Πώς να διαχειριστείτε τη λειτουργία Top Sites στο Safari

Προσθέστε, διαγράψτε και οργανώστε τους κορυφαίους ιστότοπούς σας στο Safari

Το χαρακτηριστικό Top Sites στο Safari εμφανίζει μικρογραφίες των ιστοσελίδων που επισκέπτεστε πιο συχνά. Αντί να πληκτρολογήσετε μια διεύθυνση URL ή να επιλέξετε ένα σελιδοδείκτη από το μενού Σελιδοδείκτες ή τη γραμμή σελιδοδεικτών, μπορείτε απλώς να κάνετε κλικ σε μία από τις μικρογραφίες για να επισκεφθείτε γρήγορα έναν ιστότοπο.

Η λειτουργία Top Sites παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με την κυκλοφορία του OS X Lion και του Safari 5.x και προοριζόταν ως πιθανή αντικατάσταση των σελιδοδεικτών ως ο κύριος τρόπος να περιηγηθείτε σε εκείνες τις ιστοσελίδες που βλέπατε πιο συχνά.

Από την αρχική καταχώρηση των Top Sites στο Safari, έχει υποστεί μερικές αλλαγές και ενημερώσεις, με αποτέλεσμα ορισμένες λειτουργίες που απαιτούν ελαφρώς διαφορετικές μεθόδους πρόσβασης σε αυτές καθώς περνούσε ο καιρός.

Η λειτουργία "Top Sites" παρακολουθεί αυτόματα πόσο συχνά επισκέπτεστε ιστότοπους και εμφανίζει αυτά που επισκέπτεστε περισσότερο, αλλά δεν έχετε κολλήσει με τα αποτελέσματα. Είναι εύκολο να προσθέσετε, να διαγράψετε και να διαχειριστείτε τους κορυφαίους ιστότοπούς σας.

Πρόσβαση και επεξεργασία κορυφαίων ιστότοπων

Όταν ολοκληρώσετε τις αλλαγές στις κορυφαίες τοποθεσίες, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος στην κάτω αριστερή γωνία της σελίδας κορυφαίων ιστότοπων (Safari 5 ή 6).

Αλλάξτε το μέγεθος της μικρογραφίας

Υπάρχουν τρεις επιλογές για το μέγεθος των μικρογραφιών στις κορυφαίες τοποθεσίες και δύο τρόποι για να κάνετε τις αλλαγές, ανάλογα με την έκδοση του Safari που χρησιμοποιείτε.

Στο Safari 5 ή 6, χρησιμοποιήστε το κουμπί Επεξεργασία στην κάτω αριστερή γωνία της σελίδας κορυφαίων ιστότοπων. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε από μικρές, μεσαίες ή μεγάλες μικρογραφίες. το προεπιλεγμένο μέγεθος είναι μέτριο. Το μέγεθος των μικρογραφιών καθορίζει πόσες τοποθεσίες θα χωρέσουν σε μια σελίδα (6, 12, ή 24). Για να αλλάξετε το μέγεθος των μικρογραφιών, κάντε κλικ στο κουμπί Μικρό, Μεσαίο ή Μεγάλο στην κάτω δεξιά γωνία της σελίδας κορυφαίων ιστότοπων.

Οι μεταγενέστερες εκδόσεις μετακίνησαν το μέγεθος / αριθμό μικρογραφιών ιστότοπων ανά σελίδα στις προτιμήσεις Safari.

  1. Επιλέξτε Προτιμήσεις από το μενού Safari.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Γενικά.
  3. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο στοιχείο με τίτλο Top Sites shows: και επιλέξτε 6, 12 ή 24 ιστότοπους.

Προσθέστε μια σελίδα στις κορυφαίες τοποθεσίες

Για να προσθέσετε μια σελίδα στις κορυφαίες τοποθεσίες, ανοίξτε ένα νέο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης (κάντε κλικ στο μενού Αρχείο και επιλέξτε Νέο παράθυρο). Όταν φορτώνεται ο ιστότοπος στόχος, κάντε κλικ και σύρετε το favicon (το μικρό εικονίδιο στα αριστερά της διεύθυνσης URL στη γραμμή διευθύνσεων ) στη σελίδα "Κορυφαία sites".

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια σελίδα στις κορυφαίες τοποθεσίες, σύροντας ένα σύνδεσμο από μια ιστοσελίδα , ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλο έγγραφο στη σελίδα Top Sites. (Σημείωση: Πρέπει να είστε σε λειτουργία επεξεργασίας στο Safari 5 ή 6 για να προσθέσετε σελίδες στις κορυφαίες τοποθεσίες.)

Διαγραφή σελίδας από κορυφαίους ιστότοπους

Για να διαγράψετε οριστικά μια σελίδα από τις κορυφαίες τοποθεσίες, κάντε κλικ στο εικονίδιο κλεισίματος (το μικρό "x") στην επάνω αριστερή γωνία της μικρογραφίας της σελίδας.

Κολλήστε μια σελίδα στις κορυφαίες τοποθεσίες

Για να προσαρμόσετε μια σελίδα στις κορυφαίες τοποθεσίες, ώστε να μην μπορεί να αντικατασταθεί από άλλη σελίδα, κάντε κλικ στο εικονίδιο της καρφίτσας στην επάνω αριστερή γωνία της μικρογραφίας της σελίδας. Το εικονίδιο θα αλλάξει από ασπρόμαυρο σε μπλε-και-λευκό. Για να αποσυνδέσετε μια σελίδα, κάντε κλικ στο εικονίδιο της καρφίτσας. το εικονίδιο θα αλλάξει από μπλε-άσπρο πίσω σε ασπρόμαυρο.

Αναδιάταξη σελίδων στις κορυφαίες τοποθεσίες

Για να αναδιατάξετε τη σειρά των σελίδων στις κορυφαίες τοποθεσίες, κάντε κλικ στη μικρογραφία μιας σελίδας και σύρετέ την στη θέση προορισμού.

Επαναφόρτωση των κορυφαίων τοποθεσιών σας

Η απώλεια της σύνδεσής σας στο Internet, ακόμη και για μικρό χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει μια δευτερεύουσα δυσλειτουργία στη λειτουργία "Top Sites", αλλά είναι εύκολο να το διορθώσετε απλώς επαναφορτώνοντας τους κορυφαίους ιστότοπους. Μάθετε πώς στην συμβουλή μας: Reload Safari Top Sites

Top Sites και τη γραμμή σελιδοδεικτών

Το εικονίδιο Top Sites δεν είναι μόνιμο κάτοικος της γραμμής σελιδοδεικτών. Αν θέλετε να προσθέσετε το εικονίδιο Top Sites ή να το διαγράψετε από τη γραμμή σελιδοδεικτών , κάντε κλικ στο μενού Safari και επιλέξτε Προτιμήσεις. Στο παράθυρο "Προτιμήσεις Safari", κάντε κλικ στο εικονίδιο Σελιδοδείκτες και, στη συνέχεια, επιλέξτε ή καταργήστε την επιλογή "Συμπεριλάβετε τους κορυφαίους ιστότοπους". Θα εξακολουθήσετε να έχετε πρόσβαση στις κορυφαίες τοποθεσίες σας μέσω του μενού Ιστορικό.

Άλλες επιλογές κορυφαίων ιστότοπων

Αν θέλετε να ανοίξετε όλα τα νέα παράθυρα του Safari στις κορυφαίες τοποθεσίες, κάντε κλικ στο μενού Safari και επιλέξτε Προτιμήσεις . Στο παράθυρο " Προτιμήσεις Safari" , κάντε κλικ στο εικονίδιο Γενικά. Από το αναπτυσσόμενο μενού " Νέα παράθυρα ανοίγουν με", επιλέξτε Κορυφαίες τοποθεσίες.

Αν θέλετε να ανοίξουν νέες καρτέλες στους Κορυφαίους ιστότοπους, από το αναπτυσσόμενο μενού "Νέα καρτέλα ανοίγει με", επιλέξτε "Κορυφαίοι ιστότοποι".

Δημοσιεύθηκε: 9/9/2011

Ενημερώθηκε: 1/24/2016