Προσαρμόστε τη γραμμή εργαλείων του Safari, τα αγαπημένα, την καρτέλα και τις γραμμές κατάστασης

Εξατομικεύστε το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης Safari για να ταιριάξετε το στυλ σας

Όπως πολλές εφαρμογές, το Safari σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τη διεπαφή του ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε, να αποκρύψετε ή να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων, τη γραμμή σελιδοδεικτών ή τη γραμμή αγαπημένων (ανάλογα με την έκδοση του Safari που χρησιμοποιείτε), τη γραμμή καρτελών και τη γραμμή κατάστασης. Έχοντας κάθε μία από αυτές τις γραμμές διασύνδεσης Safari διαμορφωμένες για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας, μπορείτε να κάνετε πολύ πιο εύκολη τη χρήση του προγράμματος περιήγησης και διασκέδασης. Συνεπώς, δώστε τις διάφορες γραμμές εργαλείων Safari μία φορά. Δεν μπορείτε να βλάψετε τίποτα και μπορείτε να βρείτε μερικά νέα χαρακτηριστικά ή δυνατότητες που δεν γνωρίζατε ότι είχε το Safari.

Προσαρμόστε τη γραμμή εργαλείων

  1. Από το μενού Προβολή, επιλέξτε Προσαρμογή γραμμής εργαλείων . Κάντε κλικ σε ένα στοιχείο που θέλετε να προσθέσετε στη γραμμή εργαλείων και σύρετέ το στη γραμμή εργαλείων. Το Safari προσαρμόζει αυτόματα το μέγεθος του πεδίου διεύθυνσης και του πεδίου αναζήτησης για να κάνει χώρο για τα νέα αντικείμενα. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος.
  2. Υπέροχη άκρη μέσα σε μια συμβουλή: Μπορείτε να προσαρμόσετε γρήγορα τη γραμμή εργαλείων κάνοντας δεξί κλικ σε οποιοδήποτε ανοιχτό χώρο στη γραμμή εργαλείων του Safari και επιλέγοντας την Προσαρμογή της γραμμής εργαλείων από το αναδυόμενο μενού.
  3. Μπορείτε να αναδιατάξετε τα εικονίδια στη γραμμή εργαλείων κάνοντας κλικ και σύροντάς τα σε μια νέα θέση.
  4. Μπορείτε να διαγράψετε ένα στοιχείο από τη γραμμή εργαλείων κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας Αφαίρεση στοιχείου από το αναδυόμενο μενού.

Ορισμένα από τα αγαπημένα μου στοιχεία γραμμής εργαλείων που προσθέτω περιλαμβάνουν τις καρτέλες iCloud, για να συνεχίσετε εύκολα τις σελίδες περιήγησης ακριβώς εκεί που παρέμεινα όταν χρησιμοποιούσα άλλες συσκευές Mac και iOS και Μέγεθος κειμένου για να μπορώ να αλλάξω γρήγορα το μέγεθος του κειμένου σε μια σελίδα.

Επιστροφή στην προεπιλεγμένη γραμμή εργαλείων

Εάν παρασυρθείτε με την προσαρμογή της γραμμής εργαλείων και δεν είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, είναι εύκολο να επιστρέψετε στην προεπιλεγμένη γραμμή εργαλείων.

Σαφάρι αγαπημένα συντομεύσεις

Η γραμμή σελιδοδεικτών ή η γραμμή αγαπημένων δεν χρειάζεται εισαγωγή, εκτός από το ότι η Apple άλλαξε το όνομα της γραμμής από τους σελιδοδείκτες στα αγαπημένα όταν κυκλοφόρησε το OS X Mavericks . Ανεξάρτητα από το τι αποκαλείτε το μπαρ, είναι ένα εύχρηστο μέρος για την αποθήκευση συνδέσμων με τους πολύ αγαπημένους σας ιστότοπους. Δείτε την συμβουλή μας για το πώς μπορείτε να ανοίξετε μέχρι και εννέα ιστότοπους στη γραμμή σελιδοδεικτών από το πληκτρολόγιό σας :

Απόκρυψη ή Εμφάνιση των σελιδοδεικτών ή της γραμμής Αγαπημένων

Απόκρυψη ή εμφάνιση της γραμμής καρτελών

Το Safari υποστηρίζει την περιήγηση με καρτέλες , η οποία σας επιτρέπει να ανοίξετε πολλές σελίδες χωρίς να έχετε ανοικτά πολλά παράθυρα του προγράμματος περιήγησης.

Απόκρυψη ή εμφάνιση της γραμμής κατάστασης

Η γραμμή κατάστασης εμφανίζεται στο κάτω μέρος του παραθύρου του Safari. Αν αφήσετε το ποντίκι να κινείται πάνω από έναν σύνδεσμο σε μια ιστοσελίδα, στη γραμμή κατάστασης θα εμφανιστεί η διεύθυνση URL αυτού του συνδέσμου, ώστε να μπορείτε να δείτε πού πηγαίνετε προτού κάνετε κλικ στον σύνδεσμο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό δεν είναι εξαιρετικά σημαντικό, αλλά μερικές φορές είναι ωραίο να ελέγξετε μια διεύθυνση URL προτού προχωρήσετε στη σελίδα, ειδικά εάν ο σύνδεσμος σάς στέλνει σε διαφορετικό ιστότοπο.

Προχωρήστε και δοκιμάστε τη γραμμή εργαλείων Safari, τα αγαπημένα, την καρτέλα και τη γραμμή κατάστασης. Προτιμώ μου είναι πάντα να είναι ορατές οι ράβδοι. Αν όμως εργάζεστε σε περιορισμένο χώρο προβολής, ίσως σας φανεί χρήσιμο να κλείσετε ένα ή περισσότερα από τα διάφορα μπαρ του Safari.