Τι είναι το Curl και γιατί θα το χρησιμοποιούσατε;

Η σελίδα χειροκίνητη για την εντολή "μπούκλα" έχει την ακόλουθη περιγραφή:

Το Curl είναι ένα εργαλείο για τη μεταφορά δεδομένων από ή σε ένα διακομιστή χρησιμοποιώντας ένα από τα υποστηριζόμενα πρωτόκολλα (DICT, FILE, FTP, FTPS, GOPHER, HTTP, HTTPS, IMAP, IMAP, LDAP, SCP, SFTP, SMB, SMBS, SMTP, SMTPS, TELNET και TFTP). Η εντολή έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί χωρίς αλληλεπίδραση χρήστη.

Βασικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπούκλα για να κατεβάσετε περιεχόμενο από το διαδίκτυο. Για παράδειγμα, εάν εκτελέσατε την εντολή curl με τη διεύθυνση ιστού που έχει οριστεί στη διεύθυνση http://linux.about.com/cs/linux101/g/curl.htm, τότε θα μεταφορτωθεί η συνδεδεμένη σελίδα.

Από προεπιλογή, η έξοδος θα είναι στη γραμμή εντολών, αλλά μπορείτε επίσης να καθορίσετε ένα όνομα αρχείου για να αποθηκεύσετε το αρχείο σε. Η καθορισμένη διεύθυνση URL μπορεί να υποδεικνύει τον τομέα ανώτατου επιπέδου ενός ιστότοπου, όπως το www. ή μπορεί να δείχνει σε μεμονωμένες σελίδες του ιστότοπου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπούκλα για να κατεβάσετε φυσικές ιστοσελίδες, εικόνες, έγγραφα και αρχεία. Για παράδειγμα, για να κατεβάσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Ubuntu Linux, μπορείτε απλά να εκτελέσετε την ακόλουθη εντολή:

curl -o ubuntu.iso http://releases.ubuntu.com/16.04.1/ubuntu-16.04.1-desktop-amd64.iso

Πρέπει να χρησιμοποιήσω το Curl ή το Wget;

Η ερώτηση "πρέπει να χρησιμοποιήσω μπούκλα ή wget;" είναι μια ερώτηση που μου ζητήθηκε αρκετές φορές στο παρελθόν και η απάντηση είναι ότι εξαρτάται από αυτό που προσπαθείτε να επιτύχετε.

Η εντολή wget χρησιμοποιείται για τη λήψη αρχείων από δίκτυα όπως το διαδίκτυο. Το κύριο όφελος από τη χρήση της εντολής wget είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επαναληπτική λήψη αρχείων. Επομένως, εάν θέλετε να κάνετε λήψη ενός ολόκληρου ιστότοπου, μπορείτε να το κάνετε με μία απλή εντολή. Η εντολή wget είναι επίσης καλή για τη λήψη πολλών αρχείων.

Η εντολή curl σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε χαρακτήρες μπαλαντέρ για να καθορίσετε τις διευθύνσεις URL που θέλετε να ανακτήσετε. Έτσι εάν ξέρετε ότι υπάρχει μια έγκυρη διεύθυνση URL που ονομάζεται "http://www.mysite.com/images/image1.jpg" και "http://www.mysite.com/images/image2.jpg" τότε μπορείτε να κατεβάσετε και τα δύο εικόνες με μια μοναδική διεύθυνση URL που καθορίζεται με την εντολή curl.

Η εντολή wget μπορεί να ανακάμψει όταν αποτύχει η λήψη ενώ η εντολή curl δεν μπορεί.

Μπορείτε να πάρετε μια καλή ιδέα των δοχείων και cannots σε σχέση με την εντολή wget και μπούκλα από αυτή τη σελίδα. Παράξενα μια από τις διαφορές σε αυτή τη σελίδα αναφέρει ότι μπορείτε να πληκτρολογήσετε wget χρησιμοποιώντας μόνο το αριστερό σας χέρι σε ένα πληκτρολόγιο QWERTY.

Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει πολλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το wget πάνω από μπούκλα, αλλά τίποτα για το γιατί θα χρησιμοποιούσατε μπούκλα πάνω από το wget.

Η εντολή curl υποστηρίζει περισσότερα πρωτόκολλα από την εντολή wget, παρέχει επίσης καλύτερη υποστήριξη για το SSL. Υποστηρίζει επίσης περισσότερες μεθόδους ελέγχου ταυτότητας από το wget. Η εντολή curl λειτουργεί επίσης σε περισσότερες πλατφόρμες από την εντολή wget.

Χαρακτηριστικά Curl

Χρησιμοποιώντας την εντολή curl μπορείτε να ορίσετε πολλαπλές διευθύνσεις URL στην ίδια γραμμή εντολών και αν οι διευθύνσεις URL βρίσκονται στον ίδιο ιστότοπο, όλες οι διευθύνσεις URL για τον συγκεκριμένο ιστότοπο θα μεταφορτωθούν χρησιμοποιώντας την ίδια σύνδεση που είναι καλή για απόδοση.

Μπορείτε να καθορίσετε ένα εύρος για να διευκολύνετε τη λήψη διευθύνσεων URL με παρόμοια ονόματα διαδρομών.

Υπάρχει επίσης μια βιβλιοθήκη curl την οποία χρησιμοποιεί η εντολή curl που ονομάζεται libcurl. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλαπλές γλώσσες προγραμματισμού και δέσμης ενεργειών για την απόκρυψη πληροφοριών από ιστοσελίδες.

Κατά τη λήψη του περιεχομένου, θα εμφανιστεί μια γραμμή προόδου με ταχύτητες λήψης ή μεταφόρτωσης, πόσο καιρό έχει διατεθεί μέχρι τώρα η εντολή και πόσος χρόνος παραμένει ακόμα.

Η εντολή curl λειτουργεί σε μεγάλα αρχεία άνω των 2 gigabyte για λήψη και φόρτωση.

Σύμφωνα με αυτή τη σελίδα, η οποία συγκρίνει τις δυνατότητες περιστροφής με άλλα εργαλεία λήψης, η εντολή curl έχει τις ακόλουθες λειτουργίες: