Mail για κάποιο λόγο. Έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε την επιλογή Force Quit για να βγούμε από την αλληλογραφία, αλλά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να εγκαταλείψουμε με μη αυτόματο τρόπο το Safari και τις άλλες εφαρμογές που είχαμε ανοίξει την εποχή εκείνη. Όταν επανεκκινήσαμε τον Mac και ξεκίνησε το Safari, όλα είχαν εξαφανιστεί. Δεν υπήρχε κάποιο στοιχείο στη γραμμή σελιδοδεικτών ή στο μενού Σελιδοδείκτες. Αλλά όπως αναφέραμε, οι Top Sites ήταν ακόμα παρούσες.

Πιθανός Χειρουργός: Το Αρχείο Πλίνθι

Η πιο πιθανή αιτία του προβλήματος ήταν ότι το αρχείο bookmarks.plist είχε καταστραφεί και το Safari αρνήθηκε να φορτώσει το αρχείο όταν ξεκίνησε. Το αρχείο θα μπορούσε απλά να κλειδωθεί όταν εκτελέστηκε το Force Quit, ή θα μπορούσε να είχε πάρει κωδικοποιημένα σε κάποιο σημείο όταν προσπαθούσαμε να ξαναδώσουμε το Mail.

Το Mail και το Safari δεν πρέπει να αλληλοσυνδεθούν έτσι, αλλά ίσως μοιράζονται μια βιβλιοθήκη συστημάτων που συμμετείχε στο πρόβλημα κλειδώματος. Τα προβλήματα με τα αρχεία πλυσίματος είναι ένας από τους Macs που θεραπεύει ο Αχιλλέας. Φαίνεται να είναι ένα αδύναμο σημείο στον τρόπο δομής των εφαρμογών. Ευτυχώς plist αρχεία που γίνονται διεφθαρμένα αντικαθίστανται εύκολα, προκαλώντας το πολύ λίγο ενοχλήσεις. Θα βρείτε οδηγίες για την αντικατάσταση των αρχείων πλυσίματος παρακάτω.

Το ενδιαφέρον κομμάτι ήταν ότι οι Top Sites, που είναι παρόμοιοι με τους σελιδοδείκτες, δεν επηρεάστηκαν. Ο λόγος που οι δύο μορφές σελιδοδεικτών δεν επηρεάστηκαν εξίσου από τη συντριβή εφαρμογών είναι επειδή το Safari αποθηκεύει τους κορυφαίους ιστότοπους σε ένα ξεχωριστό αρχείο στο / / Library / Safari / TopSites.plist, ενώ οι σελιδοδείκτες αποθηκεύονται σε ~ / Library / Safari / Bookmarks .plist. Παρεμπιπτόντως, ο φάκελος ~ / Library είναι κρυμμένος. θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αυτό το τέχνασμα για να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα του Safari που είναι αποθηκευμένα στο φάκελο της Βιβλιοθήκης σας .

Πώς να ανακτήσετε σελιδοδείκτες του Safari

Η ανάκτηση των σελιδοδεικτών του Safari ήταν αρκετά εύκολη. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να προχωρήσουμε. Στην περίπτωσή μας, είχαμε αντιγράψει πρόσφατα τους τρέχοντες σελιδοδείκτες του Safari σε έναν άλλο Mac, στο πλαίσιο της εγκατάστασης ενός νέου Mac . Έτσι, ήταν μια απλή διαδικασία για να τα αντιγράψετε πίσω στο αρχικό Mac.

Αν δεν είστε βέβαιοι για τον τρόπο μετακίνησης σελιδοδεικτών, θα βρείτε οδηγίες εδώ: Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή Μετακίνηση σελιδοδεικτών σε ένα νέο Mac .

Μια άλλη κοινή μέθοδος αποκατάστασης των σελιδοδεικτών του Safari είναι να χρησιμοποιήσετε το Time Machine για να επιστρέψετε εγκαίρως σε λίγες ώρες ή ίσως μια μέρα ή δύο και να επαναφέρετε το Safari, συμπεριλαμβανομένου του αρχείου bookmarks.plist.

Μια άλλη μέθοδος που θα ήταν σχεδόν αυτόματη θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε το iCloud για να συγχρονίσουμε σελιδοδείκτες μεταξύ των διαφόρων Mac μας. Αυτό θα επέτρεπε στους σελιδοδείκτες να συγχρονίζονται αυτόματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει το iCloud στο Mac σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες στο " Ρύθμιση λογαριασμού iCloud" στον οδηγό Mac . Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το Safari ως ένα από τα στοιχεία για συγχρονισμό μέσω iCloud.

Εάν δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των σελιδοδεικτών σας πρόσφατα, κάντε μια στιγμή για να το κάνετε τώρα. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε τουλάχιστον δύο από τις τρεις μεθόδους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ή συγχρονισμού που αναφέραμε σε αυτό το άρθρο.