Πώς να χρησιμοποιήσετε τις Ειδήσεις Google για να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη ροή RSS

Συνδυάστε τη δύναμη του Google και του RSS για μια καλύτερη εμπειρία ειδήσεων

Σας αρέσει να διατηρείτε την αγαπημένη σας αθλητική ομάδα; Ή να μάθετε για τα βιντεοπαιχνίδια; Ή διαβάζοντας σχετικά με τις συμβουλές για γονείς;

Μια ροή RSS μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συμβαδίσει με τα ενδιαφέροντά σας, αλλά δεν θα ήταν ωραίο αν υπήρχε ένας τρόπος για να καθαρίσετε αυτόματα τον ιστό για νέα σχετικά με τα ενδιαφέροντά σας; Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος να γίνει ακριβώς αυτό.

Η εκμάθηση του τρόπου χρήσης των Ειδήσεων Google είναι το εισιτήριό σας σε μια προσαρμοσμένη ροή RSS που φέρνει τις ειδήσεις σας απευθείας στον Αναγνώστη RSS . Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς μπορείτε να το ρυθμίσετε μόνοι σας.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιούσατε προηγουμένως ροές RSS των Ειδήσεων Google που χρονολογούνται από το 2016 ή παλαιότερα, θα πρέπει να ενημερώσετε αυτές τις ροές δεδομένων. Το 2017, η Google ανήγγειλε ότι θα αποποιούσε τις παλιές διευθύνσεις URL συνδρομής RSS feed μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2017. Τα παρακάτω βήματα θα σας δείξουν πού θα βρείτε τις νέες διευθύνσεις URL ροών.

Αποκτήστε πρόσβαση στις Ειδήσεις Google

Στιγμιότυπο οθόνης του Google.com

Η χρήση των Ειδήσεων Google είναι πραγματικά απλή. Σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, μεταβείτε στη διεύθυνση News.Google.com.

Μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στις ενότητες κατηγορίας στην αριστερή πλαϊνή μπάρα είτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης στην κορυφή για να πληκτρολογήσετε μια λέξη-κλειδί ή μια φράση στην οποία θέλετε να αναζητήσετε τις ειδήσεις. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα στην κορυφή (Headlines, Local, For You, Country) για να προσαρμόσετε την εμπειρία σας στα νέα σας.

Στη συνέχεια, η Google θα πραγματοποιήσει αναζήτηση σε κάθε ιστότοπο που έχει ταξινομηθεί είτε ως ειδήσεις είτε ως blog και θα φέρει αποτελέσματα για την αναζήτησή σας.

Ενημερώστε με τις αναζητήσεις σας για να αποκτήσετε προσαρμοσμένες ροές RSS

Στιγμιότυπο οθόνης του Google.com

Εάν ενδιαφέρεστε περισσότερο για ιστορίες σχετικά με ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα (σε αντίθεση με μια ευρύτερη κατηγορία), μπορεί να είναι χρήσιμο να αναζητήσετε μια ακριβή φράση αντί για μια λέξη. Για να αναζητήσετε μια ακριβή φράση, συμπεριλάβετε εισαγωγικά γύρω από τη φράση.

Επίσης, δεν χρειάζεται να ψάξετε μόνο ένα στοιχείο κάθε φορά. Η πραγματική δύναμη των Ειδήσεων Google είναι ότι μπορείτε να αναζητήσετε πολλά αντικείμενα και να τα επαναφέρετε όλα στην ίδια προσαρμοσμένη ροή RSS.

Για να αναζητήσετε πολλά στοιχεία, πληκτρολογήστε τη λέξη "Ή" μεταξύ των αντικειμένων, αλλά μην συμπεριλάβετε τα εισαγωγικά.

Μερικές φορές, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν δύο φράσεις σε ένα μόνο άρθρο. Αυτό γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και η αναζήτηση πολλαπλών αντικειμένων, πληκτρολογείτε μόνο στη λέξη "AND" αντί "OR".

Αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προσαρμοσμένη ροή RSS.

Μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας για να βρείτε τη σύνδεση RSS

Στιγμιότυπο οθόνης του Google.com

Είτε ψάχνετε για την κύρια σελίδα των Ειδήσεων Google, περιηγείστε σε μια ευρεία κατηγορία (όπως World, Technology, κ.λπ.) είτε αναζητάτε ιστορίες για έναν συγκεκριμένο όρο αναζήτησης λέξης-κλειδιού / φράσης, μπορείτε πάντα να κάνετε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας για να βρείτε τον σύνδεσμο RSS.

Στο κάτω μέρος της σελίδας, θα δείτε ένα οριζόντιο μενού υποσέλιδου. Το RSS είναι το πρώτο στοιχείο μενού προς τα αριστερά.

Όταν κάνετε κλικ στο RSS , θα ανοίξει μια νέα καρτέλα προγράμματος περιήγησης που θα δείχνει μια δέσμη σύνθετου κώδικα. Μην ανησυχείτε - δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα με αυτό!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αντιγράψετε την διεύθυνση URL επισημαίνοντας τη διεύθυνση URL με το ποντίκι σας, κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας Αντιγραφή . Για παράδειγμα, αν θέλετε να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL RSS για την κατηγορία ειδήσεων του κόσμου, θα έμοιαζε με αυτό:

https://news.google.com/news/rss/headlines/section/topic/WORLD?ned=us&hl=el&gl=US

Τώρα έχετε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να αρχίσετε να λαμβάνετε ιστορίες ειδήσεων Google για μια συγκεκριμένη κατηγορία, λέξη-κλειδί ή φράση στον αγαπημένο σας αναγνώστη ειδήσεων. Εάν δεν έχετε επιλέξει ακόμη έναν αναγνώστη ειδήσεων, ανατρέξτε σε αυτούς τους Top 7 Online Readers News Online .

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau