Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στις φωτογραφίες iCloud σας

Η πρώτη προσπάθεια της Apple για κοινή χρήση φωτογραφιών ονομαζόταν Photo Stream και ενώ είχε τα προνόμια της, δεν ήταν πολύ φιλική προς τις συσκευές που δεν ανήκουν στην Apple. Η Apple πήρε το σωστό με την iCloud Photo Library, η οποία παρέχει έναν τρόπο αποθήκευσης φωτογραφιών και βίντεο στο cloud και την πρόσβαση σε αυτές από συσκευές iOS, Mac και ακόμα και από υπολογιστές με Windows.

Η iCloud Photo Library είναι ένα μεγάλο αντίγραφο ασφαλείας για τις φωτογραφίες σας. Λειτουργεί επίσης λίγο διαφορετικά από τις υπηρεσίες αποθήκευσης cloud όπως Dropbox ή Box. Αντί να κάνετε αυτόματη λήψη όλων των φωτογραφιών σε όλες τις συσκευές σας, μπορείτε να επιλέξετε να κατεβάσετε βελτιστοποιημένες εκδόσεις στο iPhone ή στο iPad σας, κάτι που μπορεί να εξοικονομήσει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους.

Πώς να έχετε πρόσβαση στις φωτογραφίες iCloud στο iPhone και το iPad σας

Το iCloud Drive ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Διάσκεψης Προγραμματιστών της Apple. Apple Inc.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η πρόσβαση στο iCloud Photo Library στο iPhone ή στο iPad σας είναι τόσο απλή όσο η εκκίνηση της εφαρμογής Φωτογραφίες. Θα χρειαστείτε τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud ενεργοποιημένη για τη συσκευή σας, αλλά μόλις τραβηχτεί ο διακόπτης, οι εικόνες iCloud εμφανίζονται δίπλα στις φωτογραφίες στη συσκευή σας στην προβολή Συλλογές και στο λεύκωμα Όλες οι φωτογραφίες.

Αλλά εδώ είναι όπου γίνεται καλό: Οι φωτογραφίες είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για την προβολή των εικόνων σας ή τη δημιουργία βίντεο μνήμης από αυτές, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας μεγάλος κατάλογος εγγράφων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να στείλετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας σε άλλες συσκευές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Κοινή χρήση όταν προβάλλετε μια φωτογραφία για να την αντιγράψετε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ένα μήνυμα κειμένου, να το στείλετε σε μια κοντινή συσκευή χρησιμοποιώντας το AirDrop ή ακόμα να το αποθηκεύσετε σε άλλες υπηρεσίες που βασίζονται σε cloud όπως Dropbox ή Google.

Αυτή η λειτουργία συμβαδίζει με τη νέα εφαρμογή Αρχεία . Αν επιλέξετε " Αποθήκευση σε αρχεία ... " στο μενού "Κοινή χρήση", μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε οποιαδήποτε υπηρεσία έχετε ρυθμίσει στα Αρχεία και μπορείτε να αποθηκεύσετε ταυτόχρονα πολλά αρχεία. Εάν διαθέτετε ένα iPad, μπορείτε ακόμη και να κάνετε πολλαπλούς συγχρονισμούς για να εμφανίσετε ταυτόχρονα αρχεία και φωτογραφίες και να μεταφέρετε εικόνες από φωτογραφίες σε αρχεία.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στις φωτογραφίες σας iCloud στο Mac σας

Apple, Inc.

Η ομορφιά της ιδιοκτησίας ενός iPhone, iPad και ενός Mac είναι πόσο καλά όλες οι συσκευές λειτουργούν μαζί. Η εφαρμογή Φωτογραφίες στο Mac είναι ο πιο γρήγορος τρόπος προβολής φωτογραφιών στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud. Οι εικόνες διατηρούνται σε συλλογές παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο οργανώνονται στην εφαρμογή Φωτογραφίες στο iPhone ή στο iPad σας και μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμη και τις Αναμνήσεις που δημιουργούνται από τις εικόνες και τα βίντεο .

Και παρόμοιες με τις φωτογραφίες στη συσκευή σας iOS, η εφαρμογή Photos στο Mac σας λειτουργεί σαν αποθήκη εγγράφων. Μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε εικόνες από την εφαρμογή Φωτογραφίες σε οποιοδήποτε άλλο φάκελο του Mac και μπορείτε να τις αποθέσετε και σε άλλες εφαρμογές όπως το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου του Microsoft Word ή του Pages.

Εάν δεν βλέπετε τις εικόνες της βιβλιοθήκης φωτογραφιών iCloud στην εφαρμογή Φωτογραφίες στον Mac σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία στις ρυθμίσεις.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στις φωτογραφίες σας iCloud στα Windows

Στιγμιότυπο οθόνης των Windows 10

Εάν διαθέτετε φορητό υπολογιστή ή επιφάνεια εργασίας με Windows, μην ανησυχείτε. Είναι πραγματικά πολύ απλό να φτάσετε στο iCloud Photo Library στα Windows, αλλά πρώτα θα χρειαστείτε το iCloud εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας. Πολλοί από εμάς το εγκαταστήσαμε μαζί με το iTunes, αλλά αν έχετε πρόβλημα στην πρόσβαση στις φωτογραφίες iCloud, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες της Apple για τη λήψη του iCloud.

Με το iCloud που έχει ρυθμιστεί στον υπολογιστή σας με Windows, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις φωτογραφίες iCloud ανοίγοντας ένα παράθυρο του εξερευνητή αρχείων. Αυτό είναι το ίδιο που θα κάνατε για να έχετε πρόσβαση σε άλλα έγγραφα ή αρχεία στον υπολογιστή σας. Κοντά στην κορυφή, κάτω από την επιφάνεια εργασίας, θα δείτε iCloud Photos. Αυτός ο φάκελος χωρίζει το iCloud Photos σε τρεις κατηγορίες:

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στις φωτογραφίες σας iCloud σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στο Web

Η διεπαφή ιστού iCloud θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμη στους χρήστες iPhone και iPad. Στιγμιότυπο οθόνης του iCloud.com

Η βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud είναι επίσης διαθέσιμη στον ιστό, κάτι που είναι υπέροχο εάν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή iCloud στον υπολογιστή σας Windows. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την έκδοση ιστού για να αποκτήσετε πρόσβαση στις φωτογραφίες σας iCloud στο PC ενός φίλου σας. Αυτή η μέθοδος είναι επίσης συμβατή με πολλά Chromebook.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε φωτογραφίες iCloud σε ένα smartphone / tablet Android

Στιγμιότυπο οθόνης του προγράμματος περιήγησης Chrome

Δυστυχώς, ο ιστότοπος iCloud δεν είναι συμβατός με συσκευές Android. Υπάρχει μια λύση σε αυτό, αλλά σας δίνει μόνο πολύ περιορισμένη πρόσβαση στις φωτογραφίες σας. Για αυτό το τέχνασμα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιείτε το Chrome, το οποίο είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στις περισσότερες συσκευές Android.